Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Відкрито виставку дитячих фоторобіт
Відкрито виставку дитячих фоторобіт Печать
Автор Газета "Город А"   
01.04.2013 г.

26 березня о 12:00 в приміщенні ТЦ «Славна», у виставковому центрі було урочисто відкрито вистав­ку фоторобіт у рамках міського конкурсу «Дитя­чий погляд через об'єктив». Право пе­рерізати стрічку отримали Пелих В'ячеслав Васильо­вич, відомий охтирський підприємець і меценат, та Чуб Вікторія,переможни­ця міжнародного конкур­су аудіовізуальних мис­тецтв 'Кришталеві джере­ла 2012".

Серед відвідувачів вис­тавки найбільш помітни­ми були безпосередньо учасники конкурсу, які прийшли "озброєні" фотоапаратами найрізноманітніших модифікацій. Уже з перших хвилин відкриття в руках малечі та підлітків затвори фотокамер клацали, як заведені.

Після недовгого жвавого обго­ворення та огляду робіт кожний мав змогу взяти на себе обов'язки арбітра і виставити оцінки у відо­мості(точнісінькій копії протоколу офіційного журі), щоб провести незалежне оцінювання.

Згодом голова охтирської міської організації кіноосвіти"Кадр" Євген Володимирович Михайленко провів майстер-клас, де також був продемонстрований та детально розібраний відеоролик. Після майстер-класу дітям було за­пропоновано виконати роботу на задану тематику.

У "Бліці" мали змогу проявити себе не лише фіналісти змагання, а й кожен бажаючий. Проте фіналісти повинні були довести свою майстерність, зробивши ро­боти не гірші, аніж представлені на конкурс раніше. У "Бліці" було представлено дві теми - репортаж про виставку"Дитячий погляд че­рез об'єктив" та творча номінація"Сніг".

Як проходив конкурс, розповів ініціатор творчого змагання Євген Михайленко.

- По-перше, я хочу висловити слова подяки всім, хто був причет­ний до організації виставки. По-друге, з радістю хочу запросити охтирчан відвідати ТЦ "Славна", де на другому з половиною поверсі у новообладнаному світлому і просто­рому залі вивішені роботи юних майстрів.

Надзвичайно важкою була робо­та у журі. Особливо відповідальним завданням було визначати пере­можця, коли два учасника мають однакові оцінки. Тому журі навіть радилося з самими конкурсанта­ми, щоб вони аплодисментами та іншими проявами емоцій допомог­ли визначити найкращу роботу.

Діти у нас дійсно талановиті. Але чомусь завдання з репортажем конкурсантів зацікавило недуже, а от пофантазувати на тему снігу,який у цьому році випав аномально пізно, захотілося всім без виклю­чення. Отож,для оцінювання вирішили брати виключно роботи в номінації "Сніг", а репортажні знімки ми просто використали для презентації конкурсу.

Багатьом здається, що сніг - це щось холодне та беземоційне.Як­би ви тільки побачили сніг очами дітей! Це щось неперевершене! Кожний з дітлахів бачив свою снігову стихію з якогось незвично­го для пересічного громадянина боку. Хтось знімав прикиданого снігом хом'яка-лавку так, що лавка була непомітна, лише веселі очі ви­глядали з засідки. Інший зміг так природно вписати у роботу плакат тюльпанів, що ніхто не міг здогада­тися, де ж конкурсант знайшов під снігом квіти. Снігові баби і серця, засніжені ялинкові лапи і перспек­тива з білою дорогою до стадіону -усі роботи оригінальні і, я б сказав, неординарні.

Стільки чудових фотографій, що вони заслуговують бути виставлені в окремому вернісажі. І хоч як не було важко, члени журі все ж таки визначилися з переможцями.

У першій віковій категорії в номінації "Бліц"перемогла Міхєєва Аліса, 6 років (дитяча художня школа), друге місце зайняла Івах Анна, 9 років (гімназія), а третє - Єсип Дарина, 9 років (гімназія).

У другій віковій категорії в номінації "Бліц"чемпіоном став Устінов Віталій, 13 років (школа № 6), срібло здобула Кошель Аліна, 12 років (школа №9), а бронзу - 13-річна Сергієнко Кіра (школа №4).

Найзапекліша боротьба була у найстаршій віковій категорії -до 18 років. Отож фотознімки були зроблені на "дорослому" рівні, де не тільки творчий задум, а й техніка виконання була, як то кажуть, на висоті. І все ж таки згідно протоко­лу нашого незалежного суддівства 1 місце зайняла Орехова Яросла­ва, 15 років (школа № 8), 2 місце - Другова Анастасія, 17 років(гімназія) і третє місце - Гаркава Тетяна, 16 років (школа №5).

Призами були відмічені ще бага­то учасників. Закінчилися виставка та нагородження близько 17 годи­ни. День видався важким, але для мене він був дуже щасливим. Сподіваюсь, що наше творче зма­гання надихнуло багатьох охтирських дітлахів спробувати себе у фотомистецтві.

А.Міхеев

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg