Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Люди похилого віку все частіше стають жертвами зловмисників
Люди похилого віку все частіше стають жертвами зловмисників Печать
Автор Юлія Табирця   
07.04.2013 г.

Слід зазначити,що літні люди дуже часто потерпають від своєї довірливості. Відкриті до спілкування, вони стають жертвами зловмисників, що діють на свій розсуд, обдираючи пенсіонерів.

За кримінальною статистикою люди похилого віку - найнезахищена верства населення від протиправних посягань. Вони часто стають жертвами шахраїв або ж крадіїв, адже одиноку пенсіонерку легко ввести в оману. Здається, що у таких людей не має а ні совісті, а ні гідності.

До чергової частини Охтирського МВ  надійшло повідомлення ,про те, що мешканка міста Охтирка 53-річна Лідія Володимирівна (ім'я та по батькові змінено),завітала в гості до свого знайомого 74- річного  Іллі Петровича. Чоловік запросив її до своєї квартири і запропонував випити чаю. У них зав'язалась розмова, жінка почала скаржитись йому на своє життя. Розповіла про те, що вона нікому не потрібна,постійно голодна, холодна, з дому її вигнали і у неї нічого не має . Пенсіонеру стало шкода жінку. Він сказав щоб вона його почекала і вийшов з кімнати.  Після того як повернувся її уже не було.  Ілля Петрович був дуже здивований, адже пройшло зовсім мало часу як вона могла зникнути. Раптом він згадав, що обіцяв зателефонувати дочці і відразу ж підійшов до столу, щоб узяти телефон, але його там уже не було.  Дідусь здогадався чому жінка так швидко зникла.

Як з'ясувалося,  дана особа вже не  вперше була затримана працівниками міліції за фактом крадіжки, вчиненої подібним шляхом. Під час допиту,  пенсіонерка сказала, що телефон, який вона взяла у Петровича, відразу ж продала за 200 гривень, і купила горілки щоб залити своє горе. На запитання кому продала, вона відповіла: дану особу не знає,єдине, що може сказати , ним був чоловік.

На даний час,стосовно жінки заведено кримінальне провадження  за статтею 185 частина 1 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Юлія Табирця,помічник начальника Охтирського МВ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg