Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Навіть один дитячий тренажер допоможе
Навіть один дитячий тренажер допоможе Печать
Автор Газета "Город А"   
23.09.2012 г.

ImageКожна людина хоче бачити лише радісне і приємне навколо себе. І це природньо. Однак для того, щоб навкруги було добре, потрібно й самому докладати зу­силь.

Не звертати уваги на чужі про­блеми, біду та горе - не вихід з ситуації. Навпаки, коли не помічаєш чужої проблеми, влас­не життя щасливішим не стане. Легендарний футболіст Зінедін Зідан казав: "Колись я плакав, тому що не мав кед. Але одного дня я побачив хлопчика, який не мав ніг". Кожному власна про­блема здається найгострішою, але в порівнянні з іншими вона може бути дріб'язковою.

Навряд чи пересічний охтирчанин зможе відповісти на пи­тання: скільки діточок нашого міста мають вади здоров'я, що не дозволяють їм вести той же спосіб життя, що й їхні од­нолітки?Ця цифра багатьох вразить. Скільки родин проли­вали сльози й не знали, чим до­помогти своєму найулюб­ленішому сину чи дочці, але постійно шукали якісь шляхи для полегшення життя своєї рідної крихітки.

Нашу родину ця проблема теж не оминула. Моя старша донька має вади опорно-рухо­вого апарату і відвідує спеціалізовану групу ДНЗ "Ка­линка". Різновікова група"Ви­шенька" компенсуючого типу для дітей з вадами опорно-рухо­вого апарату - єдина на місто та район. Зараз її відвідують 16 дітей, які зовні не відрізняються від однолітків, проте мають різні невтішні діагнози. Багать­ом з них можна допомогти, як­що проводити ефективні профілактичні заходи. Лікарі обнадіюють нас, батьків, що за умови використання спеціалізованих тренажерів,курсів масажу та ЛФК шанси одужати дуже високі.

Ми дуже вдячні кваліфікова­ному персоналу та мед­працівникам ДНЗ "Калинка", які тричі на рік проводять курси масажу та регулярно займають­ся плаванням з нашими дітьми. Але без відповідних тренажерів профілактика значно втрачає свою ефективність.

Нашому місту та району, де загалом мешкає близько 80 тис. населення, зрозуміло, потрібно набагато більше профільних груп, орієнтованих на дітей з вадами здоров'я. Бо,на жаль, ситуація в країні - і еко­логічна, і економічна - найго­ловніша передумова того, що на­роджуються хворі діти, про яких повинна дбати держава.Але і на­ша "Вишенька", яка допомагає дітям відновити здоров'я, не має достатнього фінансування. Конче потрібно спеціальне обладнання.

Працівники дитсадку своїми силами та за активної участі батьків намагаються власноруч виготовляти знаряддя для роз­витку опорно-рухового апарату у дітей. Але вони не можуть повністю замінити тренажери та необхідне медичне обладнання.

Проконсультувавшись зі спеціалістами державної устано­ви Інститут патології хребта та суглобів ім. проф.М.І. Ситенка АМН України, ми, батьки вихо­ванців групи "Вишенька",підібрали 16 варіантів, кожен з яких буде дуже корисний для роз­витку опорно-рухового апарату дітей. Найдешевший з трена­жерів "їжачок"коштує 475 грн., найдорожчий "Степлер" - 1670 грн. І хоча близько третини дітей вже в наступному році йде до школи, в тому числі і моя донька,кожен з тренажерів стане в при­годі наступним вихованцям ДНЗ"Калинка".

Хочеться звернутися до тих, хто може допомогти в вирішенні про­блем, бо родина, яка виховує ди­тину з вадами здоров'я, ніколи не має вдосталь грошей, і батьки ви­хованців"Вишеньки" навряд чи зможуть їх придбати.

Якщо є ті, хто має змогу і бажання допомогти діточкам в подоланні їхніх проблем зі здоров'ям,від імені батьків нинішніх і майбутніх "вишеньок" ми будемо їм дуже вдячні.

Ви можете звернутися до мене як голови батьківського комітету, зателефонувавши за номером(050) 953 81 14, або придбати і передати "Вишеньці" необхідне обладнання.

Можливо, для когось проблеми "Вишеньки" здадуться дрібними, але це не так. Тому що навіть один тренажер може бути шан­сом для хворої дитини стати здо­ровою. А нам, батькам, погодь­тесь, більше нічого й не потрібно. Тільки б наші діти були здорови­ми та щасливими.

Світлана Зубко, голова батьківського комітету групи "Вишенька" ДНЗ "Калинка"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg