Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Навчив «поганому»!
Навчив «поганому»! Печать
Автор Олена Мироненко   
24.02.2013 г.

Одним з негативних явищ нашого суспільства є дитяча злочинність та втягнення дітей в злочинну діяльність чи в пияцтво. Охтирськими правоохоронцями було зафіксовано факт втягнення в злочинну діяльність неповнолітнього.

Рівень криміналізації у дитячому середовищі викликає занепокоєння. За даними судової статистики щорічно в Україні за вчинення злочинів засуджується майже 20 тис. дітей, примусові заходи виховного характеру застосовуються стосовно трьох тисяч осіб. В багатьох випадках неповнолітні вчинюють протиправні діяння під впливом дорослих, які з легкістю можуть вплинути на свідомість ще не повністю сформованої особистості.

Так, нещодавно правоохоронцями був затриманий 19-річний мешканець  міста на ім'я Василь (імена змінено), в ході його перевірки було встановлено його причетність до втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність. Василь втягнув у злочинну діяльність 16-річного Сашка, зацікавивши його легким отриманням грошей. Розпалив у свідомості Олександра бажання вчинити заборонений вчинок, на що він погодився приєднатися до вчинення злочину. Вони разом вчинили крадіжку консервації у місцевого жителя з підвалу.

Того дня 46-річний місцевий мешканець спустився до свого підвалу за продуктами харчування, та його чекав несподіваний сюрприз - двері до приміщення де зберігалася консервація чоловіка були зламані та не вистачало заготовок Івана Петровича на зиму. Останній повідомив про випадок до міліції.

За деякий час, в ході проведення оперативно-розшукових заходів, працівниками Охтирського міськвідділу були встановлені особи, які вчинили злочин. Ними виявилися Василь та неповнолітній Сашко. Як виявилося,Василь вже був судимий за крадіжку та неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за спільне вживання спиртних напоїв з неповнолітніми. Тоді чоловік заплатив лише штраф.

На даний час розпочато кримінальне провадження за частиною 1статті 304 Кримінального Кодексу України (Втягнення у злочинну діяльність неповнолітніх). Тепер штрафом все не закінчиться. Це вирішить суд. Василю загрожу до 5 років позбавлення волі.

Олена Мироненко, помічник начальника Охтирського МВ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg