Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Інформація Охтирської міжрайонної прокуратури
Інформація Охтирської міжрайонної прокуратури Печать
Автор В. Гущин, Б. Саєнко   
03.02.2013 г.

Інформація Охтирської міжрайонної прокуратури з питань застосування законів про адміністративні правопорушення на території м. Охтирка та Охтирського району протягом 2012року

У 2012 році Охтирською міжрайонною прокуратурою з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення внесено 7 подань до правоохоронних та контролюючих органів м. Охтирка та Охтирського району.

Задоволено 11 протестів на рішення про притягнення осіб до адміністративної відповідальності.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 працівників контролюючих органів.

Розглянуто понад 130 скарг на дії працівників правоохоронних органів.

Внесено 1 подання до охтирського МВ УМВС України в Сумській області  про усунення порушень вимог Законів України«Про міліцію», «Про попереднє ув'язнення», наказу МНС «Про правила пожежної безпеки в Україні», а також конституційних прав громадян під час їх поміщення та тримання в ІТТ Охтирського МВ УМВС України в Сумській області.

За наслідками розгляду подання 1 особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності та майже повністю усунуті виявлені порушення.

Інформацію підготував: старший прокурор Охтирської міжрайонної прокуратури молодший радник юстиції В. Гущин


 

Інформація Охтирської міжрайонної прокуратури з питань здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів на території м. Охтирка та Охтирського району протягом2012 року

На даний час роботу Охтирської міжрайонної прокуратури у повній мірі переорієнтовано на внесені зміни до Закону України «Про прокуратуру» та виконання вимог нового галузевого наказу Генерального прокурора України «Про організацію прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів» № 3 гн від 07.11.2012 року.

За результатами нагляду за додержанням і застосуванням законів Охтирською міжрайонною прокуратурою упродовж 2012 року порушено 13 кримінальних справ (2 - у сфері праці, у т.ч. 1 -погашення  заборгованості із заробітної плати; 9 - у сфері економічних відносин, у т.ч. 2 - в агропромисловому комплексі, 3 - у сфері оподаткування, 3 - у бюджетній сфері; 1 - у сфері земельних правовідносин та 1 - при виконанні рішень судів та інших органів),6 надіслано до суду, внесено 60 подань та приписів, 38 протестів,  до відповідальності притягнуто 46 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у т.ч.органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування - 25,підприємств, установ, організацій - 14, за актами прокурорського реагування відшкодовано 5 млн. 532 тис. грн., у т.ч. до бюджету 245 тис. грн..

Головними пріоритетами при цьому залишаються захист інтересів держави у бюджетній,економічній сферах, у сфері земельних правовідносин, АПК (найменша заборгованість у Сумській області економічно - активних підприємств за бюджетними позичками), захист прав громадян на оплату праці, забезпечення протидії корупції (складено 3 адміністративні протоколи).

Інформацію підготував: старший прокурор Охтирської міжрайонної прокуратури юрист 1 класу Б.Саєнко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg