Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Пожежа в Охтирці, яка потягла за собою кримінальну відповідальність
Пожежа в Охтирці, яка потягла за собою кримінальну відповідальність Печать
Автор СЗГ УМВС України в Сумській області   
11.09.2013 г.

В місті Охтирка чоловік вбив приятеля знайомої. Для того,щоб уникнути відповідальності, залишив недопалок, аби  імітувати пожежу. Але йому не вдалось заплутати правоохоронців.

До міліції зателефонували із МЧС, і повідомили, що по вулиці Ярославського 4  у квартирі 529 сталося задимлення.  На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група.  Зайшовши до середини працівники міліції на підлозі помітили пухову ковдру, яка в результаті загорання почала чадіти. У цій же кімнаті правоохоронцями було знайдено чоловіка з первинними ознаками отруєння чадним газом.

62-річного Василя в тяжкому стані відразу було направлено до центральної районної лікарні.Чоловік так і не прийшовши до свідомості, помер у лікарні. Розтином тіла було встановлено, що смерть чоловіка настала в результаті жорстокого побиття.

Слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом Охтирського міськвідділу міліції та криміналістичною лабораторією відразу почали роботу по виявленню та затриманню злочинця  і невдовзі вийшли на 37-річного місцевого жителя.

Як з'ясували співробітники міліції, Василь не зважаючи на свій похилий вік нерідко заглядав в чарку. Мало того, він частенько збирав до себе «однодумців», які мали за спиною сумнівну репутацію. За чотири дні  до події, до нього завітала Оксана.  Вони розважалися, зловживали спиртними напоями. Погостювавши чотири дні, жінка пішла до центру міста, і продовжила  розважатися. Там вона зустріла раніше знайомого Руслана. Під час спільного розпиття пляшки Оксана почала скаржитись знайомому на життя. Мовляв, що зараз живе разом з Василем і він її сильно ображає. Не довго думаючи Руслан запропонував піти до незнайомого йому чоловіка і розібратися на місці.

Зайшовши до квартири незнайомий не став довго вагатися, почав наносити удари руками та ногами, виражатися нецензурною лайкою. Потім  запалив цигарку, недопалок викинув на підлогу і спокійно разом з Оксаною пішли продовжувати вживати спиртні напої, залишивши Василя у тяжкому стані.

Сьогодні зловмисник затриманий. Стосовно нього відкрите кримінальне провадження за ч. 2ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження». За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Юлія Табирця
СЗГ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg