Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Семінар для чиновників
Семінар для чиновників Печать
Автор Газета "Город А"   
22.04.2013 г.

Стало доброю традицією на Сумщині проводити виїзні семінари для керівників органів місцевого самоврядування, селищних, сільських голів. Ось і на базі Чупахівського селищного будин­ку культури відбувся семінар на тему: "Актуальні питання розвитку місце­вого самоврядування на сучасному етапі" для сільських та селищних голів Охтирського, Великописарівського, Лебединського та Тростянецького районів. Ор­ганізаторами семінару є Сумська обласна рада та Сумський центр перепідготов­ки та підвищення кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і ор­ганізацій.

У заході взяли участь заступ­ник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов, голова Охтирської районної ради Сергій Кірічко, голова Охтирсь­кої районної державної адміністрації Анатолій Коваль, голова Великописарівської районної ради Дмитро Сипко, голова Лебединської районної ради Олексій Гордіяш, голова Тростянецької районної ради Олександр Олійник. Відкрив семінар Валерій Толбатов.

Голова Охтирської районно? ради Сергій Кірічко розповів присутнім про Охтирський край, про здобутки, досягнення та плідну співпрацю з ор­ганами місцевого самоврядування.До слова запросили господарів - Чу­пахівського селищного голову Ганну Боровенську та керівника ПСП "Піонер", депутата районної ради Олександра Кужеля. Після ознайом­лення з Охтирщиною перейшли до розгляду актуальних питань семінарського заняття.

Начальник відділу правового за­безпечення та кадрової роботи вико­навчого апарату обласної ради Вікторія Патютько детально зупини­лася на питанні регуляторної політи­ки органів місцевого самоврядуван­ня. Начальник відділу з питань аналізу обласних програм та бюдже­ту виконавчого апарату обласної ра­ди, кандидат економічних наук Віра Павлова розповіла про формування та виконання місцевих бюджетів,джерела додаткових надходжень та укладання соціально-економічних угод. Надія Карпенко ознайомила з правовими аспектами управління комунальною власністю територіаль­них громад та з порядком взяття на облік, збереження та використання безхазяйного нерухомого майна (доріг, водогонів та іншого).

Перед присутніми виступили також начальник відділу ринку та оцінки зе­мель головного управління Держземагенства у Сумській області, голо­вний спеціаліст управління містобу­дування та архітектури обласної дер­жавної адміністрації.

Садівський сільський голова Сумського району, голова Сумського регіонального відділення Всеук­раїнської асоціації сільських та се­лищних рад Надія Масалітіна поділи­лася власним досвідом роботи з розв'язанням питань діяльності ор­гану місцевого самоврядування.

Після обговорення всіх пи­тань семінару голова Ох­тирської районної ради Сергій Кірічко запросив здійснити невеличку екскурсію і ознайомитися із закладами соціальної сфери Чупахівської селищної ради.

Вл. Інф.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg