Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Відкрийте для себе Степанова - лірика
Відкрийте для себе Степанова - лірика Печать
Автор Газета "Город А"   
02.12.2012 г.

Минулої п'ятниці у міському краєзнавчому музеї відкрилася пер­сональна виставка картин пера місцевого художника Сергія Степанова.Привітати митця прийшли не лише офіційні особи, а і його колеги з дитячої художньої школи, де Сергій Іванович викладає скульптуру, чис­ленні шанувальники його таланту.

Своїми враженнями від перегляду вис­тавки ділиться Світлана Корнієнко, незмінна ведуча загальноміських-за­ходів:

- Сьогодні я відкрила для себе зовсім іншого Степанова.Степанова - лірика. Мені подобаються його картини. Загалом, я обожнюю виставки,бо тут можна познайомитися з непересічними особи­стостями, поспілкуватися,зрештою, з користю провести час. Сергій Степанов - цікава і неординарна особистість. Про це, зокрема, свідчить вели­ка кількість відвідувачів, що прийшли на відкриття його персональної виставки.

До нашої розмови приєднується Альона Дараган, директор Охтирської дитячої художньої школи:

- Сьогодні ми разом з викладачами художньої школи прийшли привітати Сергія Степанова, нашого колегу, з відкриттям персональної виставки.Особисто я вже вдруге на його вис­тавці. І ті роботи, які художник предста­вив цього разу, помітно відрізняються від його попередніх картин. Вочевидь, йому захотілося спробувати себе в іншому стилі. І це, як на мене, в нього добре вийшло. Я вам навіть більше скажу, викладачі нашої художньої школи мають надприродні здібності. Це правда. Мені б хотілося, щоб вони теж виставлялися.

- А що заважає їм організовувати персональні виставки?

- Чесно, нічого не заважає. Тому за­раз ми над цим працюємо.Викладачам художньої школи дійсно є що показати охтирчанам, адже вони - надзвичайно талановиті.

Серед шанувальників таланту Сергія Степанова - заступник міського голови Григорій Юрко. Зізнається, що на відкриття персо­нальної виставки художника, з яким товаришує упродовж останніх 20 років, прийшов не як чинов­ник, а як любитель мистецтва. "Дуже люблю карти­ни, тому намагаюся не пропускати жодної вистав­ки. Сергій Степанов, без перебільшення, талано­витий художник, відтак хочеться побажати йому творчого довголіття".

Надія Кисличенко, начальник міського відділу культури та ту­ризму:

- У нашому музеї Сергій Іванович вистав­ляється не вперше.Сьо­годні я, як і більшість з вас, відкрила для себе зовсім іншого Степано­ва.Нещодавно Сергій Іванович став членом Національної спілки художників України.Відділ культури підготу­вав клопотання про присвоєння йому, як художнику,премії міської ради на 2013 рік. Я впевнена, що комісія підтримає на­ше клопотання.

На відкриття персональної виставки Сергія Степанова прийшов і Іван Григорович Шаповалов, якому напередодні виповнилося 88 років. "Іване Григорови­чу, попри ваш поважний вік, ви виглядаєте, як гвіздочок. Вашій завзятості та активності можна лише позаздрити, тому залишайтеся таким же життєрадісним, здоров'я Вам, наснаги", - звертаючись до іменинника,зазначила Надія Кисли­ченко. До її побажань приєдналися й інші учасники зібрання. Іван Григорович подякував за щирі привітання, а Степа­нову побажав не зупинятись на досягну­тому, рости.

Альона Дараган, директор художньої школи:

- Є такий вислів: "Художника понять не каждый может". Тому що творчі люди, во­ни настільки індивідуальні, що іноді з ними надзви­чайно складно і працювати, і знаходити поро­зуміння. Але з талановитими людьми ніколи не бу­ває легко, бо вони - яскраві індивідуальності.Сергій Степанов - саме така людина.

Своїми враженнями від картин Сергія Степано­ва поділився і Юрій Ситник, у минулому - голова Охтирської районної ради:

- Відкриття персональної виставки Сергія Степа­нова - визначна подія в історії Охтирки. Я не перебільшую. Мені здається, зараз саме той час,ко­ли в Україні починає формуватися еліта. Не та, що визначається посадами чи депутатськими значка­ми. Нова українська еліта - це люди талановиті, творчі,які на десятки і сотні років залишаться в історії своєї країни, свого міста,краю. Що я можу сказати про картини Сергія Степанова? Усі вони - не закінчені.Дивишся на них і думаєш: "А що ж далі?". У них - талановита рука майстра, його внутрішній світ..."

Викладач музичної школи, композитор Руслана Лісова виявилася небагатослівною: "Зайве говорити про твої картини, - звертаючись до Степано­ва, сказала вона. - Це треба відчувати. Відчувати серцем, душею". Співачка акапельно виконала пісню "Чим зміряти мою любов", зачарувавши присутніх своїм чудовим голосом.

Довідка

Сергій Степанов

Народився 9 квітня 1963 року в Охтирці. Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут (1990).

Виставкова діяльність з 1988 р. Член спілки художників України.

Артем Похитай

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg