Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Тріумф "Папи Карло"
Тріумф "Папи Карло" Печать
Автор Газета "Город А"   
10.02.2013 г.

2 лютого фінішувала першість Охтирки з міні-фут­болу, яка була присвячена пам'яті Михайла Павловича Канівця. Зимовий чемпіонат зібрав майже два десятка аматорських спортивних ко­лективів міста. Сенсацією цих змагань стала команда з цікавою назвою та не менш цікавим складом - "Папа Карло".

Шляхом жеребкування учасники були розділені на дві групи, де кожна ма­ла змогу зіграти з усіма своїми супер­никами,. Цікаво було поспостерігати за грою команди "Папа Карло", до складу якої ввійшов Богдан Єсип, легенда охтирського футболу. Не дивно, що групу "А", в якій відмітився ко­лишній ватажок"нафтовиків", про­звали групою смерті.

Лише чотири команди з найкращи­ми показниками в групі "А" могли по­трапити в фінал, де їх очікувала найсильніша четвірка з "В".

Група смерті зібрала потужних су­перників, що грають на великому полі в Чемпіонаті району і навіть області. Єдине виключення з цього списку - згаданий колектив "Папа Карло". Окрім того, ОНПР - учасник Кубку Ук­раїни з міні-футболу. Саме ці спортс­мени посіли перше місце в групі. Дру­гими стали футзалісти "Папи Карло", третіми - гравці СК "Кириківка-1". Ос­танню путівку в фінал здобув "Лідер", хоча йому й добряче відтоптала п'яти"Нива".

У групі"Б" інтриги не було. Кращі ко­манди були з'ясовані майже одразу.

ДЮСШ "Нафтовик-96" до рятівної 4-ої сходинки не вистачило 4 очки. Інші ко­лективи мали вагомий розрив більш ніж у 9 пунктів. Отож, перше місце в групі посів"Локомотив", друге - "Динамо-МРЕВ", третє - "ЦК і ПРС", четверте - ФК "Гусинка-1".

Далі змагання проводилися за куб­ковою системою: програвший вибу­вав з турніру. Таким чином 2лютого були сформовані пари: команда, що посіла перше місце в групі"А", зустрічалася з 4-им місцем групи "В", а колектив, що зайняв 2-ге місце - з третім. Усі чвертьфінальні матчі були зіграні цього ж дня.

Розпочався день прогнозованою перемогою команди "ОНПР-Укрнафта", яка здолала ФК"Гусинка-1" з ра­хунком 3:2. "Локомотив" програв"Лідеру" 2:4. "Папа Карло" з мінімаль­ним розривом переміг"ЦК і ПРС" 2:1, а СК "Кириківка-1" з таким же рахун­ком"Динамо МРЕВ".

Наступний ігровий день 3 лютого розпочався з сенсації. СК "Кириківка-1" забила два сухих голи "ОНПР" - Укрнафта" і стала першим фіналістом змагання. "Папа Карло" декласував "Лідер" - 5:1, і приєднався до "кириківців" в очікувані головного матчу Першості.

Перед великим фіналом потрібно було визначити долю бронзового ком­плекту нагород. Про те, аби всі призе­ри отримали медалі подбав голова профспілкового комітету НГВУ"Охтирканафтогаз" Ігор Іванович Біленко.

В матчі за третє місце "ображені" своєю поразкою діючі учасники КУ з міні-футболу познущалися над "Ліде­ром". До фінального свистка рефері"ОНПР" встигло забити 7 голів, тоді як "лідери" спромоглися лише двічі офор­мити взяття воріт суперника.

Фінальний матч турніру став справжньою прикрасою всього зма­гання. Основний час двобою"Кириківки" з "Папою Карло" закінчився з рахунком 2:2. Було призначено ще два екстра-тайми по 5 хвилин. Коли здавалося, що і цей час вичерпано, Богдан Єсип забив вирішальний гол. Кубай прострелив у бік воріт кириківців,а на дальній штанзі першим поспів Бодя. Загальний результат мат­чу 3:2 - і головний приз першості (істо­ричний перший трофей) завдяки Єсипу та його друзям прописується в Ох­тирці.

На нагородженні були вручені ком­плекти медалей та грошові призи. За 1 місце спортсмени отримали 1000 грн., за 2 місце - 700 грн., за 3 місце -500 грн.

Окрім того був відзначений кращий бомбардир Першої ліги сезону 2005/06 Богдан Єсип, який і в Пер­шості пам'яті Канівця виявився найвлучнішим. Богдан Борисович, здається,ніколи не зупиниться у звичці записувати своє прізвище в футбольну історію Охтирки.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg