Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Не поступаючись приватним дантистам
Не поступаючись приватним дантистам Печать
Автор Газета "Город А"   
03.12.2013 г.

25 листопада міська влада запросила журналістів у сто­матологічну поліклініку по вул.Петровського. Правда, не лікувати зуби, а подиви­тись як змінилися інтер'єри комунального закладу "Охтирська міська стомато­логічна поліклініка".

Представників місцевих ЗМІ гос­тинно зустріли працівники ОМСК. Ра­зом з журналістами до стоматполікліники приїхав в.о. міського го­лови Олександр Цілуйко. Він спілку­вався з лікарями та пацієнтами медустанови, з'ясовував проблеми та вис­лухував побажання. Особливу увагу Олександр Володимирович просив журналістів приділити якості обслуго­вування в КЗ "ОМСП", а також дитячо­му кабінету і кабінету по обслугову­ванню ветеранів війни. Очільник міста з гордістю показував добре відремонтовані приміщення та нове обладнання і обіцяв в подальшому знову ж таки вкладати гроші "в меди­цину".

О.Цілуйко звернув увагу, що вдячні юні охтирчани після відвідин дантиста мають лише позитивні емоції. Це без­заперечно підтверджували подарунки лікарям у вигляді малюнків на медичну тематику, які були розвішені у кутку дитячого стоматологічного кабінета.

Наприкінці екскурсії корес­понденти місцевих видань мали змогу поспілкуватися з головним лікарем КЗ "ОМСП" Іва­ном Васильовичем Бойком, який роз­казав, що в м. Охтирка, незважаючи на складну фінансово-економічну си­туацію в Сумській області, міській владі вдалося зберегти стомато­логічну поліклініку. І це дуже велика справа. Заклади такого рівня на Сум­щині є лише в Ромнах та самому об­ласному центрі.

Лікарями КЗ"ОМСП" надається безкоштовна стоматологічна допомо­га різним верствам населення. Як в приміщенні поліклініки, так і "з виїздом на місце".Таким чином, на­приклад, проводиться поточна са­нація школярів.

У 2013 році проведені огляди в загальноосвітніх школах №№ 1, 3. 5. Особлива увага приділяється обслуго­вуванню ветеранів війни. Для їх зруч­ності кабінет по обслуговуванню вете­ранів перенесений на перший поверх КЗ "ОМСП". Цьогоріч проведено ре­монт даного кабінету за позабюд­жетні кошти та придбано нове сучасне стоматологічне обладнання за раху­нок міського бюджету на суму 30,0 тис. грн.Для людей з обмеженими фізичними можливості ганок КЗ "ОМСП" був обладнаний пандусом.

З місцевого бюджету постійно виділяються кошти на протезування пільгового контингенту. На 2013рік кошторисом було заплановано 73,5 тис. грн., за 11 місяців поточного року вже використано 67,5 тис. грн.

Завдяки тісній співпраці з міською радою, у 2012 році проведено капітальний ремонт коридору першого поверху поліклініки. Для цих цілей з місцевого бюджету було виділено 50тис. грн. Для покращення обслугову­вання населення за рахунок позабюд­жетних коштів на загальну суму 28 тис. грн. в КЗ "ОМСП" було придбано шафу сухожарову на суму 3,6 тис. грн., 4 камери для зберігання стерильного інструментарію на суму 9,6 тис.грн., проведено заміну вікон на пластикові на суму 3,3 тис. грн., закуплено ма­теріалів для проведення ремонтів в кабінетах на суму 11,5 тис. грн.

КЗ"ОМСП" обслуговує не тільки мешканців Охтирки, але й Охтирського та сусідніх районів. Характерно, що незважаючи на велику кількість при­ватних дантистів, хворі люблять ліку­ватися саме в стоматполікліниці. Звісно, багатьом імпонує безкош­товність лікування, але немало й тих, хто віддає перевагу ОМСП виключно за майстерність її працівників. Особ­ливо відвідувачі нахвалюють дитячий кабінет.

Наприкінці бесіди Іван Васильович поділився планами щодо покращення матеріально-технічної бази на наступ­ний рік, розказав про шляхи відшуку­вання коштів, але підкреслив, що в першу чергу він розраховує на підтримку міської влади.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg