Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ВОЛОДИМИР ЧЕРНОВ: Місту потрібен порядок!
ВОЛОДИМИР ЧЕРНОВ: Місту потрібен порядок! Печать
Автор Газета "Город А"   
11.06.2012 г.

Депутат Охтирської міської ради Володимир Васильович Чернов. Об­раний за мажоритарним виборчим округом №16 від партії "Батьківщина".

Народився 1947року в Охтирці. Закінчив Харківський політехнічний інститут за фахом інженер-механік. 29 років працював на Качанівському газопереробному заводі,пройшовши шлях від слюса­ря до заступника директора (протягом 17 років) та дирек­тора підприємства. Потім 2 роки очолював ВАТ НГВУ "Охтирканафтогаз"і ще стільки ж був радником голови правління ВАТ "Укрнафта". На сьогодні - пенсіонер. Має дружину, двох доньок та двох онуків. Захоплення -риболовля, полювання, розведен­ня птиці.

- Наше традиційне питан­ня: чому Ви вирішили балоту­ватися в депутати?

- Однозначно не з корисли­вих цілей: власного бізнесу в мене немає, тож і лобіювати нічого! Мета була зовсім іншою - допомагати людям, своїм землякам. Також хотілося поділитися з іншими депутатами своїм багатим досвідом керівної ро­боти і нарешті посприяти наведенню в місті елементарного порядку. Адже Охтирка - важливий транспортний ву­зол. Через наше місто щодня транзи­том проїжджають тисячі авто­мобілістів у всіх напрямках. Хочеться, щоб нам, охтирчанам, хоча б перед ними соромно не було!

- І що Вам за останні півтора року вдалося зробити як депутату?

- Почну з роботи на моєму окрузі. За мого сприяння районні електро­мережі провели вуличне освітлення в районі від 9-ї школи до багатоповер­хових будинків профтехучилища,що по вулиці Тимирязева. Також, напри­клад, я допоміг людям спиляти три старі тополі. Крім того, активно працюю у комісїї міськради з житлово-комунальних питань.

- До речі, про житлово-комунальні питання. Як ставитеся до можливої передачі будівлі колишньої школи №7 на баланс управління ЖКГ?

- Щодо школи №7, її закриття я вважаю цілком правильним кроком: там не було ані нормального туалету, ані належних спортивних споруд. Діти повинні навчатися у достойних умо­вах.Будівлю ж, на мій погляд, слід капітально відремонтувати і влашту­вати там,приміром, дитячий садок: їх у місті зараз явно не вистачає.

- А чого Вам поки що не вдалося зробити і чому?

- Я вже говорив, що для Охтирки зараз гострим є питання порядку. Маю на увазі, наприклад, елементар­ну чистоту біля приватних та багаток­вартирних будинків, підприємств, крамниць тощо. Вважаю необхідним (і вже не раз піднімав це питання на сесіях) створити у місті спеціальну ко­мунальну службу з підтримання по­рядку. Ідея ця, власне, не нова: подібні служби вже давно діють не лише на Заході, айв деяких містах України. Мої колеги-депутати, а та­кож в.o. міського голови О. Цілуйко,сприймають цю ініціативу цілком схвально, але до її практичної ре­алізації справа поки що не дійшла. Сподіваюся, ще дійде!

- Що входить до Ваших депутатсь­ких планів?

- Хотілося б активізувати міську програму енергозбереження в бюд­жетній сфері. Звичайно, це чудово, що у деяких школах поміняли вікна, але ж потрібно ще утеплювати стіни,стелі. Одним словом, роботи непоча­тий край! І працювати над цим треба хоча б тому, що наприкінці року в нас постійно не вистачає коштів на зар­плату вчителям: надто багато витра­чається на енергоносії. Ще одне над­звичайно важливе питання - збере­ження і створення робочих місць, без чого в Охтирки просто не буде май­бутнього. Всі знають про долю за­водів"Нафтопроммаш" і "Сільмаш". Але чому б нашому керівництву для початку не налагодити співпрацю з "Укрнафтою", аби нафтовики надава­ли замовлення міським підприємствам? Простий приклад: невже наша швейна фабрика не мо­же шити рукавиці та спецовки для бу­ровиків?! Ще й як може! І саме з вирішення подібних питань може по­чатися відродження не тільки нашої промисловості, а й міста загалом.

Розмову вів Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg