Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Стару зупинку мешканці Дачного занехаяли, тепер нову захищають від них решіткою
Стару зупинку мешканці Дачного занехаяли, тепер нову захищають від них решіткою Печать
Автор Газета "Город А"   
29.07.2013 г.

До редакції газети «Город А» звернулися мешканки мікрорайону Дачний. Одразу з порогу жінки заявили: "Оце про­читали у вашій газеті стат­тю "Занапастили, засміттили,занехаїли". Ви б поди­вилися, у якому стані зу­пинка по вулиці Червоноармійській,неподалік школи №5. Уся обшарпа­на, засмічена. З цього приводу зверталися до міської влади, звідти нас направили у "Благоустрій", а там сказали,що ця зу­пинка - "нічийна". Вихо­дить, усім байдуже. І вла­да, і комунальники відхре­щуються від цієї зупинки. І як у такій ситуації бути нам,пасажирам? На­пишіть про це у своїй га­зеті. Сфотографуйте зу­пинку і надрукуйте знімки. Хай владі буде соромно".

Виїзд на місце лише підтвердив слова жінок. Зупинка дійсно у вкрай занедбаному стані, ії задня стінка нагадує дошку оголошень -таксі, кредити, море, секс 24 години на добу...Як доповнення інтер'єру - недопалки, розбиті пляшки з-під пива, пластикові стаканчики, обгортки від чипсів та сухариків. Схоже, мітлою тут працювали давненько. Косою, як виявляється, теж.

Можна, звичайно,нарікати на владу, комунальників. Але ж сміття залишаємо ми самі. А зранку виходимо на маршрутку і обурюємося, звинувачуємо всіх, тільки не себе.

Між тим, на сесії міської ради у квітні 2011 року була затвердже­на Програма реконструкції та розбудови зупинок громадського транспорту і місті Охтирка. Термін дії програми- до 2015 року. На­весні ц.р. до Програми внесено зміни. Зокрема, додаток №2 (пе­релік зупинок громадського транспорту м. Охтирка, що потре­бують проведення реконструкції та розбудови у 2011-2015 роках) викладено в новій редакції.

Згідно з переліком, 26 зупинок громадського транспорту у нашо­му місті потребують реконструкції та розбудови. І серед них - лише одна по вулиці Червоноармійській, 69-а. У переліку за­значено: "Зупинка громадського транспорту з прибудованим мага­зином, термін виконання - 2012 рік". "Нічийна"зупинка, так би мовити, "в прольоті". Ніби й на те­риторії міста, а місту не потрібна.

Згідно з Переліком, 7 зупинок громадського транспорту має бу­ти реконструйовано та розбудо­вано упродовж 2013 року. Це - зу­пинка громадського транспорту з прибудованим кіоском по вул. Фрунзе, 55-а; зупинки громадсь­кого транспорту по вул. Фрунзе, 107-а, 157-а; зупинки громадсь­кого транспорту з прибудованим магазином по вул. Київській, 32-а, Червонопрапорній, 38-а, Першотравневій, 48-6,та по пров. Харківському, 16.

За кілька метрів від го­резвісної "нічийної" зупинки по Червоноармійській - магазин ПрАТ "Сад" з добудованою зупин­кою. Утім вона, чомусь, за мета­левою решіткою. За коментарем з цього приводу ми звернулися до директора ПрАТ "Сад" Олексія Сугака.

Ось що він розповів: "Метале­ва решітна на зупинці - міра виму­шена. Зупинка була побудована кілька років тому - для комфорту місцевого населення. Магазин тоді ще не працював. Але люди перетворили зупинку на смітник. Щовечора там збиралася молодь, а на ранок - купа сміття: порожні пляшки, недопалки, обписані стіни. Ті написи і досі є, вони нічим не відмиваються. Траплялося, знімали лавочки. Ми не могли на це спокійно дивитися, тому вста­новили металеву решітку, аби не допускати подібних проявів у майбутньому. Тепер, принаймні, зупинка має пристойний вигляд, доглянута та чиста. Бо сміття, за­лишене молоддю, комусь же тре­ба було прибирати. Робили це продавці магазину, але навіщо їм зайвий клопіт.

Наш магазин працює з восьмої ранку до восьмої вечора, відтак упродовж дня зупинка відкрита для відвідувачів. Там без проблем можна зачекати маршрутку, схо­ватися від дощу чи просто перепочити. У майбутньому металеву решітку плануємо прибрати, бла­гоустроїти прилеглу до магазину територію. У планах - встановити дитячий майданчик, щоб і мамам з дітками було куди піти ввечері. Але з таким ставленням наших людей геть опускаються руки. Не­вже люди не розуміють, що це ро­биться для них. На жаль,не вміють вони цінувати чужу працю і гроші. Самі смітять, а потім шука­ють винних".

Коли металеву решітку приберуть, так звана "нічийна" зупинка лише псуватиме загальну картину. Можливо, її варто взагалі при­брати.

ігор Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg