Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Творчість об'єднує та допомагає відпочивати цікаво
Творчість об'єднує та допомагає відпочивати цікаво Печать
Автор Газета "Город А"   
19.08.2013 г.

Відпрацював літній оздоровчий профільний табір технічного напрям­ку "Сатурн" Охтирської міської станції юних техніків. Серед оздоровчих, пізна­вальних, спортивних за­ходів можна виділити ті, які надають профільність у роботі табору. Серед них - Дні Творчості та Майстра.

День творчості у таборі "Сатурн" розпочався зустріччю з народною майстринею,педагогом, художни­ком, поетесою Л.Г.Батаніною.

У цей день на станції юних техніків звучала поезія про приро­ду, родину, людей, Батьківщину,про далекі та рідні краї. Людмила Георгіївна розповіла про те, як на­вчилася малювати, про цікавих людей, яких зустріла на своєму життєвому шляху, про свої досяг­нення. З самого початку зустрічі і до ЇЇ завершення майстриня не зу­пиняючись малювала чарівний світ природи, познайомила вихо­ванців табору з технікою виконан­ня своїх картин, значну частину на­мальованих картин подарувала закладу та дітям.

У День творчості відбулися майстер-класи з малювання, початко­вого технічного моделювання, заняття гуртків "Авіа" та "Ракетомоделювання".

День Майстра був проведений у рамках спільного благодійного проекту "Поділись теплом та знан­нями" Охтирської міської станції юних техніків та Охтирського міського центру соціальної ре­абілітації дітей-інвалідів. Відбувся спільний майстер-клас "Паперові літачки" та змагання з паперових літачків на дальність та точність польотів.

Вихованці ОМЦСРДІ перебува­ли на літній оздоровчій зміні при Охтирській дитячій лікарні, тому захід відбувся саме там. У майстер-класі взяли участь 15 вихо­ванців Охтирської міської станції юних техніків (загін "Сонечко", кер. Т.Г.Хоменко) та14 вихованців Ох­тирського центру соціальної ре­абілітації дітей інвалідів(кер. Л.Б.Гаврильченко, А.П.Павленко).

Що може бути простіше побудо­ви паперового літачка та запуску його в політ? Але кожен літак може мати свою форму, бо будується з різного паперу: тонкого чи товсто­го, та різного формату (прямокут­ної форми, квадрату, овалу та ін.). Щоб виготовити паперовий літак, необхідно дотримуватися певної технології, з якою і познайомив присутніх Тарас Григорович Хоменко. А щоб літачки вправно долітали до мети, або точно влучали в "во­рота" чи ціль, теж необхідно знати певні"секрети", з якими поділився не тільки керівник, а й його вихо­ванці.

Активними учасником запусків від господарів став Макаренко Ростислав, гостей - Шелести Владислав та Станіслав. Переможцем у змаганнях став вихованець Ох­тирського міського центру соціаль­ної реабілітації дітей-інвалідів Ми­кола Калнагуз.

Ірина Русанова, директор ОМСЮТ, начальник літнього табору "Сатурн"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg