Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Діалог закликає до співпраці
Діалог закликає до співпраці Печать
Автор Газета "Город А"   
21.05.2012 г.

Бізнес-спільнота Сумщини шукає шляхи порозуміння з органами влади регіону. Роботодавці Охтирщини,які об'єдналися у громадську ор­ганізацію «Діалог», також не залишилися ос­торонь цього процесу.

Наприкінці 2011-го була створена Ко­аліція малого та се­реднього бізнесу Сумської об­ласті, до якої ввійшов і охтирський "Діалог". Представни­ки Коаліції взяли участь в освітній програмі "Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій в Україні", організатором якої є Центр міжнародного приватно­го підприємництва "СІРЕ", і от­римали відповідні сертифікати.

Місія Коаліції:підвищення впливу організацій грома­дянського суспільства, що пра­цюють в інтересах бізнесу, ста­новлення середнього класу в області та формування сприят­ливого середовища для роз­витку малого і середнього бізнесу в Україні.

За ініціативи Коаліції буде проведена серія круглих столів, спрямованих на те, щоб визначити місце малого та се­реднього бізнесу у розвитку регіону, його внесок у подолан­ня наслідків економічної кри­зи.

Один з таких заходів нещо­давно відбувся в обласному центрі, про що вже писала наша газета.Учасниками засідання "за круглим столом" були члени Охтирської ор­ганізації роботодавців Т. Сілантьєва, І. Сопітько та В. Гаранжа.

Чи дієві подібні заходи? Із та­ким запитанням ми звернули­ся до Тетяни Сілантьєвої, голо­ви Охтирської міської ор­ганізації роботодавців "Діалог".

- Спільне обговорення Про­грами розвитку малого підприємництва в Сумській об­ласті на2012 рік дозволить проаналізувати виконання програми, скоординувати дії підприємців та влади щодо розвитку малого та середнього бізнесу як запоруки виходу економіки області з кризи.

Усі розуміють, що потрібно шукати діалог між підприємця­ми і владою, адже такі дискусії зазвичай порушують багато бо­лючих питань. Однак, щоб наш голос був почутий, потрібна підтримка зацікавлених у про­цесі підприємців. Але, на жаль, дехто вважає, що краще мовчки десь пересидіти чи вирішити лише особисті питан­ня. Дійсно, так простіше і спокійніше, але лише на яко­мусь етапі. В перспективі - це шлях в нікуди. Ми повинні вміти об'єднуватись та знаходити компромісні рішення з владою. Розвиток підприємництва, підприємств - розвиток еко­номіки - розвиток регіону в цілому - іншої формули немає.

Зараз в Охтирці функціонує координаційна рада з питань розвитку підприємництва. Ко­ристуючись нагодою, прошу всіх небайдужих роботодавців, фізичних осіб - підприємців включитися в процес її вдоско­налення і спільними зусиллями забезпечити активну діяльність. Хто має час, наміри й можливості захищати інтере­си колег (і свої особисті!), зате­лефонуйте до нашої організації чи до управління економіки та інвестиційної політики Ох­тирської міської ради, або до редакції газети.

Ми, як громадська ор­ганізація, збираємо інфор­мацію, яка включає: проблеми, що стоять перед підприємцями; причини, що спричинили їх ви­никнення; а також можливі шляхи вирішення. Члени ОМОР «Діалог»  знають:якщо в когось виникають проблеми, актив

нашої організації, серед якого багато авторитетних охтирчан, зробить все можливе, щоб відстояти інтереси того чи іншо­го роботодавця.

Ми запрошуємо всіх актив­них підприємців до наших лав: разом з нами працювати, бра­ти участь у коригуванні рішень, які приймаються на міському рівні і, якщо потрібно, то на об­ласному та всеукраїнському.

Необхідно визначитися в пріоритетах, і коли влада поба­чить наші ідеї, з'являться пер­спективи фінансування кон­кретних програм. Чекаємо від вас пропозицій. Це допоможе і в розробці Програми розвитку малого та середнього бізнесу Сумської області, і,звичайно, нашого міста.

Голова ради підприємців при Запорізькій ОДА Ірина Лех, як приклад розповіла на Круглому столі про проекти, реалізовані підприємцями в Запоріжжі. Один з них, "Купуй За­порізьке!", подібний нашому - "Зроблено на Сумщині". Ці про­екти спрямовані на підтримку місцевого товаровиробника.Показник реалізації продукції, виробленої в області, у наших колег за два роки зріс у десят­ки разів. Один з секретів успіху в тому, що в Запоріжжі Ініціати­ва по впровадженню проекту йшла знизу - від бізнесу. І вла­да підключилася до його ре­алізації. Отож і наше завдання - спонукати владу допомагати бізнесу, а не створювати різні перепони.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg