Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow На сесії - рясний дощ депутатських запитів
На сесії - рясний дощ депутатських запитів Печать
Автор Газета "Город А"   
01.04.2013 г.

У вівторок, 26 бе­резня, відбулася 39 сесія Охтирської міської ради 6 скликан­ня. На пленарне засідання з'явилися та зареєструва­лися 31 депутат. Трохи більше години знадобилося народним обранцям, аби розглянути З0 питань, вне­сених до порядку денного.

Рясний дощ депутатських запитів

Перш ніж перейти до питань, вине­сених на розгляд сесії,головуючий Олександр Цілуйко озвучив депу­татські запити. Цього разу їх було вдосталь.

* Депутатський запит Олега Сікуна, Андрія Шушмана та Сергія Москальова щодо відновлення руху марш­рутного таксі з вулиць Фрунзе та Леніна у напрямку речового ринку направлено до управління еко­номіки.

* Депутатський запит Володимира Троценка щодо роз'яснення причин незабезпечення житлом інваліда Ве­ликої Вітчизняної війни 1 групи Івана Подползіна теж скеровано до уп­равління економіки. 88-річний Іван Кузьмич мав отримати житло ще торік - згідно з Програмою забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни 1 групи та Поста­новою КМУ від 23 травня 2012 року.Але цього не сталося. Наразі І.К. Подползін живе у найманій квартирі.

* Депутатський запит Євгена Мас­ла стосувався металевих конст­рукцій, незаконно встановлених біля магазину "Охтирчанка".Мешканці міста неодноразово скаржилися де­путату, що ці конструкції заважають їм ходити, створюють чимало незручностей. Запит направлено до голо­вного архітектора та новоствореної інспекції з питань благоустрою.

* Депутатські запити Федора Кіселара стосувалися діяльності кому­нального підприємства ТРК "Охтир­ка". У першому запиті депутат просив надати: інформацію про фактичну кількість працівників та розпорядок робочого дня кожного з них; у друго­му - цікавився кількістю абонентів КП"ТРК "Охтирка" у 2010, 2011 та 2012 роках; у третьому - об'ємом коштів, виділених з міського бюдже­ту для забезпечення діяльності підприємства упродовж останніх трьох років. Кортить Федору Федоро­вичу знати, чи є у підприємства бор­ги по зарплаті, якщо так, то перед ким і за який проміжок часу, яким був фонд заробітної плати у 2010, 2011 та 2012 роках. Звідки у Федора Кіселара така підвищена цікавість до ТРК "Охтирка" - з'ясувати не вда­лося, оскільки депутат був відсутнім на пленарному засіданні.

* Депутатський запит Олега Сікуна був адресований постійній депу­татській комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства, яка, на думку народ­ного обранця, нічого не робить, аби зберегти приміщення колишніх шкіл №7 та №10 та припинити розкрадан­ня комунального майна.

* Депутат Олександр Лябах звер­нувся до виконуючого обов'язки міського голови Олександра Цілуйка з проханням прискорити впорядку­вання майданчика, де розвертають­ся маршрутки, поблизу речового ринка, а також нагадав про не­обхідність будівництва нової зупин­ки.

Слово - прокурору

Депутати заслухали доповідь Охтирського міжрайонного прокурора Олега Плескача про стан законності, заходи щодо її зміцнення та резуль­тати діяльності на відповідній тери­торії. Олег Юрійович розповів, що в минулому році на території міста та району скоєно 486 злочинів, з яких 178 тяжких і особливо тяжких (у тому числі 2 умисних вбивства та 7 розбійних нападів, 10 пограбувань).Це, за словами міжрайонного проку­рора, на 12% менше, ніж у 2011-му. Відсоток розкриття тяжких і особли­во тяжких злочинів досить високий і становить 82% (середній по області -54%). На сьогодні нерозкритими є 33 злочини. Здебільшого це крадіжки, скоєні з проникненням. Наразі в Охтирському MB залишаються нероз­критими7 умисних вбивств, останнє з яких скоєно у 2007 році. Далі - Олег Плескач:

- Порівнювати сьогоднішні показ­ники рівня злочинності з показника­ми минулих років досить важко, оскільки з 19 листопада 2012 року, як ви знаєте, набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс, відтак змінилися й підходи до роботи. Єдиних критеріїв оцінки роботи та аналізу рівня злочинності ще немає, вони лише розробляються. Останній аналіз проводився у 2012році. Тоді було зафіксовано зменшення рівня злочинності у нашому регіоні на 9%,порівняно з 2011 роком. Разом з тим, на 1 січня 2013 року було за­реєстровано та внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 457 кримінальних проваджень. Зараз ця цифра становить 513, 68 криміналь­них проваджень спрямовано до суду. Як бачите, навантаження на слідчих досить високе.

На даний час, за словами Олега Плескача, у провадженні слідчих Охтирського міськвідділу перебуває 281 кримінальне провадження. Уп­родовж минулого року Охтирською міжрайонною прокуратурою ор­ганізовано та проведено дві коорди­наційні та дві міжвідомчі наради, у ході яких йшлося про стан злочин­ності на території міста Охтирки та Охтирського району, про боротьбу з корупцією та хабарництвом.

Торік, за інформацією міжрайон­ного прокурора, було складено З протоколи про вчинення корупційних правопорушень, вони направлені до суду та розглянуті судом, трьох осіб притягнено до відповідальності. В цьому році складено два протоколи про вчинення корупційних діянь. Кримінальні справи не порушували­ся і до суду не направлялися.

Продовжує Олег Плескач:

- Завдяки скоординованим діям Охтирської міжрайонної прокуратури та Охгирського MB вже в поточному році розкрито ряд тяжких та особли­во тяжких злочинів. Зокрема, одне умисне вбивство. Йдеться про випадок,коли син убив батька, а потім повідомив правоохоронцям, що той зник. Крім того,розкрито розбійний напад, коли група осіб злочинним шляхом заволоділа майном грома­дянки на загальну суму 60 тис. грн.

Упродовж минулого року Охтирсь­кою міжрайонною прокуратурою вживалися заходи щодо виконання вимог Конституції, Закону "Про про­куратуру",наказів Генерального про­курора. Здійснюючи нагляд за ста­ном досудового слідства та дізнання, прокуратурою скасовано 14 постанов про відмову в порушенні кримінальних справ з одночасним їх порушенням, надано 47 письмових вказівок по справах. За документа­ми прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності бу­ло притягнуто 20 працівників органів внутрішніх справ.

Торік до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено7 повідо­млень про вчинення кримінальних правопорушень, 49 посадових осіб притягнуто до різних видів відповідальності. На усунення вияв­лених порушень внесено 62 приписи та подання, 38 протестів. Заходами прокурорського реагування відшко­довано 2.5 млн. грн.

Здійснюючи правозахисну діяльність у сфері дотримання за­конів про адміністративні правопору­шення, прокуратурою внесено 7 по­дань, за якими до кримінальної відповідальності притягнуто 13 осіб.

У сфері охорони навколишнього середовища Охтирською міжрайон­ною прокуратурою винесено 13 при­писів, 26 посадових осіб притягнуто до відповідальності, у т.ч. 9 посадо­вих осіб органів державного контро­лю.

За наслідками перевірок у сфері земельних відносин задоволено 7 протестів, трьох посадових осіб при­тягнуто до відповідальності.

На захист порушених прав і закон­них інтересів громадян та держави до суду подано 267 позовних заяв на суму майже 13 млн. грн. 262 позови задоволено.

В останні роки, за словами Олега Плескача, спостерігається поступове зменшення рівня злочинності на те­риторії міста Охтирки та Охтирського району.

Заслухану інформацію депутати взяли до відома.

Пристрасті навколо одного звільнення

На розгляд 39 сесії було винесене питання про звільнення директора комунального підприємства "Телерадіокомпанія"Охтирка". Алла Козловська, що працювала на цій посаді майже рік,звернулася до міської ра­ди з особистою заявою звільнити її з посади директора КП "ТРК "Охтирка" згідно з п. 2 ст. 40 КЗпП (за станом здоров'я). Депутат Олексій Гопко за­уважив, що некоректно звільняти Ал­лу Борисівну згідно з п. 2 ст. 40 КЗпП, тобто з ініціативи власника. Пані Козловська підвелася і попросила звільнити її за ст. 38 КЗпП у зв'язку з виходом на пенсію. "Але ж у заяві, поданій вами раніше, зазначається п. 2 ст. 40 КЗпП, ця заява розгляда­лася на депутатській комісії" - зауважив О. Цілуйко. "Я перепишу заяву", - мовила Козловська. І разом з на­чальником юридичного відділу на якийсь час залишила сесійну залу. До розгляду питання повернулися згодом. Олександр Цілуйко зачитав заяву Алли Козловської, у якій вона просила звільнити її з посади дирек­тора КП "ТРК "Охтирка"за ст. 38 КЗпП у зв'язку з виходом на пенсію та виплатити вихідну допомогу в розмірі десяти посадових окладів. «І це в той час, коли ми маємо борги по зарплаті. Це нахабство, не інакше», - обурено мовив звукорежисер "ТРК"Охтирка" Віктор Брень.

Олексій Абрамович, начальник юридичного відділу, пояснив, що од­норазова допомога в розмірі 10 місячних посадових окладів у зв'язку з виходом на пенсію виплачується посадовим особам органів місцево­го самоврядування або прирівняним до них особам за наявності не менше 10 років стажу. У Алли Борисівни не­має 10 років стажу, тому на неї ця за­конодавча норма не розповсюджується. Олексій Абрамович реко­мендував направити проект рішення на доопрацювання. Утім народні об­ранці цього не зробили, вони ухвали­ли рішення в цілому.

Віктор Брень також зауважив, що у "ТРК"Охтирка" можуть виникнути серйозні проблеми. "Днями мені за­телефонував представник Національної ради з питань телеба­чення і радіомовлення Микола Пав­лович Таранюк. Він сказав, що якщо ми не поновимо ліцензію, нас просто закриють".

Водопостачання міста - під загрозою?

У "Різному" депутат Ігор Алексеев повідомив, що на розгляд постійної депутатської комісії з питань кому­нальної власності та житлово-кому­нального господарства надійшло звернення від TOB "Водоторгприлад"щодо поводження з твердими побу­товими відходами, у якому, зокрема,пропонується збільшити тарифи на вивіз сміття для мешканців приват­ного сектору.

Олександр Цілуйко на почуте відреагував категорично: "Влада не має наміру відстоювати інтереси приватного бізнесу, сьогодні мова йде про повернення підприємства до комунальної власності міста. Ситу­ація досягає критичної межі, під за­грозою може опинитися водопоста­чання міста".

Начальник УЖКГ Юрій Фальченко додав, що управлінням житлово-ко­мунального господарства, як орен­додавцем комунального майна, були направлені претензії до TOB "Водо­торгприлад" та ДП "Водоочистка"що­до повернення орендованого майна цілісного майнового комплексу з водопостачання та водовідведення до комунальної власності міста в зв'яз­ку з відсутністю державної реєстрації договорів оренди. Наразі, за слова­ми Юрія Леонідовича,питання вив­чається, готуються позови до суду щодо примусового повернення зга­даного майна.

Ігор Івахненко

 

����������� 

 
+3 #3 Saendra 03.04.2013 21:57
 
 
+5 #2 Shaytan 02.04.2013 21:16
Ой-ой-ой как "Город А" "нэупередженнэ" трактовал суть запроса Киселара. Стоило Фёдору попытаться пролить свет на эту прикольную организацию, так газетка начала из "трусив выстыбуваты" (с).
Вроде тут на портале публиковалось как-то что-то про смету на безбедную жизнь этой ТРК, ещё тогда я для себя отметил, что нехило кто-то пристроился.
Хороший вопрос Федя поднял.
 
 
#1 alex48096 02.04.2013 06:43
http://trk-okhtyrka.pp.ua/
вот это конечно незачет когда уберут.Это как ни есть но относится к первой странице ахтырки.
Если проблемма с деньгами то можно было бы счет викинуть и думаю что небезразличные жители по пару рублей скинулись на поддержку.
Сколько лицензия ихняя стоит?
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg