Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Підсумки хліборобів
Підсумки хліборобів Печать
Автор Газета "Город А"   
03.12.2013 г.

Пізньої осені закінчу­ються останні польові ро­боти у невтомних трудівників села. Позаду залишився досить важкий трудовий рік, не завжди погода сприяла хліборо­бам.Напередодні так би мовити "зимової відпуст­ки", прийшов час підвести підсумки працівникам сільського господарства.

Яким був цей рік для гос­подарства ПСП "Жовт­неве", розповість його директор Олександр Володимиро­вич Задорожний.

- З самого початку року були ве­ликі надії на хороший врожай, підготували грунт та обсіялись своєчасно, внесли міндобрива, та шкода, що весняних дощів було мало.У нас був запас насіння, міндобрив, паливно-мастильних матеріалів, але весна внесла свої корективи. Наша сила велика, але є ще сила природи: почалася засуха, майже півтора місяці не було дощів на посіви ярих культур. А коли прийшов час збирати вро­жай, навпаки пішли дощі. Ми сподівались на пізні культури - і тут знову нас спіткала невдача, осінь виявилася надто дощовою.

Сонях збирали в цьому році, як ніколи, два місяці, бо погодні умови були дуже складні. Якщо за ці два місяці комбайн працював днів три, це дуже добре. Виїжджа­ли в поле з обіду до вечора, вигля­дали кожну погожу годину. Сонях був сирий, зібрали з горем попо­лам.

Те ж саме було і з кукурудзою. День попрацювали - і знову дощі. Для збирання кукурудзи нам на­дав комбайн Володимир Іванович Зубко, допоміг нам в заготівлі си­лосу та сінажу,хоча йому самому було цього року теж нелегко. За це я йому дуже вдячний. Коли ста­ли здавати кукурудзу, виникла ще одна проблема: виявилось, що вартість зерна у сухому вигляді набагато нижча у порівнянні з ми­нулим роком. Так що у цьому році крім погоди, ще й цінова політика у державі не така, як хотілось би,що не зовсім справедливо віднос­но нашої продукції. Добре, що хоч ціни на паливно-мастильні Ма­теріали в основному були на місці. І те, що у господарстві розвинуте тваринництво, і в цьому році ціна на молоко трималася. Господарст­во багатогалузеве і ми, так би мо­вити, завершуємо рік непогано.

Мені дуже хочеться подякувати всім своїм працівникам, котрі протягом року, не Дивлячись на складні умови, все ж таки вийшли на непоганий кінцевий показник.

Зараз у нас закінчуються польові роботи, оранка на зяб, підготовка до зими молочнотоварної ферми, водогонів, утеплення колодязів. Потім люди будуть йти у відпустки, а вже після новорічних свят зустрінемося знову. Поки стоїть ще тепла погода, ми розпочали підготовку техніки до весняно-по­льових робіт, підлагодили землеобробні знаряддя, борони, культи­ватори, сівалки. Працюємо щоб взимку, коли холодно,було менше роботи.

У цьому році ми одержали непо­ганий врожай з нашого саду. За­раз проводиться реалізація нашої продукції в Охтирці. До того ж ми були на ярмарці в Сумах, відтепер реалізуємо свою продукцію підприємцям Сумщини. Хочеться подякувати нашому садоводові Гаранжі Валерію Вікторовичу. На 2014-й рік плануємо посадити ще 6 гектарів саду. Яблука з нашого саду екологічно чисті. Якщо польське яблуко обробляється18-20 разів, то наше - лише п'ять. Тож висновок робіть самі. Навіщо їхати хто знає куди і везти звідти, коли можна їсти своє, екологічно чисте, вирощене на рідній землі?! Цієї осені ми продаємо яблука в Охтирці біля ЕКО-маркету, там стоїть наша машина. Отож при­ходьте і купуйте!

Будемо сподіватися, що наступ­ний 2014 рік принесе нам, хлібо­робам, хороші погодні умови і щедрі врожаї.

Записала Валентина Рівненська

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg