Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Злочин плюс алкоголь дорівнює дружба?
Злочин плюс алкоголь дорівнює дружба? Печать
Автор Олена Мироненко   
26.08.2012 г.

Проблема впливу алкоголю на вчинки людей є надзвичайно актуальною для сьогодення. Не проходить жодного дня, щоб ми не стикались з жахливими наслідками алкоголізму та пияцтва. Насамперед, це соціальне зло є одним з найбільш негативних показників, який саме впливає на ускладнення криміногенної обстановки на території Охтирського району і міста та наслідком вчинення злочинів і правопорушень, побутових конфліктів, грубих порушень громадського порядку та дорожнього руху.

Вже з початку року сектором дільничних інспекторів Охтирського міськвідділу було зареєстровано 184 повідомлення про скоєння насильства у сім'ях. Як свідчить практика, 99% вчиненні у стані алкогольного сп'яніння. Дільничні притягли до відповідальності 163 особи, які чинили хуліганські дії в нетверезому стані. «В цілому, значна більшість правопорушень і злочинів скоєні саме на підпитку, коментує ситуацію т.в.о. начальника сектору дільничних інспекторів міліції Андрій Лагода, - і все це через доступність спиртного і його дешевизну. Є також непорядні продавці в магазинах, які відпускають алкогольні вироби малолітнім. Ну, і звісно, виготовлення і продаж самогону. Багато громадян не бачать нічого поганого в тому, щоб вживати алкоголь увечері, у вихідні дні або свята. Але дія алкоголю багато в чому залежить від почуття міри та сили волі людини, яка її вживає. Тому краще не відзначати будь-яких свят так, як в тому анекдоті, де зустрілись двоє приятелів через декілька днів після святкування дня народження: «Ну, як відсвяткував?» -«Не знаю, мені ще не розповідали».

Дільничними інспекторами міліції Охтирського МВ постійно проводиться роз'яснювальна робота серед населення щодо відповідальності, яка настає за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення.Також, на осіб, у яких виявлено такі міцні напої складаються протоколи про адміністративне правопорушення. З початку року працівниками міліції вже притягнуто до відповідальності 64 осіб, у яких вилучались самогон та брага.Вилучаються і апарати та пристосування для його виготовлення.

Та саме найстрашніше, що, коли особа, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, вчиняє злочин і нічого не пам'ятає, вона все рівно притягується до відповідальності і її стан ніяк не є пом'якшувальною обставиною. Така позиція закону має принципово важливе значення для профілактики і попередження злочинів, що вчиняються у стані сп'яніння. Тож,перш ніж випити за свято чи за дружбу, замисліться, чи не приведе це до тяжких наслідків у Вашому житті.

Олена Мироненко, Охтирський СГЗ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg