Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Від могили не лишилося й сліду
Від могили не лишилося й сліду Печать
Автор Редактор   
22.04.2013 г.

ImageДо редакції газети «Город А» звернула­ся охтирчанка Лю­бов Федорівна Біловєшкіна з листом-скаргою. У ньо­му жінка повідомила про факт наруги над могилами своїх рідних.

«13 квітня цього року на кладовищі, що по вул.Менжинського, було здійснено наругу над мо­гилами моїх рідних, за якими я доглядаю все своє життя. Мо­гили були впорядковані, з квітами.

Поряд з могилою мого тата поховані і два його рідні бра­ти.Саме над цими могилами і вчинено наругу. Від однієї з них не лишилося й сліду,на місці іншої з'явився земляний насип. Як згодом з'ясувалося, поряд з могилами моїх рідних було здійснено поховання невідомої мені людини», - чи­таємо у листі Любові Фе­дорівни.

Про факт наруги над моги­лами своїх рідних Л.Ф. Біловєшкіна повідомила в прокуратуру та міліцію, а та­кож депутату міської ради Є.М. Масло.У понеділок, 15 квітня, правоохоронці, депутати та ко­мунальники виїхали на кладо­вище, аби детально розібрати­ся у цій ситуації.

Після звернення Л.Ф. Біловєшкіної до директора кладовища одну з могил таки відновили. Щодо іншої так і не визначилися. Любові Фе­дорівні закидають, мовляв, могили безхозні, а тому про будь-які претензії не може бу­ти й мови. "Та як же безхозні, коли я весь час за ними догля­даю, -обурюється жінка. - Кілька років тому висадила там барвінок, щороку в поми­нальні дні приношу новенькі букети. Не знала, що це є свідченням безхозності".

У цій ситуації насторожує сам факт наруги над могилами охтирчан,що знайшли вічний спокій на міських кладовищах. Свого часу депутат обласної ради Наталія Розторгуєва теж мала справу з подібними ви­падками. Як розповідає На­талія Борисівна, їй доводилося втручатися у схожі конфлікти і на Соборному кла­довищі, коли одні громадяни облаштовують могили своїх рідних, встановлюють лавочки і столики, тоді як інші їх са­мовільно викопують і ховають на тому місці своїх родичів. - Про що ці факти говорять?

Про те, що на охтирських кла­довищах відповідні служби,мабуть, не достатньо кваліфіковано та відповідально ставляться до своїх обов'язків, - розмірковує Н.Б. Розторгуєва. - Більше того, навіть самі охтирчани нерідко поводяться на кладовищах, як у себе вдома. Певно, настав час провести ревізію похо­вань на міських кладовищах, тобто, по суті, узаконити кожну могилу.

Ігор Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg