Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ВІКТОР МАРУЩЕНКО: Людське життя цінніше за гроші!
ВІКТОР МАРУЩЕНКО: Людське життя цінніше за гроші! Печать
Автор Газета "Город А"   
29.05.2012 г.

Депутат Охтирської міської ради Марущенко Віктор Андрійо­вич.Народився 2 липня 1957 року в селі Підлозіївка Охтирського району. З 1979 по 1984роки навчався в Полтавському кооперативному інституті. 3 1992 по 1996 роки навчався в аспірантурі Харківського інженерно-економічного університету, здо­був вчену ступінь кандидата економічних наук, а в 2000 році отримав звання доцента.Більшу частину життя працював на ВАТ 'Нафтопроммаш", з них близько 25 років заступником директора, а потім директо­ром. З 1998 року - член-кореспондент, а з 2003-го - академік Ук­раїнської інженерної Академії. Очолює «Інженерний Учбовий Центр» в м. Охтирка (філія Сумського державного університету) та є доцентом кафедри економіки СумДУ. Одружений, має двох доньок і онука. Захоплен­ня:шахи, полювання, ландшафтний дизайн, живопис, музика (зокрема, грає на гітарі).

- Вікторе Андрійовичу, і все ж чому Ви вирішили балотуватися в депутати?

- Почну з того, що це вже п'яте моє депутатсь­ке скликання.Тож досвід у цій сфері, як бачите, маю значний, і кожного разу (крім 2006 року,коли не балотувався у зв'язку з тим, що на той час працював у Києві) я йшов у депутати від свого мажоритарного округу №14. Це, нага­даю, значна частина охтирської 8-ї сотні, що безпосередньо примикає до моєї рідної Підлозіївки, а також підпорядковане міській раді сусіднє село Велике Озеро. Мій округ - це фактично моя батьківщина, там живе багато моїх родичів, тож мені просто хотілося зробити для земляків щось корисне. Про якусь особисту чи матеріальну зацікавленість мова не йшла. Адже депутати міської ради працюють, як відо­мо,на громадських засадах, а в якості привілеїв мають хіба що підвищену відповідальність та завантаженість.

- То що ж корисне для земляків Вам вдалося зробити?

- Аби вичерпно відповісти на це питання, до­ведеться почати здалеку. Під час роботи в мину­лих депутатських скликаннях (зокрема, в 90-і роки) я приділяв найбільшу увагу благоустрою 8-ї сотні. Наприклад, сприяв газифікації, освітленню та асфальтуванню вулиць Береста та Енгельса,прокладенню дороги з твердим по­криттям по вулиці Чехова. Звичайно, все це я робив не сам: мені активно допомагали ВАТ НГВУ "Охтирканафтогаз" і ВАТ"Нафтопроммаш". Але вийшло так, що я "залишився в боргу"перед Великим Озером. Тому зараз приділяю головну увагу саме вирішенню проблем цього приміського села. А їх там таки вистачає! На­приклад, у населеному пункті з 300-ма меш­канцями більше 10 років не працював фельдшерсько-акушерський пункт(ФАП). Це мотиву­вали міркуваннями фінансової економії. Але ж, погодьтеся,навіть одне порятоване людське життя дорожче за будь-які гроші. Тим більше,Велике Озеро розташоване порівняно віддалік і, приміром, крізь зимові замети туди не встигне вчасно приїхати ніяка "швидка". Спочатку пере­дати ФАП від сільгосппідприємства "Зоря" на баланс нашої районної лікарні,а потім і відно­вити його роботу було нелегко. Але за безпосе­реднього сприяння в.о. міського голови О.В. Цілуйка та завдяки підтримці депутатського корпусу нам вдалося це зробити. Також до чис­ла конкретних досягнень можна віднести впо­рядкування розкладу руху маршруток №11 та № 11-а: тепер він краще відповідає потребам місцевих мешканців.

- У такому разі чого зробити поки що не вда­лося і чому?

- Поки що залишається невиконаним стра­тегічний план по відкриттю клуба в тому ж Вели­кому Озері. Це, як і у випадку з ФАП-ом, перед­бачає передачу цього об'єкту від АТ "Зоря" місту. Але в цьому поки що не виявляє особливої зацікавленості наш відділ культури. Звісно, я їх розумію: це викликано бюджетним недофінансуванням. І все ж маю надію, що хоча б у 2013 році клуб таки відкриє свої двері для селян!

- Які ще плани маєте?

- Хотілося б провести ямковий ремонт дорож­нього покриття по вулиці Береста, відновити ву­личне освітлення по вулицях Береста та Енгель­са.Як уже казав, я займався цим ще багато років тому. Однак зараз чи то через вандалізм самих мешканців, чи то через байдужість відповідних служб, освітлення там практично виведене з ладу. Власне, питання ямкового ре­монту та освітлення актуальні й для Великого Озера.

- До речі, як Ви співпрацюєте зі своїми ви­борцями?

- Насамперед, через квартальних уповнова­жених. Особливо хотів би відзначити таких квартальних, як Віра Василівна Кривецька, Ка­терина Олексіївна Вознікова, Олена Федорівна Нягусєва, Володимир Леонідович Каплун.Так, зовсім недавно квартальна з вулиці Чекова повідомила, що тамтешньому дитячому садку "Струмочок" потрібна газонокосилка. І за допомогою підприємців Віктора Васильовича Полуляха та Ігоря Валентиновича Юшкевича нам вдалося вирішити це питання!

- Що вважаєте своїм пріоритетним завдан­ням як голови бюджетної комісії міської ради?

- Звичайно, ефективне використання бюд­жетних коштів! Так, у цьому відношенні я повністю підтримую ініціативи в.о. міського го­лови,пов'язані з енергозбереженням (напри­клад, заміну вікон у художній, музичній та інших школах, утеплення стель в навчальних закла­дах, заміну там котлів на більш ефективні тощо).

Питання задавав Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg