Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Катастрофічний дефіцит
Катастрофічний дефіцит Печать
Автор Газета "Город А"   
11.06.2012 г.

ImageПеред початком 24 сесії міської ради 6 скликан­ня на вулиці перед приміщенням міськради мож­на було побачити цікаву і незвичайну картину: всі депутати сиділи у кріслах... на вулиці! Подумалося: "Невже відтепер сесії проводитимуться просто не­ба, так би мовити, у режимі максимальної відкри­тості для народу?!" Але це виявилося лише позу­ванням перед груповою фотографією... Фотогра­фуючись, народні обранці явно мали чудовий настрій.

Початок самої сесії теж ніби налаштовував їх на пози­тивний лад. Так, за успішну участь в депутатських спортивних змаганнях нагороди отримали Костянтин Журавльов(настільний теніс) та Світлана Іванова (шашки). Потім колеги дружно привітали з нагородженням державною почесною відзнакою свого найстаршого товариша по депутатсь­кому корпусу - Володимира Троценка.

А ось потім народні представники мусили налаштуватися на серйозний лад, бо такі вже постали перед ними питання. Втім, до початку розгляду порядку денного сесії вони приступили тільки о 10.25 (притому, що почався захід о 9.00). Більше години зайняли організаційні моменти, дискусії з приводу депутатських за­питів, обмін репліками тощо. Втім, на початку сесії мав місце і принаймні один справді вартий уваги епізод. Перед депутатами виступив голова наглядової ради концерну"Укрросметал" Гри­горій Кирик. Топ-менеджер запропонував присутнім створити в Охтирці (наприклад, на базі станції юних техніків) центр дис­танційної співпраці з "Укрросметалом", де на платній основі мог­ли б трудитися молоді й технічно обдаровані люди. Для нашого міста, як справедливо підкреслювалося на сесії, подібні ідеї за­раз актуальні, адже у зв'язку з банкрутством машинобудівних гігантів ("Нафтопроммаш", "Охтирсільмаш"), кількість без­робітних "технарів" загрожує зрости до критичної. В результаті депутати пообіцяли обов'язково підтримати цю ідею як тільки вона набуде більш конкретних форм.

Власне ж, порядок денний розпочався з обговорення фінан­сово-економічних питань. Так, про виконання бюджету міста за 1 квартал поточного року та внесення змін до бюджету на 2012 рік доповідала начальник міського управління фінансів Наталія Шаркова, а про Програму економічного і соціального розвитку Охтирки - в.о. начальника управління економіки та інвестиційної політики Алла Ярмак. "Катастрофічний дефіцит" - так охаракте­ризував ситуацію з виконанням доходної частини бюджету вико­нуючий обов'язки міського голови Олександр Цілуйко. Говорячи мовою цифр, воно склало 86% від плану. В ході доповіді Н. Шаркової також прямо були озвучені наступні факти: показник наповнюваності бюджету в Охтирці на сьогодні найгірший серед інших міст області і одночасно найгірший для самого міста за ос­танні 10 років. Чому так сталося? За поясненнями керівників, головна причина дефіциту полягає у скороченні надходжень від промислових підприємств, зокрема, від управління бурових робіт (-29% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року), хлібокомбінату, м'ясокомбінату, комбінату хлібопродуктів.

На цьому фоні позитивного настрою присутнім могли додати хіба що обіцянки О. Цілуйка, по-перше, протягом 8 місяців збуду­вати (за позабюджетні кошти) на території ЗОШ №4 сучасну спортивну школу, по-друге, що з початку червня відновиться на­решті будівництво лікарні (хоча до цього, за його ж словами, міська влада прямого відношення не має). Коли ж добудують цей багатостраждальний медичний заклад? Цього разу конкрет­них дат вже ніхто не називав, але судячи з усього, на будівництво з міського бюджету знадобиться виділити 2 мільйо­ни гривень.

Також на сесії депутати заслухали доповіді щодо міських про­грам соціальної підтримки окремих категорій громадян, захисту прав дітей, обговорили ряд інших питань гуманітарного, комунального та земельного характеру.

Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg