Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Злочин плюс алкоголь дорівнює дружба?
Злочин плюс алкоголь дорівнює дружба? Печать
Автор Олена Мироненко   
26.08.2012 г.

Проблема впливу алкоголю на вчинки людей є надзвичайно актуальною для сьогодення. Не проходить жодного дня, щоб ми не стикались з жахливими наслідками алкоголізму та пияцтва. Насамперед, це соціальне зло є одним з найбільш негативних показників, який саме впливає на ускладнення криміногенної обстановки на території Охтирського району і міста та наслідком вчинення злочинів і правопорушень, побутових конфліктів, грубих порушень громадського порядку та дорожнього руху.

Вже з початку року сектором дільничних інспекторів Охтирського міськвідділу було зареєстровано 184 повідомлення про скоєння насильства у сім'ях. Як свідчить практика, 99% вчиненні у стані алкогольного сп'яніння. Дільничні притягли до відповідальності 163 особи, які чинили хуліганські дії в нетверезому стані. «В цілому, значна більшість правопорушень і злочинів скоєні саме на підпитку, коментує ситуацію т.в.о. начальника сектору дільничних інспекторів міліції Андрій Лагода, - і все це через доступність спиртного і його дешевизну. Є також непорядні продавці в магазинах, які відпускають алкогольні вироби малолітнім. Ну, і звісно, виготовлення і продаж самогону. Багато громадян не бачать нічого поганого в тому, щоб вживати алкоголь увечері, у вихідні дні або свята. Але дія алкоголю багато в чому залежить від почуття міри та сили волі людини, яка її вживає. Тому краще не відзначати будь-яких свят так, як в тому анекдоті, де зустрілись двоє приятелів через декілька днів після святкування дня народження: «Ну, як відсвяткував?» -«Не знаю, мені ще не розповідали».

Дільничними інспекторами міліції Охтирського МВ постійно проводиться роз'яснювальна робота серед населення щодо відповідальності, яка настає за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення.Також, на осіб, у яких виявлено такі міцні напої складаються протоколи про адміністративне правопорушення. З початку року працівниками міліції вже притягнуто до відповідальності 64 осіб, у яких вилучались самогон та брага.Вилучаються і апарати та пристосування для його виготовлення.

Та саме найстрашніше, що, коли особа, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, вчиняє злочин і нічого не пам'ятає, вона все рівно притягується до відповідальності і її стан ніяк не є пом'якшувальною обставиною. Така позиція закону має принципово важливе значення для профілактики і попередження злочинів, що вчиняються у стані сп'яніння. Тож,перш ніж випити за свято чи за дружбу, замисліться, чи не приведе це до тяжких наслідків у Вашому житті.

Олена Мироненко, Охтирський СГЗ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg