Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Діяльність Охтирської міжрайонної прокуратури у 1 кварталі
Діяльність Охтирської міжрайонної прокуратури у 1 кварталі Печать
Автор В. Гущин   
22.03.2013 г.

У І кварталі 2013 року Охтирською міжрайонною прокуратурою з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення внесено 5 подань до правоохоронних та контролюючих органів м. Охтирка та Охтирського району.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 працівників контролюючих органів та 3 працівника Охтирського МВ УМВС України в Сумській області.

Так, Охтирською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку щодо додержання посадовими особами державної ветеринарної та фітосанітарної служби управління ветеринарної медицини в Охтирському районі вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів адміністративного впливу.

Під час проведення перевірки встановлено, що працівниками управління ветеринарної медицини в Охтирському районі не в повній мірі забезпечене пріоритетне ставлення до безумовного додержання конституційних прав громадян при застосуванні заходів адміністративного впливу.

За наслідками проведеної перевірки до державної ветеринарної та фітосанітарної служби управління ветеринарної медицини в Охтирському районі направлено подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

В подальшому подання задоволене, одну посадову особу управління притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У січні 2013 року Охтирською міжрайонною прокуратурою з вищевказаних питань проведено перевірку в діяльності Охтирського відділення Гетьманського національного природного парку.

За наслідками проведеної перевірки до Охтирської ОДПІ направлено подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

В подальшому подання задоволене, п'ять посадових осіб Гетьманського НПП притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У лютому 2013 року Охтирською міжрайонною прокуратурою при виконанні завдання прокуратури області проведено перевірку щодо додержання посадовими особами Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів адміністративного впливу.

За наслідками проведеної перевірки до Охтирської ОДПІ направлено подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

В подальшому подання задоволене, дві посадових особи Охтирської ОДПІ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У березні поточного року Охтирською міжрайонною прокуратурою при виконанні завдання прокуратури області проведено перевірку щодо стану додержання керівництвом Охтирського МВ УМВС України в Сумській області вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів адміністративного впливу, насамперед при їх адміністративних  затриманнях, застосуванні та відбутті адміністративного арешту та затриманнях.

За наслідками проведеної перевірки до Охтирського МВ  направлено подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

В подальшому подання задоволене, три посадових особи міськвідділу  притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

У березні поточного року Охтирською міжрайонною прокуратурою при виконанні завдання прокуратури області проведено перевірку щодо стану додержання працівниками Охтирської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів адміністративного впливу.

За наслідками проведеної перевірки до Охтирського МРВД  направлено подання про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

В подальшому подання задоволене, одна посадова особа виконавчої дирекції  притягнута до відповідальності.

Підготував старший прокурор Охтирської міжрайонної прокуратури молодший радник юстиції В. Гущин

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg