Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На території Охтирського району проводиться цільова оперативно-профілактична операція “Трикстер”
На території Охтирського району проводиться цільова оперативно-профілактична операція “Трикстер” Печать
Автор СЗГ УМВС України в Сумській області   
15.06.2013 г.

Інтернет-шахраї постійно вигадують нові способи, щоб ввести користувачів в оману та заволодіти їхніми грошима. Довести провину Інтернет-аферистів надзвичайно складний і кропіткий процес. Та міліція веде активну боротьбу з цими видами злочинів і у період з 1 по 30 червня проводить операцію "Трикстер".

Метою заходів є протидія організованій злочинності,виявлення та документування протиправних дій членів злочинних груп та окремих осіб, причетних до шахрайського заволодіння коштами громадян у сфері електронної комерції.

Наразі міліціонери аналізують інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн, перевіряють онлайн-форуми та блоги щодо суб'єктів господарювання, злочинних груп та окремих осіб, причетних до протиправної діяльності, пов'язаної з шахрайським заволодінням коштами громадян у сфері електронної комерції, зокрема, шляхом залучення грошей у віртуальні проекти (так звані "фінансові піраміди"), під приводом прийняття внесків як інвестицій,довірчого управління фінансовими активами, які здійснюються на міжнародному міжбанківському валютному ринку (так званий «Форекс», надання інших фінансових послуг в мережі Інтернет).

Часто шахраї надсилають листи від імені благодійних організацій або людей, яким потрібна допомога. Хоча посилання можуть належать реальним благодійним фондам, але реквізити для перерахування коштів належать шахраям. Якщо ви справді хочете допомогти, знайдіть адресу організації,зателефонуйте туди і дізнайтеся, як саме можна перерахувати кошти. Також багато громадян скаржаться на Інтернет-аукціони, коли вони перераховують гроші за товар на банківський рахунок, а товар не отримують або приходить зовсім не те,що вони замовляли.

Не стати жертвою Інтернет-шахраїв зовсім не важко. Варто лише бути обережними, не варто довіряти пропозиціям про швидке збагачення, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених Інтернет-магазинах та аукціонах. При виявленні чи підозрі вищевказаних випадків просимо звертатись в міліцію тел.102.

Відповідальність за такі види злочинів настає згідно ч.3,4 ст.190 Кримінального кодексу України "Шахрайство":

ч.3 - шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки(карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років);

ч.4 - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою (карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна).

СЗГ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg