Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow ШКОЛЯРІ З ОХТИРКИ ПРОСЛАВИЛИ РІДНЕ МІСТО!
ШКОЛЯРІ З ОХТИРКИ ПРОСЛАВИЛИ РІДНЕ МІСТО! Печать
Автор Ірина Козятник   
11.11.2013 г.

Команда «Avrora» загальноосвітньої школи №1 з м.Охтирки стала суперфіналістом проекту «Вікна Нашого Міста» і запрошує вас відвідати нагородження команди.

Завзяті дослідники з Охтирки дійсно мають чим пишатися! Адже цієї осені понад 300 шкільних команд вирішили взяти участь у всеукраїнському конкурсі «Вікна Нашого Міста». Разом із 50 найкращими командами вони пройшли в другий тур та розпочали власне дослідження історії архітектури рідного міста,приділивши особливу увагу цікавим та незвичним вікнам.

У своєму проекті команда «Avrora», що складається з капітана Дмитра, історика Карини, архітектора Анни, журналіста Діани та інженера-інноватора Юлії, представила нам один з найстаріших навчальних закладів Слобожанщини - Охтирський коледж Сумського національного аграрного університету. Юні дослідники простежили різні етапи реорганізації коледжу, довідались про видатних українців-випускників цього закладу, не оминули думку і  теперішніх мешканців міста, поцікавившись, як їхнє життя перетинається з історією коледжу. Учасники напрочуд вдало змалювали всі унікальні архітектурні принади будівлі, а також дали слушні поради щодо заходів для підвищення шумо- та теплоізоляції будівлі.

Дізнатися більше про проект та будівлю можна з презентації юних дослідників з Охтирки: http://konkurs.rehauvikna.com.ua/work/8/.

Проект команди «Avrora» заслужено зарахований до суперфіналістів проекту «Вікна Нашого Міста» в 2013 році за думкою Журі конкурсу.

Під час онлайн-голосування всі команди отримали значну підтримку з боку адміністрації шкіл та вчителів, однокласників, друзів та організаторів конкурсу - компанії REHAU. В цілому команди зібрали близько 186 000 глядачів на сайті конкурсу, а за свої роботи в другому етапі отримали понад 49 300 «лайків». Неординарні проекти школярів викликали зацікавленість з боку ЗМІ рідних областей: про них розповідали на радіо та в Інтернеті, вони стали зірками телевізійних новин та давали інтерв'ю місцевим газетам. Разом ми здійснили прекрасну пізнавальну мандрівку чарівними куточками нашої країни,дізнавшись про історію, архітектуру та культуру міст і сіл та спонукали дітей до пошуку й активного розвитку!

Запрошуємо Вас привітати школярів з Охтирки та відвідати церемонію нагородження, яка відбудеться 12.11.2013 о 14:30 у приміщенні школи за адресою вул. Леніна, 2.

Організаційний комітет

Ірина Козятник


 

Міжнародний концерн REHAU був заснований у 1948 році в м. Рехау (Німеччина) і на сьогоднішній день представлений у більш ніж 50 країнах світу. Практичний досвід у галузі полімерних матеріалів компанія застосовує у виробництві віконних,дверних та фасадних профілів, жалюзі, підвіконь, систем для балконного засклення, зимових садів. На віконному ринку України підприємство працює з 1997року. www.rehau.ua/vikna
Одним із принципів діяльності компанії є активна соціальна позиція. По всьому світу REHAU займається благочинною діяльністю в різноманітних сферах та реалізує цілий ряд проектів. Одним з таких проектів в Україні став конкурс для школярів «Вікна Нашого Міста»

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg