Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Про результати роботи з примусового стягнення заборгованості
Про результати роботи з примусового стягнення заборгованості Печать
Автор Газета "Город А"   
09.12.2013 г.

Продуктивна праця люди­ни, и прагнення до по­кращення якості свого життя, добробуту, піднесення соціального статусу були і є одним з головних чинників суспільного прогресу. Проте, на жаль, реалії життя є такими,що з об'єктивних причин не кожна людина взагалі у змозі реалізувати себе як актив­ний член суспільства, а більшість людей, які впродовж свого життя мали таку можливість, з часом п втрачають. Тому проблема соціального забезпечення людини в старості, у разі хвороби та каліцтва є однією з найакту­альніших для кожного цивілізова­ного суспільства, яке будується на принципах загальнолюдської мо­ралі і дбає про своїх непрацездат­них членів.

Одним з найпоширеніших у світі механізмів, за допомогою якого роз'яснюються проблеми ма­теріального забезпечення непра­цездатних членів суспільства, є си­стема соціального страхування.

Згідно до п.2 і п.З ст.1 ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010за N 2464Л/І єдиний внесок на загальнообов'язкове державне страхування консолідо­ваний страховий внесок, збір яко­го здійснюється до системи за­гальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечен­ня захисту у випадках, передбаче­них законодавством,прав застра­хованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат(послуг) за діючими видами за­гальнообов'язкового державного соціальною страхування.

Пенсійний фонд - це орган, упов­новажений відповідно до цього Закону вести облік платників єди­ного внеску. Як ми бачимо, від працездатних членів суспільства та їх внесків до Пенсійного фонду залежить і рівень життя Непрацез­датних членів суспільства. Якщо працездатні члени суспільства з якихось підстав не сплачують ці внески, то, по-перше, страждають непрацездатні члени суспільства, а по-друге, згідно п.п.1 л.12 ст.25 ЗУ"Про збір та облік єдиного вне­ску на загальнообов'язкове дер­жавне соціальне врахування" від 08.07.2010 за N 2464-VI за не­своєчасне перерахування або не­своєчасне зарахування на банківські рахунки органів Пенсійного фонду сум єдиного внеску, фінансових санкцій, зазна­чених у частині одинадцятій цієї статті, нараховується пеня з роз­рахунку 0.1 відсотка зазначених сум, розрахована за кожний день прострочення їх перерахування (зарахування) та накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не зарахованих (неперерахованих)сум.

Примусове виконання рішень, відповідно до п.1 ч.2 ЗУ "Про вико­навче провадження", покла­дається на державну виконавчу службу, яка входить до системи ор­ганів Міністерства юстиції Ук­раїни. Стягнення заборгованості залишається основним засобом повернення несвоєчасно сплаче­них коштів до бюджету Фонду, підвищення платіжної дисципліни платників.

З метою підвищення результа­тивності стягнень за виконавчими документами про стягнення коштів на користь органів Пенсійного фонду України управлінням про­довжено практику взаємодії з ор­ганами державної виконавчої служби при виконанні виконавчих документів, виданих на користь ПФУ, та вирішення поточних пи­тань, що стосуються взаємодії та координації при їх виконанні.

Так з початку року управлінням Пенсійного фонду України в м.Ох­тирка та Охтирському районі ра­зом з відділом державної вико­навчої служби Охтирського міськрайонного управління юс­тиції проведено 10 нарад, на яких встановлено чіткі цілі та методи роботи з питань погашення забор­гованості за виконавчими доку­ментами, виданими на користь уп­равління. Підіймались питання що­до своєчасного, повного та ре­зультативного проведення вико­навчих дій по виконанню виконавчих документів,виданих на користь управління.

З початку року спеціалістами юридич­ного відділу управління та державними виконавцями здійснено спільні виїзди до 134 боржників Фонду.Підсумком без­посередньої участі фахівців Пенсійного фонду у виконавчих провадженнях стало надходження до його бюджету коштів в суму 98.1 тис. грн.

Усім відвіданим боржникам вру­чено виклики до відділу державної виконавчої служби Охтирського міськрайонного управління юс­тиції та роздано інформаційно-роз'яснювальні матеріали з пи­тань сплати єдиного внеску фізич­ними особами-підприємцями. Крім того, боржникам, що злісно ухиляються від сплати боргу перед бюджетом Фонду, державним ви­конавцем було описано майно,яке в подальшому буде реалізова­не. Кошти, отримані від реалізації арештованого майна, будуть на­правлені на погашення боргу.

Управління Пенсійного фонду України піклується про матеріаль­не забезпечення непрацездатних громадян України, враховуючи суспільно корисну працю, як дже­рело зростання, добробуту народу і кожної людини, встановлює єдність умов і норм пенсійного за­безпечення.

М. I. Жила, начальник юридичного відділу

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg