Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Цілителька відробила – строк заробила
Цілителька відробила – строк заробила Печать
Автор Юлія Табирця   
26.10.2013 г.

Нещодавно працівниками Охтирського міськвідділу міліції була затримана жінка, яка шахрайським шляхом виманювала гроші та особисте майно у громадян.

Про «цілительку» на ім′я Ізабелла потерпіла знала добре, так як вони живуть по сусідству. В родині Тамари останнім часом  виникали проблеми, довірлива жінка вирішила звернутися за допомогою до згаданої Ізабелли.

Першу зустріч та призначила у жертви вдома.Заговоривши жертві зуби й провівши певні маніпуляції, шахрайка сказала, що зможе їй допомогти, але її послуги будуть коштувати 6000 гривень. Після почутого Тамара погодилась на умови «цілительки».  За перший «сеанс» лиходійка виманила  гроші в сумі 2000 гривень... Далі були нові зустрічі й, відповідно, нові гроші...

Через деякий час «цілителька» прийшла до жертви додому.Сказала, що  пороблено на гроші, тому потрібно 2000 гривень і подушка з хати. Господиня винесла вказану суму та подушку з будинку. Шахрайка поклала гроші в подушку і  нібито зашила їх. Стала проводити над нею якийсь загадковий ритуал. При цьому непомітно перед тим як зашити гроші,витягла їх і поклала до кишені.

За новий сеанс «цілителька» взяла  дві тисячі гривень, а подушку (ясна річ, уже без грошей) віддала господині, сказавши, що завтра її необхідно спалити разом із грошима  не відкриваючи. На цьому вони розпрощалися, домовившись ще зустрітися.

У кінці червня сусіди знову зустрілися. Під час розмови смуглява жінка сказала Тамарі, щоб та віддала їй золоті прикраси, бо вони необхідні для відроблення, та сумку з продуктами харчування на загальну суму близько 650 гривень. Ізабелла наголосила: « У разі якщо мої молитви не допоможуть, я поверну тобі і прикраси, і гроші». Жінка погодилась, і запитала у знахарки: « Можна, щоб до вас прийшла моя подруга, Оксана, у неї в сімї подібна ситуація з моєю, і їй потрібна ваша допомога». На що шахрайка звісно погодилась.

Ритуал з Оксаною, був подібний попередньому, спочатку гроші в сумі 3000 гривень, потім золоті прикраси на суму близько 1300 гривень,продукти харчування...

Жінки не помітивши жодних змін, почали телефонувати до«цілительки», і казати, щоб та віддала їм гроші та прикраси. Але шахрайка і не думала нічого повертати.

Зрозумівши, що їх банально ошукали, подруги звернулася за допомогою до  міліції. За попередніми підрахунками, охтирчанка полегшила гаманці ошуканих клієнтів на 13 тисяч гривень. На сьогоднішній майже все вилучено та повернуто господарям.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1,ч.2, ст.190  Кримінального кодексу України (Шахрайство). Кримінальний талант жінки може привести її за грати на 3роки.

Юлія Табирця

СЗГ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg