Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Европротокол: що треба знати водіям
Европротокол: що треба знати водіям Печать
Автор Газета "Город А"   
14.04.2013 г.

Image31 січня 2013 року мак­симальний розмір виплати за європротоколом збільшено до 25 тисяч гривень.Раніше він становив 10 тис. грн.

З моменту запровадження в Україні європротоколу минуло півтора року. За цей час власники транспортних за­собів переконалися у його перева­гах і все частіше оформляють ДТП без участі працівників ДАІ, тобто шляхом спільного заповнення та підписання європротоколу.

Ви стали учасником ДТП і хочете оформити її без участі співробітників міліції? Тоді скорис­тайтеся порадами з обкладинки європротоколу: "Не сердьтеся. Будьте ввічливими. Зберігайте спокій". А наш сьогоднішній співрозмовник - керуючий Охтирським ЦП страхової групи "TAC" Мак­сим Іванов -порадить, як це пра­вильно зробити.

- Максиме Олексійовичу, за яких умов водії, що стали учасниками ДТП, можуть обійтися без працівників ДАІ І скористатися європротоколом?

- Оформлення дорожньо-транс­портної пригоди без участі співробітників ДАІ, тобто шляхом складання європротоколу, можливе за умови одночасного виконання наступних вимог:

  1. відсутність травмованих (за­гиблих) людей в результаті ДТП;
  2. згода водіїв транспортних за­собів (ТЗ) щодо обставин ДТП;
  3. відсутність у водіїв ознак алко­гольного чи наркотичного сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижу­ють увагу та швидкість реакції;
  4. наявність у водіїв ТЗ чинних полісів обов'язкового страхування, цивільно-правової відповідаль­ності.
  5. розмір шкоди,завданої майну потерпілих, не перевищує макси­мальних розмірів, затверджених Уповноваженим органом.

У разі невиконання бодай однієї з наведених вимог треба обов'язко­во викликати співробітників міліції.

Також хочу зазначити, що з 1 січня 2013 року збільшено макси­мальний розмір виплати за європротоколом. Тепер він становить 25 тис. грн. І одразу маленьке уточнен­ня.Деякі власники ТЗ, що оформи­ли поліс автоцивілки, скажімо, у другому півріччі 2012року, помил­ково вважають, що у разі настання страхового випадку в 2013-му мак­симальний розмір виплати за євро­протоколом становитиме 10 тисяч гривень. Це не так, адже за Зако­ном України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності" розмір страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, не може перевищувати максимальних розмірів, затверд­жених Уповноваженим органом за поданням МТСБУ (Моторно-транс­портного страхового бюро України), і що діяли на день настання страхо­вого випадку. Тобто, якщо поліс ав­тоцивілки був оформлений у 2012 році і тоді максимальний ліміт відповідальності за європротоко­лом становив 10 тис. грн., а ДТП сталася, наприклад, у березні 2013-го,максимальний розмір страхової виплати становитиме 25 тис. грн.

- Як часто, на прикладі вашої страхової компанії, власники ТЗ ко­ристуються своїм правом оформляти ДТП без участі працівників ДАІ?

- Судіть самі: з початку 2013 року лише по нашій страховій компанії в м. Охтирка було складено більше 15 європротоколів, що становить близько 60% від всіх звернень по ДТП. Торік водії теж охоче користу­валися правом оформляти ДТП без працівників ДАІ.Спочатку європротоколи не були такими популярни­ми, але згодом власники ТЗ відчули суттєві переваги цього нововведен­ня. Серед своїх страхувальників ми проводимо широку роз'яснювальну роботу, рекомендуємо, у разі виник­нення ДТП та якщо дозволяють об­ставини, користуватися європрото­колом. Власникам полісів авто­цивілки даємо номери контактних телефонів, за якими радимо теле­фонувати у разі настання страхових випадків. За можливістю, виїжджаємо на місце ДТП, консуль­туємо,допомагаємо заповнити европротокол тощо.

- У якому випадку европротокол може бути визнаний недійсним?

- Аби скористатися європротоко­лом, водії, найперше, мають дійти згоди щодо обставин ДТП,тобто хтось має взяти на себе провину.

Якщо власники ТЗ не можуть домовитися, варто викликати працівників ДАІ. Не можна скористатися європротоколом, як я вже казав, за наявності травмованих або загиблих, якщо у водіїв або в одного з них, є ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння. У євро-протоколі не допускаються виправ­лення. Повідомлення про ДТП, са­мостійно складене водіями, що міститиме будь-які виправлення, вважатиметься недійсним.

- Де власники ТЗ можуть отрима­ти европротокол?

- Европротокол додається до кож­ного полісу автоцивілки безкоштов­но. Тобто власник ТЗ разом із полісом отримує і бланк європрото­колу. Якщо ж страхова компанія, з тих чи інших причин, не надала стра­хувальнику бланк європротоколу, хвилюватися не варто. У будь-який час страхувальник може звернути­ся до своєї страхової компанії і от­римати бланк. У випадку втрати або використання європротоколу на­ступний видається страховою ком­панією безоплатно на підставі пись­мової заяви. У разі настання стра­хового випадку, заповнюється лише один комплект (складається з трьох аркушів; 1 та 2 сторінки, власне, сам бланк повідомлення про ДТП, - ідентичні,на 3 сторінці - інструкція щодо заповнення. її варто уважно прочитати, перш ніж взяти до рук ручку).

- Ви сказали, що максимальний розмір виплати за європротоколом наразі становить 25 тис. грн. А якщо сума завданих збитків значно мен­ша?

- Виплата за страховим полісом не може перевищувати вартість відновлювального ремонту.

- Які подальші дії водіїв після за­повнення європротоколу?

- Для початку нагадаю, що европротокол заповнюється особисто власниками ТЗ на місці дорожньо-транспортної пригоди. Бажано сфо­тографувати обставини ДТП, але це не обов'язковий пункт.Після запов­нення європротоколу водії зверта­ються до страхової компанії вину­ватця ДТП, де мають написати за­яву про настання страхового випадку.

Суттєвими перевагами європротоколу, на думку Максима Іванова, є економія часу та коштів.

- Якщо на місце ДТП викликати працівників ДАІ, вони оформлять протокол на винуватця, що тягне за собою адміністративну відповідальність. Це може бути штраф або позбавлення ведійських прав на термін від шести місяців до одного року. Крім того, коли ДТП оформлюється за участю співробітників ДАІ, страхувальник має надати страховій компанії по­станову суду про розгляд складено­го працівниками ДАІ протоколу на винуватця ДТП. Цю постанову мож­на чекати місяць, а то і довше. У ви­падку з європротоколом необхідні документи можна зібрати набагато швидше, - пояснює Максим Олексійович.

- Наші читачі цікавляться, від чого залежить розмір франшизи, пропи­саної у полісі автоцивілки? Чому одні страхові компанії пропонують своїм страхувальникам нульову франшизу, а інші збільшують її розмір до максимуму?

- Розумієте, у деяких страхових компаніях, зокрема, і в нашій, нуль­ова франшиза є базовою умовою, в інших - базовою умовою є макси­мальний розмір франшизи, тобто 1000 грн.Це робиться для того, аби здешевити вартість полісів. Страху­вальник зекономить небагато - яки­хось 20-30 грн. Але у разі виникнен­ня страхової події заплатить по­терпілому 1000 грн. з власної ки­шені. Розмір франшизи можна знайти у вашому страховому полісі (див. пункт 5).

- Детальніше, якщо можна?

- Франшиза - це сума коштів, яка, з настанням страхової події, не вип­лачується страховою компанією, а перекладається на страхувальника. Якщо франшиза нульова, то це оз­начає,що страхова компанія взяла на себе відповідальність покривати всю шкоду, якщо ж франшиза становить, скажімо 500 чи 1000 грн., страхова компанія здійснює страхо­ву виплату за мінусом цієї суми. На­приклад, сталася ДТП, в результаті якої страхувальнику завдано збитків на суму 7 тис. грн. Якщо франшиза нульова,страхова ком­панія повністю відшкодовує збитки. Якщо ж франшиза, скажімо, 500 грн.,то страхова компанія виплачує 6500 грн., решту - винуватець ДТП.

Ігор Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg