Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Хор ветеранів з Охтирки взяв участь у Міжнародному фестивалі хорів
Хор ветеранів з Охтирки взяв участь у Міжнародному фестивалі хорів Печать
Автор Газета "Город А"   
19.08.2013 г.

3 2 по 4 серпня 2013 року Народний аматорський колектив хору ветеранів Великої Вітчизняної війни, праці та військової служби комунального закладу "Охтирський міський центр культури і дозвілля" взяв участь у IX Міжнародному фестивалі ветерансь­ких хорів "Победа остается молодой", присвяче­ний 70-річчю Курської битви у м. Курськ (Росія).

Цього ювілейного для Перемоги року хор вете­ранів (керівник Олександр Кравченко, аком­паніатор Анатолій Макаренко) провів безліч кон­цертів, але найбільш знаменною подією для ко­лективу стало запрошення на IX Міжнародний фестиваль ветеранських хорів "Победа остается молодой". Колективу випала неабияка честь і відповідальність,адже він представляв за кордо­ном не тільки Сумську область, а і всю Україну.На фестивалі також були представлені хори із Білорусі та різних регіонів Росії.

Учасники хору мали нагоду відвідати місця бойової слави м. Курська та покласти квіти до Вічного вогню.

На відкритті фестивалю 2 серпня в Курській обласній філармонії хор представив свою візитну пісню "Ми Слобожани".

Неочікувано теплий прийом під духовий ор­кестр із запашним короваєм та доброю піснею відчув хор ветеранів в с.Гуєво Суджанського рай­ону Курської області. Майже кожну пісню у вико­нанні нашого хору та солістів Ніни Новосєлєц, Ка­терини Макаренко, Юрія Колєсніка, Івана Кандаурова, Євгена Іголкіна, жіночого та чоловічого ансамблів публіка вітала стоячи. На зустрічі був присутній голова Суджанського району Ільїн Ми­кола Іванович. Він вручив кожному із учасників поїздки привітання, подяку та пам'ятні сувеніри.

На закритті фестивалю 4 серпня хор ветеранів представив пісню "Журавлі над курганом" (сл. и муз. Юрия Колесника), композицію на теми пісень про Велику Вітчизняну війну. Після вико­нання пісні "Степом, степом" солісткою Катери­ною Макаренко разом з хором, зал зірвався гуч­ними оваціями і вигуками"браво". Всі твори хор виконав на високому рівні, чим викликав захоп­лення у глядачів і дружні оплески. Юрію Колєсніку було надано почесне право виконати сольну партію пісні "День Победы" у складі зве­деного хору учасників заходу у фіналі фестивалю.

Поїздку на фестиваль у м. Курськ фінансував комунальний заклад "Охтирський міський центр культури і дозвілля" за рахунок коштів спеціаль­ного фонду закладу. Комунальним закладом "Ох­тирський МЦКІД" в делегацію був запрошений голова ради Охтирської міської організації вете­ранів України, почесний ветеран України, депу­тат Охтирської міської ради підполковник у відставці Володимир Іванович Троценко. У фіналі йому було надано право подякувати курянам за теплий прийом. Він подарував фотокопію карти­ни "Визволення Охтирки" для музею міста Курськ.

В свою чергу, Биканова Наталія Іванівна, ди­ректор Курського обласного Будинку народної творчості, який організовував і проводив фести­валь, нагородила хор Почесним дипломом IX Міжнародного фестивалю ветеранських хорів "Победа остается молодой" "За сохранение и развитие национальных традиций любительско­го хорового искусства, поддержку и укрепление культурных связей между хоровыми коллектива­ми ветеранов России и стран СНГ и в связи с 70-летием Победы в Курской битве" і подарувала журнал з фото та короткою характеристикою учасників фестивалю, збірку авторських сце­наріїв, присвячених 70-річчю Курської битви, збірку пісень курських композиторів та фотоапа­рат.

З часу Курської битви минуло 70 років, але Перемога залишається молодою доки співають на сцені ветерани.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg