Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Прокурорський нагляд відповідно до вимог ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції"
Прокурорський нагляд відповідно до вимог ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції" Печать
23.11.2012 г.

Статтею 29 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" передбачено, що нагляд за додержанням законів у сфері запобігання і протидії корупції здійснюється Генеральним прокурором України та підпорядкованими йому прокурорами.

На виконання вимог  Закону України та  Галузевого наказу  Генерального прокурора України,  Охтирською міжрайонною прокуратурою протягом поточного року складено 3 протоколи про корупційні адміністративні правопорушення, які розглянуті судом та винні особи покарані.

Так, 06.02.2012 року  Охтирською міжрайонною прокуратурою складено протокол за вчинення корупційного адміністративного правопорушення щодо директора одного з комунальних підприємств м. Охтирка.

В ході перевірки та під час розгляду у судовому засіданні вказаного протоколу встановлено, що керівник комунального підприємства упродовж листопада - грудня 2011 року за виконання дій в межах власних повноважень, використовуючи свої службові повноваження та пов'язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди за швидке і безперешкодне виготовлення документації та видачу відповідних документів отримав від громадян неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму 1400 грн., що не перевищує 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чим порушив обмеження щодо використання службового становища, передбачені ч.1 ст.6 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», відповідальність за порушення яких передбачена частиною 1 статті 172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

20.02.2012 року Охтирським міськрайонним судом керівник підприємства визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-2 КУпАП та підданий адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Під час розгляду протоколу у судовому засідання керівник був  звільнений з посади директора комунального підприємства, засновником якого являється Охтирська міська рада.

14.02.2012 року Охтирською міжрайонною прокуратурою складено протокол про притягнення за вчинення корупційного адміністративного правопорушення директора одного із ТОВ.

Директор ТОВ у продовж грудня 2011 року за швидке і безперешкодне виготовлення документації надав службовій особі - директору комунального підприємства Охтирської міської ради, який надавав публічні послуги, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму 1000 грн., що не перевищує 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чим порушив вимоги Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», відповідальність за порушення яких передбачена частиною 1 статті 172-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

23.02.2012 року Охтирським міськрайонним судом директора ТОВ  визнано  винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-3 КУпАП та піддано  адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

05.06.2012 року Охтирською міжрайонною прокуратурою складено протокол за вчинення корупційного адміністративного правопорушення одного із керуючого банківської установи м. Охтирка за ст. 212-3ч.1 КУпАП  - неправомірна відмова в наданні інформації.

18.06.2012 року Охтирським міськрайонним судом керуючого банком  визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 212-3 КУпАП та піддана адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Крім цього, Охтирською міжрайонною прокуратурою заявлено позов до Охтирського міськрайонного суду про відшкодування завданих збитків у зв'язку з вчиненням директором одного із комунального підприємства засновником якого являється Сумська обласна рада корупційного діяння  в сумі 2047грн. Під час розгляду позову у суді директором було добровільно сплачено збитки на суму 2047 грн., тому провадження було закрито.

Законодавством України щодо боротьби та протидії такого явища як корупція визначено, що суб'єктами корупційних діянь являються не лише особи уповноважені на виконання функцій держави, а й посадові особи підприємств, установ  та організації незалежно від форми власності,а також приватні підприємці.

Інформацію підготував старший прокурор Охтирської міжрайонної прокуратури радник юстиції Володимир Книга

{jcomments off}

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg