Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Зі столиці - з Почесною грамотою Міносвіти
Зі столиці - з Почесною грамотою Міносвіти Печать
Автор Газета "Город А"   
25.03.2012 г.

Юний науковець з Охтирського району відвідав ІІ Всеук­раїнську виставку-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів».

Учень 10 класу Бугруватської загально­освітньої школи І-ІІІ ступенів Тимур Олефіренко - дійсний член Сумського тери­торіального відділення Малої академії наук України (секція"Історичне краєзнавство") - у складі делегації з 5 юних на­уковців Сумської області пред­ставляв свою дослідницьку ро­боту на II Всеукраїнській виставці-звіті дитячої творчості "Країна юних майстрів".

II Всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості "Країна юних майстрів" проходила 1-2берез­ня у Київському Палаці дітей та юнацтва за участю Президента України Віктора Януковича, Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника,Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, народних депутатів України, представ­ників Адміністрації Президента України, центральних та регіональних органів виконав­чої влади та більш як 400 юних майстрів і 200керівників гуртків.

Захід був організований Міністерством освіти і науки, мо­лоді та спорту як своєрідний творчий звіт вихованців по­зашкільних закладів - лауреатів і переможців міжнародних і все­українських масових заходів, проведених минулого року.

Виставкові експонати розміщувалися в окремих Містах Країни юних майстрів та представили дитячу творчість за основними напрямами по­зашкільної освіти - художньо-ес­тетичним,декоративно-ужитко­вим, науково-технічним, еколого-натуралістичним,туристсько-краєзнавчим.

Віктор Янукович оглянув роботи дітей, поспілкувався з юними майстрами, техніками, винахідниками,конструкторами та туристами.

Експозицію наукових досліджень, винаходів, комп'ютерних розробок, технічних пристроїв власного виготовлення відвідувачі вис­тавки оглянули у "Місті Науки".Всі учасники презентували свої роботи у вигляді постерів-плакатів.

Тимур Олефіренко представ­ляв свою дослідницьку роботу "Розвиток торгівлі на Охтирщині з другої половини XVII століття до початку XX ст." (науковий керівник - О.О.Литовченко).

У Сумському територіальному відділенні МАН України Тимур навчається вже другий рік. У лю­тому2012 року став призером II етапу Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Це дослідження хлопця було визнане одним із кращих на секції історичного краєзнавст­ва. За участь у виставці Тимур Олефіренко нагороджений По­чесною грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Глава держави,зверта­ючись до юних учас­ників виставки після ог­ляду їхніх робіт, побажав дітям здійснення їхніх мрій та досяг­нення тих цілей, які вони перед собою ставлять.

Ольга Литовченко,керівник гуртка "Історичне краєзнавство" Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg