Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Газопостачання - справа серйозна
Газопостачання - справа серйозна Печать
Автор Газета "Город А"   
16.07.2012 г.

Глибоко переконаний у цьому майстер аварійно-експлуа­таційної служби Охтирського управління з експлуатації газо­вого господарства Руслан Миколайович Педько, з яким ми нещодавно мали розмову на актуальну практично для всіх охтирчан тему.

- А що, є люди,котрі ставляться до газових питань несерйозно?

- Я б сказав,безвідповідально! Судіть самі: щороку ми проводимо планово-попереджу­вальний огляд і ремонт систем газопостачання у багатоквартирних будинках міста. Цього року почали його з мікрорайону Дачний. Там, наприклад, в будинку Лісний, 3, з 18кранів на газо­вих стояках 17 (!) потребують заміни. Це й зро­зуміло, адже ніхто там нічого не міняв з 1969 року! Але набагато гірше, коли ми просто не мо­жемо провести необхідний ремонт.

- Чому?

- Яскравий приклад цьому - ситуація, що склалася з будинком по Червоноармійській, 80. Там був зафіксований витік газу. І усунути його ми не змогли через наявність самовільної добу­дови, яка чисто механічно заважає нам працю­вати, її власник -мешканець квартири №60. Тож і довелося 6 липня відключити від газу цю та ще чотири квартири (це було меншим злом у порівнянні з відключенням усього будинку). І відключення це триватиме доти, доки "будівель­ник" не забезпечить нам вільний доступ до на­шого обладнання. Ще складніше становище з будинком Дачний, 1, де таких самовільних добу­дов багато. Ось там, очевидно, доведеться відключати весь будинок. Принаймні, якщо мешканці терміново не вживуть необхідних за­ходів, на що ми, як правило, даємо 7-10 днів. Тож і хочеться звернутися до охтирчан: "Земля­ки, будьте відповідальні і узгоджуйте свої будівельні проекти з нами - газовиками!"

- Газова безвідповідальність цим вичер­пується?

- На жаль, ні! Так, 4 липня в нас сталася, мож­на сказати, надзвичайна ситуація: протягом чо­тирьох хвилин до диспетчерської надійшло аж 42 заявки! А все чому? Відразу в кількох точках міста (район інкубатора, вулиця Полтавська, провулок Дачний) людей стривожив запах газу. Пошук його джерела перетворився ледве не на детективну історію. Нарешті біля старого маслозаводу ми знайшли цілу калюжу газового кон­денсату:вочевидь, хтось спустошив там відразу кілька балонів. На жаль, зловмисника у подібних випадках знайти майже нереально. А інакше б відповідати йому по всій суворості за­кону за те, що "поставив на вуха" ледь не поло­вину міста!

Питання задавав Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg