Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Порядок слід наводити без "революцій"
Порядок слід наводити без "революцій" Печать
Автор Газета "Город А"   
06.10.2013 г.

ImageДо редакції газети «Город А» звернулись охтирчани з претензіями до ро­боти ринку по вул.Батюка, 36. Скаржилися на те,що поруч з торгівлею продуктами харчування пре­спокійно ведеться торгівля побутовою хімією, одягом, взут­тям, більш того, про­мислові товари посту­пово захоплюють територію і зрештою витісняють продукти.

Ми звернулися до керівництва ринку. Виконуючий обов'язки директора підприємства Сумської облспоживспілки "Охтирський ринок" Грицай Віталій Іва­нович одразу ж погодився обгово­рити всі проблеми, що турбували громадськість.

- Дійсно, у роботі нашого ринку маються окремі недоліки. Буває, що в продуктових рядах торгують товарами промислової групи. Тут ми намагаємося здійснювати якісний контроль. Вивчаємо дого­вори оренди: чи всі підприємці до­тримуються умов і використовують місця за призначенням. На перший раз обмежуємося попередженням.Адміністрація має право розірвати з порушником договір зразу, але, як розумієте, це процес - не такий про­стий і далеко не швидкий. Тому раціональніше з деякими особами просто в подальшому не співпра­цювати. Тим більш, що незабаром термін договорів буде вичерпаний. Ми припускаємо, що комусь згідно договору дозволялось торгувати промисловими товарами у продук­товому ряді. Такі вади ми виправи­мо при перезаключенні угод. Там, де продаються продукти, нічого іншого продаватися не повинно.

Однак, важливо розуміти, що ПС ОСС "Охтирський ринок" не є ви­ключно продуктовим ринком.

Згідно Статуту підприємства, за­вданням Ринку є "створення та організація роботи торгово-закупівельних пунктів для заготівель, реалізації, збуту сільськогоспо­дарської продукції, продуктів її пе­реробки, продовольчих і непродо­вольчих товарів, а також супутніх послуг" (п. 2.З.5.). Тому промислова група товарів і представлена на торгових рядах ПС ОСС "Охтирський ринок". Більш того,згідно проекту ці ряди вже не перший рік експлуа­туються, і торгувати чимось іншим в цих місцях якраз і буде грубим пору­шенням.

Стосовно стихійної торгівлі на вул. Батюка. Наша зона відповідальності обмежується ви­ключно територією ринку. Звісно, якби ніхто не купував розкладені на землі продукти харчування, що не тільки нецивілізовано, а й з урахуванням поширення таких інфекційних хвороб, як туберкуль­оз, ще й небезпечно, то не було б у нас взагалі ніякої проблеми.

Коли є порожні місця на торгових рядах, що зупиняє людей піти в при­стосоване для торгівлі місце? Зайві витрати? Але ж ціни на свої послуги наше підприємство не піднімало. То в чому причина? Торгових місць не вистачає? Але ж вони майже завжди є. Столи високі? Ми нещодавно зменшили їх висоту, щоб було зручно торгувати людям похи­лого віку, які здебільш невисо­кого зросту. У чому криється причина прихильності до торгівлі на тротуарі?

Особисто мені здається, що людина просто звикла так ро­бити раніше і їй дуже важко перелаштуватися. Ми ж в свою чергу намагаємося ство­рити гідні умови для торгівлі.

На нашому ринку виробни­ки власної сільгосппродукцію завжди мають перевагу. Якщо ви стикаєтеся з будь-якими проблемами, звертайтесь на­пряму до адміністрації ринку. Я майже завжди знаходжусь на території. Якщо ви хочете бути впевненим, що займете місце, то можете завчасно звернутись до мене особисто. Взагалі, з місцями поки що проблем не було.

До критики я ставлюся так, як і потрібно. Усе ж сам не по­бачиш, а люди зможуть підка­зати.Але я не прихильник ре­волюцій. Недоліки потрібно усувати у спокійній атмосфері, і, бажано, без конфліктів.

Записав Андрій Міхеєв


ДУМКА

Марія Степанівна Дяк, охтирчанка

- Мене крайнє обурює дивний роз­поділ на торгових рядах нашого ба­зару. Ось, наприклад, щоб купити молоко чи мед, рухаючись цим ря­дом, ви пройдете через прилавки з пральним порошком, окулярами, дамськими сумками, трусами. А як­що тут же перейдете на паралельний ряд, то ще й пару взуття зможете прикупити. Так, часом це зручно в одному місці купити й картоплю і, на­приклад, шкарпетки чи рукавиці. Але ж у всьому потрібен порядок. Купуєш помідори - а навпроти дихлофос і от­руту від мух, мишей і тарганів тобі пропонують. Дивно чи не так?То чо­му б не здійснити розподіл території таким чином, щоб одяг, взуття і га­лантерея були в одному місці зібрані. Огірки - з помідорами, цукор - з борошном і крупами, риба - з ри­бою, а не цукерками. Як, до речі, у супермаркетах чи великих гіпермаркетах, де продають різноманітний то­вар, але кожен має свою полицю, своє місце, свій ряд. І хліб вам не до­ведеться шукати серед полиць із шкарпетками.

Читайте на эту же тему Давайте торгувати речами на речовому ринку!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg