Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Грабіж скоїв неповнолітній!
Грабіж скоїв неповнолітній! Печать
23.01.2012 г.

Новий рік розпочався для правоохоронців з резонансної події. Так, 10 січня 2012року о 18 годині 20 хвилин до чергової частини Охтирського МВ звернулася перелякана жінка. Із її схвильованої розповіді стало відомо, що того вечора вона поверталася звичною дорогою, по вулиці Леніна додому. Раптом, якийсь юнак,майже порівнявшись з нею, силоміць вирвав із рук сумку і швидко побіг у напрямку річки.

Трохи оговтавшись Антоніна Петрівна (всі імена змінені з етичних міркувань - ред..) згадала, що в гаманці, який разом із сумочкою потрапив до рук злочинця, знаходилося лише близько чотирьох гривень. Залишалася небезпека, що грабіжник може скористатися банківськими картками - на рахунку все-таки була кругленька сума у 2500 гривень. Ще й записна книжка, у яку були занесені коди карток, також була у руках зловмисника. Більше нічого цінного у сумочці не було, окрім, хіба що, ключів від квартири. Тож, в першу чергу, жінка заблокувала доступ до своїх «електронних» грошей.

Тепер, перед міліціонерами постало головне завдання - знайти нападника. Адже охтирчани звикли, що у місті спокійна обстановка, а про грабежі та розбої вони чують переважно з радіоприймача та телевізора, та й скоюються вони десь далеко, а не в рідній Охтирці. Все-таки це резонансний злочин, тож відразу на місце події прибула слідчо-оперативна група,яка почала ретельно вивчати обстановку та сліди, які міг залишити нападник.Звичайно, в темряві жінка не встигла добре роздивитися злодія і не могла описати його детальний портрет, лише загальні прикмети. Почалося відпрацювання слідчих версій, проведення всіх можливих оперативно-розшукових заходів.

- Нашим оперативним працівникам знадобилося шість діб, щоб знайти грабіжника аж у м.Суми, - розповідає заступник начальника Охтирського МВ - начальник кримінальної міліції, майор міліції Кладько Руслан Володимирович. Ним виявився уродженець Охтирського р-ну, 17- річний Роман Кравченко. Хлопець уже встиг отримати судимість у 2011 році за крадіжку. Можливо, такий шлях обрав він і несвідомо,оскільки ніхто юнаком не займався - батьки позбавлені батьківських прав. Жив то у сестри в Сумському районі, то приїздив в одне із  сіл Охтирського р-ну.

Не сподівався, мабуть,Роман, що в гаманці буде так мало грошей, та ще більше, не очікував так швидко зустрітися з міліціонерами.

16 січня гр..Кравченко був затриманий та поміщений до ізолятору тимчасового тримання Охтирського МВ. По даному факту порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.Тривають слідчі дії.

Охтирський МВ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg