Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Чарівний світ олімпізму
Чарівний світ олімпізму Печать
Автор Газета "Город А"   
17.12.2012 г.

У рамках Всеукраїнської акції "Олімпійська книга" Національ­ний олімпійський комітет пода­рував всім шкільним бібліоте­кам цікаві книги про спорт С. Бубка "Ігри, що підкорили світ", М. Булатова "Енциклопедія олімпійського спорту в запитан­нях і відповідях", С. Бубка, М. Булатова "Олімпійське сузір'я України", "Зірки олімпійського спорту України 1994-2008". Ці книги стануть надійними друзя­ми та супутниками для тих, хто хоче більше дізнатись про ус­лавлених українських спортс­менів, про історію олімпійсько­го руху.

В Охтирській загальноосвітній школі I-III ступенів №5 в дев'ятих класах була проведена презентація книги "Чарівний світ олімпізму".

Основна мета заходу - навчання та виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, формування в них навичок і культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом.

Книги, які були презентовані дітям - це ре­зультат кропіткої роботи співробітників Національного олімпійського комітету та Олімпійської академії України, викладачів Національного університету фізичного вихо­вання і спорту України, федерації з олімпійських видів спорту, ради ветеранів фізичної культури та спорту, журналістів, спорт­сменів, які надавали інформацію та фотома­теріали.

Працівники шкільної бібліотеки під час пре­зентації провели учнів стежками славетної олімпійської історії. Дев'ятикласники дізнали­ся, де і як зародилися Олімпійські ігри, відкри­ли для себе великий і цікавий світ спорту.

Увагу дітей привернула велика кількість інформації з багатовікової історії Олімпійських ігор, починаючи від їх зародження у Старо­давній Греції і закінчуючи найцікавішими сторінками наших днів.

Під час презентації з учнями була проведена вікторина про спорт, в якій на кожне питання пропонувалося по чотири варіанти відповідей.

На презентацію був запрошений тренер-педагог Охтирської дитячо-юнацької спортивної школи Віктор Анатолійович Бондаренко, який розповів учням, як досягти найвищих резуль­татів, при цьому дотримуючись правил чесної гри та поведінки гідного громадянина України.

В.А. Бондаренко заохочує і підтримує своїх вихованців незалежно від рівня їхньої май­стерності,сприяє формуванню позитивного ставлення та стійкого інтересу до фізичної куль­тури,спорту, олімпійського руху та здорового способу життя.

Учасники заходу відкрили для себе значення найголовніших олімпійських принципів та іде­алів моралі: гуманності, справедливості, рівності, доброчесності.

Унікальні матеріали, представлені на книж­ковій виставці "Олімпійський рух - це краса і велич, боротьба і сила духу", привернули увагу майбутніх олімпійських чемпіонів - учнів школи: Богдана Савка, Михайла Шушкова (нападника і правого захисника юнацької футбольної ко­манди нашого міста), Олександра Решетила (члена хокейної команди "Охтирка"), Лізу Ярмак, котра відвідує секцію з Гімнастики "Грація". З цікавістю познайомилися учні з історією футболу, хокею,гімнастики, з талано­витими тренерами та відомими українськими футболістами,хокеїстами, гімнастами, про яких розповідала енциклопедія "Олімпійське сузір'я України".

Корисна і пізнавальна інформація, яку отри­мали учні під час заходу, допоможе їм краще орієнтуватися в бурхливому олімпійському світі, змусить пишатися здобутками наших спортсменів.

Хочеться сподіватися, що в майбутньо­му вони зроблять свій внесок у справу розвитку олімпійського руху. Віримо, що книги, представлені на презентації "Чарівний світ олімпізму", стануть справжніми друзями, та імена видатних українських спортс­менів дадуть гідний приклад для наслідування майбутнім чемпіонам.

І.В. Ружинська, завідуюча бібліотеки
С.М. Хотєнова, бібліотекар

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg