Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow На варті громадського спокою
На варті громадського спокою Печать
Автор Газета "Город А"   
25.03.2012 г.

26 березня чимало з наших земляків-охтирчан відзначатимуть своє професійне свято. Причому не просто свято, а ювілей, адже саме того дня виповнюється 20 років з дня створення вітчизняних внутрішніх військ! Насамперед, з цієї приємної нагоди ми зустрілися з командиром частини внутрішніх військ2276, відомою і шанованою в Охтирці (та й далеко за її межами!) людиною - полковником Анатолієм Олександровичем Марченком.

- З наступаючим Вас святом! Розкажіть будь ласка про основні віхи історії частини.

- Дякую. Отже,наша частина утворена 12 січня 1993 року. Тож, як бачите, ми теж набли­жаємося до свого 20-річного ювілею! До кінця 1999 року ми входили до складу Національної гвардії, а з початку 2000-го - підпорядковуємо­ся Головному управлінню внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

- Частина - це передусім люди. Тож скільки їх у вас служить?

- На сьогодні в нас налічується 55 цивільних службовців (сантехників, електриків, такелаж­ників).Що ж до військовослужбовців, то маємо 47 офіцерів, 44 прапорщика та 178контракт­ний. Хочу підкреслити, що з осені 2009 року в нас немає призовників строкової служби. Тож ми одними з перших у країні повністю перейш­ли на контрактну основу!

- Чи служать у в/ч 2276 жінки?

- Не просто служать, вони - гордість та окраса нашої частини! Якщо ж бути точним, в нас слу­жать34 представниці прекрасної половини людства - зв'язківці, діловоди, кухарі тощо.

- Серед такої кількості підлеглих, очевидно, важко когось виділити...

- Всі наші солдати та офіцери - справжні професіонали і хороші люди. Поганих тут не три­маємо!Але все ж декого з них хотів би відзна­чити окремо. Це, зокрема, командир 2-ї стрілецької роти капітан Сергій Анатолійович Яцина; заступник командира роти з виховної роботи старший лейтенант В'ячеслав Валерійович Кухарець; командир 3-го відділення3-го взводу 2-ї стрілецької роти сержант Олександр Григорович Шевченко;стрілець 4-го (?) відділення 4-го (?) взводу 2-ї стрілецької роти старший солдат Руслан Вікторович Горбушко; старший стрілець-кулеметник 1-го відділення3-го взводу 2-ї стрілецької роти старший солдат Євген Михайлович Безкінський;старший стрілець-кулеметник 1-го відділення 3-го взводу 1-ї стрілецької роти старший солдат Ігор Олегович Пархоменко; старший стрілець-гранатометник 1-го відділення 2-го взводу 1-ї стрілецької роти солдат Дмитро Сергійович Нестеренко; командир 1-го відділення 3-го взводу 1-ї стрілець­кої роти сержант Андрій Станіславович Пилипенко. Це дійсно кращі з кра­щих, люди, на яких рівняються їхні ко­леги!

- Які основні функції покладені на внутрішні війська в цілому та вашу ча­стину зокрема?

- Згідно з законодавством внутрішні війська виконують цілий ряд важливих завдань. Серед них - несення патрульно-постової служби, охо­рона важливих дер­жавних об'єктів та дипломатичних пред­ставництв, конвою­вання заарештова­них і засуджених, охорона підсудних під час судово­го процесу, переслідування та за­тримання заарештованих та засу­джених осіб, що втекли з-під вар­ти. Але наша частина у своєму роді унікальна. Саме в нас розта­шовані склади зброї та боєпри­пасів для всіх внутрішніх військ. Охорона та оборона цих винятко­во важливих об'єктів і є нашим го­ловним завданням. До речі, оскільки згадані об'єкти потребу­ють цілодобової охорони, наші контрактники несуть вартову службу позмінно - добу через дві.

- Таке завдання вимагає відповідного рівня бойової підготовки...

- І вона в нас на висоті! Маю на увазі підго­товку вогньову, фізичну, стройову. На території частини є власний стрілецький полігон. Що ж до фізпідготовки, то практикуємо серед іншого й рукопашний бій (у нас служить фахівець з цієї справи старший лейтенант Олександр Сергійо­вич Голиш). Ще один вартий уваги факт: на­прикінці минулого року наша команда з мініфутболу виграла першість міста серед силових структур!

- В/ч 2276 славиться своїми службовими со­баками, чи не так?

- Так, у нас є ціле містечко службових собак. З тваринами (а їх у нас 13, і це - німецькі та кав­казькі вівчарки, ротвейлери) працюють досвідчені інструктори-кінологи.Собаки несуть у нас вартову службу по охороні особливо важ­ливих об'єктів.

- Що можете сказати про матеріально-технічну базу частини?

- Маємо роту матеріально-технічного забез­печення, де є автомобілі, трактори, включаючи екскаватор та бульдозер. Спитаєте, для чого все це нам? Територія частини займає понад 70 гектарів, тож для підтримання на ній порядку така техніка просто необхідна!

- Кажуть, хороший солдат - ситий солдат. Тож питання фінансового та матеріального забез­печення частини теж є дуже важливими...

- Безумовно! Якщо брати фінансовий бік справи, то наші контрактники отримують зар­плату від 1500 гривень та ще й стільки ж оздо­ровчих при виході у відпустку. Платня офіцерів становить від 2000 гривень. Поширене у нас виділення для військовослужбовців путівок у санаторії Криму та Одеси. Всіх новоприбулих контрактників забезпечуємо обмундируван­ням. Маємо власне підсобне господарство - го­род, худобу, пасіку на 50 бджолосімей. Кожен день наші хлопці мають можливість споживати надзвичайно корисний в оздоровчому плані мед: де знайдеш хоч іще одну таку частину?!

- А як щодо духовного та культурного життя?

- Ми не лише цінуємо культуру, а й творимо її самі! Наші оркестр та музичний гурт"Гвардія" - слава не лише нашої частини, а й усього міста! А ще з нагоди наступаючого свята я хотів би привітати з ним усіх своїх колег, побажати їм і надалі залишатися такими ж відданими та надійними захисниками нашої держави, а та­кож усілякого добробуту та сімейного затишку. Також хочу подякувати за чесну службу нашим ветеранам. І окреме спасибі рідним наших службовців - їхнім матерям, батькам, дружи­нам, адже воїнам так потрібний надійний тил!

Записав Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg