Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Від екскурсій до авіашоу
Від екскурсій до авіашоу Печать
Автор Газета "Город А"   
16.07.2012 г.

Цими днями завершив свою роботу літній оздо­ровчий табір технічного на­прямку «Сатурн», що тра­диційно кожного року діє на базі міської станції юних техніків. Все найцікавіше про нього нам розповіла методист СЮТ Ольга Литовченко.

- У нашому таборі цього року оздо­ровлювалися й відпочивали 100 дітей. Переважно хлопчиків, з огляду на його технічний напрямок, але чи­мало було й дівчат. Табір працював з18 червня до б липня, і за цей час ціка­вого з нами трапилося дуже багато!Насамперед, хочу згадати про нашу тісну співпрацю з військовою части­ною А-0563та громадською ор­ганізацією "Маю честь", яка займається військово-патріотичним вихо­ванням. Ми провели дуже змістовну екскурсію по частині, нас ознайомили з умовами армійської служби, зразка­ми військової техніки. А ще хлопці та дівчата пройшли мінікурс самооборо­ни, із задоволенням займалися у тренажерному залі. Також ми активно співробітничали з районною та дитя­чою міською бібліотеками: дивилися там мультфільми, працювали за комп'ютерами, зустрічалися з цікави­ми людьми, зокрема, з лікарем-ортопедом Олександром Криворучком. Надзвичайно цікавими в нас вийшли виробничі екскурсії -на міське теле­бачення, м'ясокомбінат та комбінат хлібопродуктів. Ясна річ, ми залюбки відпочивали на природі. Також слідку­вали за подіями Євро-2012. До речі, про футбол: діти з радістю взяли участь у тематичному, присвяченому Євро конкурсі малюнків, а також у футбольному турнірі на кубок табору. Ну і які ж юні техніки без технічної творчості! Маю на увазі, зокрема, майстер-клас з ракетомоделювання, який проводив керівник нашого спеціалізованого гуртка Ігор Вєсєлов. А під завісу табору, за день до його офіційного закриття, традиційне шоу влаштували наші авіамоделісти!

Власне, про це шоу дещо до­кладніше нам розказав керівник авіамодельного гуртка СЮТ Валерій Гарькавенко:

- Сьогодні ми демонстрували польо­ти радіокерованих моделей РЗУ (планер-паритель), РЗА (пілотований літак) тощо. Найчастіше ми влашто­вуємо подібні шоу саме тут - на боло­тяному пустирі неподалік від поліклініки, бо тут менше ризику, що недешеві моделі розіб'ються. Як бачите, хлопці в захваті! Хтось навіть при­лаштував на модель свою "мобілу" з фотоапаратом, аби знімати місто з ви­соти пташиного польоту. Взагалі, авіамоделювання приносить велику емоційну розраду, а ще я пишаюся тим, що вже двоє моїх вихованців вступили до Харківського авіаційного інституту!

До речі, про вихованців. Один з них, Денис Кучерявенко, грав по суті провідну роль у шоу(запускав моделі) і поділився з нами своїми спогадами і враженнями:

- Я багато років займався в СЮТ спочатку картингом, потім - авіамоделюванням. Зараз працюю в НГВУ, але без моделей свого життя не уявляю й досі. Хобі це хоч і досить дороге, зате цікаве неймовірно!

Звісно, коли дитяче захоплення за­лишається з нами на все життя, а то й переростає у професію, це здорово. І це зайва причина для того, аби дер­жава всіляко підтримувала та зміцнювала мережу позашкільної освіти.

Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg