Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow День партизанської слави
День партизанської слави Печать
Автор Газета "Город А"   
30.09.2013 г.
З нагоди Дня партизанської слави в місті Охтирка відбувся урочистий мітинг.

Історично так склалось, що на території міста Охтирка партизанські загони створені не бу­ли, але підпільні групи "Гроза" та десантований з Воронежа розвідувально-диверсійний загін "Сокіл"дошкуляли своєю діяльністю фашистським загарбникам. В Охтирці є вулиці, пов'язані з подіями Великої Вітчизняної війни. Тож не забу­вайте, проходячи вулицею Кащеєва, Лєбєдєвої, Михайленка чи Партизанською, з вдячністю зга­дати тих, хто віддав своє життя за наше мирне не­бо над головою.

Ми не повинні забувати про тих людей, які прой­шли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість.

На мітингу були присутні депутати міської ради, голова Охтирської міської організації ради вете­ранів, почесний ветеран України В.І.Троценко, учасник партизанського руху полковник у відставці В.Ю.Сохошко,учасники театрального гуртка "Світанок" КЗ "ЦДЮТ",працівники установ та організацій міста, школярі, студенти.

Покладанням квітів до пам'ятників партизанам та радянським воїнам, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни завершився мітинг.

Цього ж дня зранку заступник міського голо­ви Н.І.Колєснік разом з головою міської ради ветеранів В.І.Троценком, головою комітету ветеранів військової служби міської ради вете­ранів В.В.Голибіним та в.о.начальника управління праці та соціального захисту населення Охтирсь­кої міської ради А.І.Гайдаром вшанували учас­ників підпільно-партизанського руху в роки Вели­кої Вітчизняної війни 1941-1945 років І.П.Желаду, В.Ю.Сахошка, вдову партизана Л.І.Сороко. Їм були вручені квіти, грошова допомога, необхідні ліки для партизана І.П.Желади, який зараз знахо­диться на лікуванні в Охтирській центральній лікарні.

22 вересня делегація Охтирки взяла участь в урочистостях з відзначення Дня партизанської слави в м. Путивль. У складі деле­гації були заступник міського голови Н.І.Колєснік, голова Охтирської міської ради ветеранів В.І.Тро­ценко.

З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифа­шистського опору: колишнім підпільникам і парти­занам,захисникам і визволителям рідної землі - усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Низький уклін ветеранам за їх подвиг і перемогу.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg