Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Літній оздоровчий табір «Веселкова країна»
Літній оздоровчий табір «Веселкова країна» Печать
Автор Редактор   
30.06.2012 г.

ImageДля літньої пори, мабуть, немає нічого неможливого: то розфарбує землю у веселкові кольори, то підсолодить налиті сонцем ягоди, то умиє молоду зелень... І вже вкотре невгамовне літо збирає галасливу дітвору для відпочинку у пришкільному оздоровчому таборі «Веселкова країна» ЗОШ №5.

Проте цього року перед керівництвом табору постало неабияке за своєю складністю завдання: оздоровити й зацікавити табірними справами 286 учнів. Але, як показала практика адміністрація школи, вчителям, начальнику табору Макаровій Тетяні Юхимівні це завдання виявилося під силу. Для роботи в таборі було залучено велику кількість вихователів, вожатих, вчителів фізичної культури, музичного працівника, а також старшокласників, які, працюючи на загонах, змогли показати свої організаторські й творчі здібності.

Робота в таборі була спланована таким чином, аби жодна дитина не залишилася поза увагою. Для цього на початку роботи табору дітям була надана можливість висловити свої побажання, записавши їх на символічних паперових ромашках. Таким чином квітуче дерево бажань стало для вихователів справжнім дороговказом у виборі дитячих розваг і конкурсів. І протягом усієї табірної зміни дитячі мрії поступово втілювалися в життя: для найспритніших учнів було організовано спортивно-розважальні заходи (естафети «Зі спортом подружись», «Спритні хлопці і дівчата - українські козачата, гра «Солодкий скарб»), змагання з футболу, волейболу, юнболу, тенісу; для інтелектуалів - шахові й шашкові турніри; любителям пензля й акварелі організовано конкурси стінгазет («Кращий загін табору»), малюнка на асфальті («Музей асфальтного живопису»), тематичні виставки  («Охтирка в моєму серці», «Світ казкових героїв»); юних артистів було залучено до концертних програм («Щасливі дні в «Країні Веселковій» ми не забудемо ніколи»), гри в караоке («Голосисті соловейки»), розважальних та театральних конкурсів(«Казковий вернісаж», «Від щирого серця») тощо. Для всіх відпочиваючих, незалежно від віку й уподобань,було організовано стрибки на батуті, виїзди на природу, солодкі призи, фрукти,ягоди, яскраві фотосесії, а на завершення - поживний обід у шкільний їдальні та повноцінний сон у прохолодних спальних кімнатах.

Звісно, що такий відпочинок неможливо організувати без підтримки спонсорів. Керівництво пришкільного оздоровчого табору «Веселкова країна» висловлює подяку за організаційну допомогу: народним депутатам України Володимиру Данилеyку (Комуністична партія), Павлу Жебрівському (Українська платформа «Собор»); в.о. міського голови, секретарю міської ради О. Цілуйку; обласним депутатам О.Єрмаку, Ю. Меєровичу; в.о. начальника НГВУ «Охтирканафтогаз» С.Наслєднікову, начальнику УБР І.Сушинському; депутатам міської ради Вікторії Бабич, О. Москаленку, А.Шушману, Ф.Кіселару, К.Макаренко; голові спостережної ради ОМПК «Славна» В. Пелеху; приватним підприємцям І.Сопітько, В.Науменко, М.Мандичу, Я. Когут; спасибі від дітей, батьків, вихователів, адміністрації школи в особі директора школи Шишкової Г.Г., начальника табору Макарової Т.Ю.

Табірна зміна «Веселкової країни» завершила свою роботу. Проте хочеться вірити, що спогади і теплі враження від спільної роботи вихователів, учнів, батьків та спонсорів залишаться надовго.

Image Image Image

Image

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg