Головна arrow Каталог arrow Образование, библиотеки arrow Охтирська міська станція юних техніків
Охтирська міська станція юних техніків Печать

sut.jpg 

Охтирська міська станція юних техніків створена у 1985 році.

Головною метою закладу  є створення умов для гармонійного розвитку особистості, реалізації творчих здібностей і потреб дітей та учнівської молоді міста.

Заклад очолює Русанова Ірина Володимирівна.

Поштова адреса : 42700, Сумська обл., м. Охтирка,пров. Ілліча, буд. 10.

Телефон : (05446) 4 - 11 - 56

Факс: (05446)2 - 46 - 89 відділ освіти Охтирської міської ради (для ОМСЮТ)

e-mail: sut_akh@ uкr.net .


Навчальний процес здійснює 9 педагогів.Із них: 8 - основних педагогічних працівників та 1 - сумісник. Вищу освіту мають - 6педагогічних працівників, середню спеціальну - 3.

Мережа Охтирської міської станції юних техніків у 2011-2012 навчальному році складається з 22 гуртків на 330 вихованців.

У ОМСЮТ представлені 3 профілі технічної творчості з шести:

Початково-технічний:

«Початкова технічна творчість» - 2 гуртки, кер.Нічволодіна Н.М.

Гуртки даного напрямку є першою ланкою в структурі гуртків науково-технічного напрямку позашкільної освіти. Зміст діяльності спрямований на введення дітей у світ техніки, залучення їх до створення іграшок, моделей технічних об`єктів.

Спортивно-технічний:

«Авіамоделювання»- 4 гуртки, кер. Гарькавенко В.В.

«Ракетомоделювання»- 3 гуртки, кер. Вєсєлов І.В.

«Судномоделювання»- 1 гурток, кер. Вєсєлов І.В.

«Колективна радіостанція» - 3 гуртки, кер. Бекбулатов І.Х.

«Картинг»- 3гуртка, кер. Лещенко В.Г.

Ці гуртки в кожному профільному закладі технічної творчості є найчисельнішими. Їх відвідують учні різних вікових категорій, які виявляють інтерес до моделювання, технічних видів спорту. У процесі роботи над створенням моделей, їх випробовувань, учні знайомляться з історією відповідних галузей техніки, досягненнями та перспективами подальшого їх розвитку.

Значне місце у роботі гуртків даного профілю займає участь дітей у змаганнях, виставкова діяльність, конкурси, які є ефективною формою підведення підсумків роботи як гуртка в цілому, так і досягнень його окремих вихованців.

Художньо-технічний:

«Оригамі» - 4гуртки, кер. Новікова Н.Д.

«Юні дизайнери» - 1 гурток, кер. Русанова І.В.

«Моделювання іграшок-сувенірів» - 1 гурток, Христич Л.В.

У змісті роботи гуртків даного профілю передбачено ознайомлення вихованців з основами художньо-прикладної творчості,особливостями створення художнього образу із застосуванням різник технік і матеріалів, розвиток художньо-технічного хисту.

Для підвищення ефективності навчально-виховного процесу у закладі організовано роботу методичної ради, методичного об`єднання керівників гуртків які координують діяльність всіх гуртків закладу протягом року.

Методико-педагогічна проблема закладу: «Розвиток творчих здібностей вихованців гуртків засобами позашкільної освіти».

Підвищенню професійної майстерності педагогічних кадрів сприяють оперативні педагогічні наради, методичні години,семінари, педагогічні читання, а також самоосвіта.

Протягом року у закладі проводилися семінари-практикуми для керівників гуртків різного профілю,педагогів-організаторів, вчителів міста з питань проведення міських змагань та виставок технічної творчості учнів, що сприяло підвищенню педагогічної майстерності педагогів закладу.

У січні 2011 року на базі авіамодельного гуртка Гарькавенка В.В. проведено обласний семінар для керівників профільних гуртків позашкільних закладів Сумської області.

Педагоги закладу беруть активну участь в обласних семінарах з технічної творчості з метою обміну досвіду та професійного зростання.

У закладі створено банк даних про здібних та обдарованих дітей,який налічує 23 вихованця та інформаційний банк дітей соціально-незахищених категорій.

Педагогічний процес скоординований на організацію цікавого позашкільного життя учнів та вихованців.

У 2011 році на Всеукраїнських,обласних, міських виставках, конкурсах, змаганнях з технічної творчості вихованці ОМСЮТ отримали 20 грамот та дипломів.

Літній профільний оздоровчий табір «Сатурн» зайняв 1 місце в міському огляді на кращий профільний оздоровчий табір та 3 місце в обласному конкурсі.

У 2009 та 2010 роках вихованці Гарькавенко Валерія Володимировича ставали чемпіонами України в класі «малі форми» моделей планерів F-1- Н,зайняли ІІ місце в командній першості у Всеукраїнських відкритих змаганнях з авіамодельного спорту в м.Чернігові, у 2011 році були у складі збірної Сумської області в цих же змаганнях у м.Конотопі.В 2011 році на обласних змаганнях з авіамодельного спорту Романенко Ігор зайняв1м. та 2 других в моделях класу F-1-A, F-1-H.

Керівник гуртка «Картинг» Лещенко В.Г.практикує участь вихованців у змаганнях з картингу (2011 р.: квітень - І етап Чемпіонату України з картингу м. Полтава;травень - відкриті обласні змагання в м. Полтава; липень - ІІ етап Чемпіонату України з картингу м. Київ; серпень - ІІІ етап Чемпіонату України з картингу м.Полтава, автослалом м.Охтирка; вересень - Кубок України з картингу, Кубок мера м.Суми з автомотоспорту).

У відкритих змаганнях з ракетомодельного спорту Сумського району в жовтні 2011 року вихованці гуртка «Ракемоделювання» (кер. Вєсєлов І.В.)

були серед лідерів. Бабін Сергій зайняв 1 місце, Соловей Тарас- 3 місце, загальнокомандне- 3 місце.

Усі гуртки Охтирської міської станції юних техніків щороку беруть участь в обласних виставках з початкового технічного моделювання та технічної творчості, займають призові місця.

Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg