Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow В Охтирці затримано трьох молодих людей, які скоїли розбійний напад
В Охтирці затримано трьох молодих людей, які скоїли розбійний напад Печать
Автор СГЗ Охтирського МВ УМВС України в Сумській області   
13.10.2012 г.

В Охтирці троє невідомих, погрожуючи кишеньковим ножем, заволоділи дорогим мобільним телефоном та гаманцем чоловіка.Та завдяки оперативності групи швидкого реагування Охтирського міськвідділу злочинці були затримані по «гарячих» слідах.

Щоденно вулицями міста патрулюють групи швидкого реагування у складі працівників Охтирського міськвідділу. Так звані ГШР охороняють громадський порядок в найбільш людних місцях міста та першими приїжджають на місця скоєння злочинів. В ту ніч працівники міліції  охороняли порядок біля одного з най проблематичних магазинів міста: більшість бійок та правопорушень в нічний час стаються саме там. Близько 4-ї ранку до міліціонерів підбіг зляканий чоловік і повідомив, що троє невідомих, погрожуючи ножем, його побили, та заволоділи його мобільним телефоном, гаманцем, в якому було близько 500 гривень, а також пакетом з продуктами харчування.

Як пояснив Микола,так звали потерпілого, він сам йшов по провулку - повертався додому після відпочинку з приятелем. У такий час людей поблизу майже не було. До нього підійшли троє чоловіків та попросили закурити.Та зовсім не це потрібно було злочинцям. Хлопці по черзі почали бити Миколу, а потім, погрожуючи ножем, забрали всі цінні речі, які були у потерпілого. Микола не чинив опору, адже життя - дорожче грошей, а злочинці швидко зникли в невідомому напрямку.

Того вечора троє друзів відпочивали в місті, разом розпивали спиртні напої. Зайшовши до магазину за черговою порцією, вони побачила чоловіка, який тримав у руці дорогий мобільний телефон та розрахувався з продавцем, тримаючи у руках гаманець з пристойною сумою грошей. У одного з хлопців одразу визрів злочинний план, як продовжити вечір. Він розповів про нього друзям, проти ніхто не був - дуже хотілося продовження. Коли Микола розплатився за продукти та вийшов з магазину хлопці послідкували за ним, шукаючи темне, малолюдне місце, щоб скоїти злочин.Саме коли чоловік звернув в темний провулок вони і напали на нього.

Піднявшись з землі, чоловік вийшов з провулку та одразу повідомив про злочин екіпажу швидкого реагування, яка поблизу патрулювала нічні вулиці міста.

Микола показав працівниками міліції де стався розбійний напад. Проїжджаючи вулицею, міліціонери побачили трьох підозрюваних в злочині. Всі вони кинулися у різні боки, коли правоохоронці до них наблизилися. Одразу був затриманий один з злочинців. Потім затримали і двох інших. Ними виявилися двоє 20-річних мешканців міста Охтирка і 17-річний юнак. Хлопці товаришували, разом відпочили, працював лише неповнолітній.

«Завдяки вчасному повідомленню та оперативності працівників міліції товариші не встигли витратити награбоване і все майно повернуто власникові.

На даний час стосовно злочинців порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 187 ч. 2 Кримінального кодексу України, тобто розбій,вчинений за попередньою змовою групою осіб. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна», - зазначив І-й заступник начальника Охтирського МВ Руслан Кладько.

Будьте особливо обережні  в темний час доби,  не виставляйте на показ гроші, телефони та інші цінності, вони можуть привернути увагу злочинців чи нечистих на руку громадян.

Але, якщо ви стали жертвою злочину, рекомендується щонайшвидше повідомити до міліції.Дочекайтеся приїзду міліції, вкажіть точне місце події, напрям в якому сховався зловмисник, його прикмети. Запам'ятайте, що від вчасного та швидкого реагування залежить успіх в затриманні злочинця по «гарячих слідах» і повернення Вам викрадених речей.           

СГЗ Охтирського МВ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg