Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Обговорили проблеми
Обговорили проблеми Печать
Автор Андрій Міхєєв   
15.09.2011 г.

Image14 вересня в ЗОШ № 9 в післяробочий час відбулася зустріч керівництва міста з мешканцями навколишнього району. Спочатку був невеличкий виступ-доповідь, де говорилося про досягнення нової влади, плани та сьогодення.

Наразі робився наголос, що Охтирка на передодні адміністративної реформи ще повинна поборотися за право залишатися центром району. Для цього повинно вести активну діяльність, в т.ч. по залученню коштів державних програм, надавати відповідні заявки, приймати участь у конкурсах.

Саме таким чином було зрушено справу довгобудови лікарні. Успішно вишукуються можливості щодо ремонту доріг та освітлення Охтирки. Зараз заохочуються підприємці для участі в житті міста, облаштуванню та прикрашенню наших вулиць.

Після доповіді, більша частина зустрічі була присвячена відповідям на питання. Насамперед, мешканцями піднімалася проблема води. Не тої води, що пити, а тої що перетворює навколишні перевулки у непрохідну багнюку. Виступаючі раз за разом показували в чоботях якої висоти потрібно долати цю смугу перешкод в залежності від пори року. Влада запропонувала спробувати виправити ситуацію періодичним грейдеруванням.

З кричущих проблем охтирчан - засилля амброзії, що вже вкрила стежинку, якою школярі йдуть здобувати знання. Епіцентр знаходиться на приватних маєтках, які межують зі шкільним стадіоном. Було обіцяно, що власникам ділянок направляться відповідні приписи і якщо ситуація терміново не зміниться, винні будуть притягнуті до відповідальності.

Багато було й робочих питань, які вирішувалися з ходу. Мешканців турбував стан справ з вивезеннюм твердих побутових відходів, зрізанням дерев.

Врешті-решт згадали й про трансферти за навчання сільських учнів в ЗОШ № 9.

Наприкінці зустрічі, в.о. мера секретарю міськради Цілуйку О.В., нагадали про передвиборчу обіцянку пустити по маршруту автобус, на якому пенсіонери могли б безперешкодно користуватись своїм правом на пільговий проїзд.

На цей закид Олександр Володимирович відповів жартом: «Так ви ж мене не вибрали». Зал вибухнув сміхом. Потім Цілуйко пояснив, що для того щоб автобус поїхав в 2011-му потрібно було з зробити певний обсяг робіт 2010-му, а повноважень міського голови у нього, зрозуміло, на той час не було.

Image Image Image

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg