Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Підсумки - підбито, стратегічні цілі – визначено
Підсумки - підбито, стратегічні цілі – визначено Печать
Автор Газета "Город А"   
12.11.2012 г.

Днями в Охтирській ОДПІ відбулася прес-конференція для представників місцевих засобів масової інформації, у ході якої в.о. начальника інспекції Н.В. Бойко підбила підсумки роботи колективу інспекції та окреслила стра­тегічні цілі щодо забезпе­чення виконання бюджет­них надходжень.

Як зазначила Наталія Василівна, для цього застосовується новий, більш досконалий менеджмент в роботі податкової служби з вико­ристанням професійного удоско­налення контрольно-перевіроч­ної роботи, модернізації стилю адміністрування податків.Вона підкреслила, що завдяки злагод-женій роботі працівників інспекції зберігається позитивна тенденція стабільного виконання плану з надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Так, до Зведеного бюджету охтирськими податківцями зібрано платежів у сумі 1485877,1 тис. грн. Із загальної суми мобілізованих коштів 87,5%, або 1299606,1 тис. грн., становлять платежі до Державного бюджету та 12,5%, або 186271,0 тис. грн - до місцевих бюджетів. В порівнянні з 2011 роком збір платежів до місцевого бюджету збільшено на 34346,8 тис. грн.

Нарощено обсяги по всіх провідних платежах місцевого бюджету: по податку на доходи фізичних осіб в 1,2 рази (+16962,2 тис. грн.), по спецвикористанню лісових ресурсів - на29,3% (+ 418,3 тис. грн.), по платі за користування надрами - на 29,3% (+7446,9тис. грн.), по платі за землю - в 1,3 рази (+5139,2 тис. грн).

Системність у використанні на­явних в районі резервів дає мож­ливість щороку виконувати пла­нові показники по збору податків до загального фонду державного бюджету, визначені ДПС України.

Усі ці здобутки -результат ефективної роботи високопрофесійного та досвідченого колек­тиву податківців Охтирської ОДПІ, партнерських відносин з платниками податків,сприятли­вого економічного та податково­го клімату для розвитку підприємництва.

Підтвердженням цього є рейтингове місце України за виснов­ками Світового банку Doing Business-2013 на підставі щорічного аналізу умов ведення бізнесу у 185-ти країнах світу. За висновками звіту, Україна увійшла у першу трійку держав, які найбільш суттєво поліпшили умови ведення бізнесу за ос­танній рік. При цьому Україна посіла перше місце у регіоні Цен­тральної Європи та Східної Азії,зафіксувавши позитивні рефор­ми, зокрема у сфері оподаткуван­ня.

В напрямку створення ком­фортного податкового клімату для розвитку підприємництва в України ДПС України, на вико­нання доручення Президента Ук­раїни Віктора Януковича, здійснює комплекс заходів для підготовки Програми лібе­ралізації державної податкової політики на 2013-2014 рр. Про­грама спрямовуватиметься на покращення діяльності бізнесу та удосконалення функціонування податкової системи.

Зважаючи на важливість цьо­го проекту, в органах ДПС запо­чатковано інформаційну кам­панію по збору та узагальненню пропозицій з формування Про­грами. Усі охочі можуть залишити свої пропозиції щодо удоскона­лення податкового законодавст­ва та поліпшення роботи органів ДПС в спеціальних скриньках, що розміщені у приміщеннях органів ДПС та Центрах обслуговування платників податків, або надісла­ти їх на електронну адресу.

Незважаючи на досягнення, Н.В. Бойко зазначила, що існують ще наявні резерви збільшення надходжень до бюджету по подат­ку на прибуток, адже основними складовими його виконання ма­ють бути підвищення рівня подат­кової віддачі, відпрацювання підприємств, які мають значні суми валових доходів, мінімізують сплату податку на прибуток та ма­ють рівень податкової віддачі нижче середньо галузевих по­казників.Також потребує покра­щення адміністрування ПДВ, опосередковання за рахунок заходів по відпрацюванню контрагентів - учасників в схемах мінімізації по­даткової бази. В умовах дії По­даткового кодексу України в полі зору корпусу податківців є не збільшення донарахувань, а, на­самперед, руйнування схем мінімізації податків, детінізація економіки, налагодження поряд­ку з відшкодуванням ПДВ та об­меження втручання у діяльність сумлінних платників податків, і фактично - це стратегічні напря­ми нашої роботи. На них буде зроблено основні акценти при організації роботи податкової інспекції до кінця 2012 року.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg