Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow До першого класу - у 3 роки
До першого класу - у 3 роки Печать
Автор Газета "Город А"   
12.09.2011 г.

Цьогорічний День знань виявився особливим для Валентини Іванівни Коломієць, директора Жовтневої ЗОШ. Вперше поріг школи переступили діти, яким лише по 3 роки.

Свого часу, по закінченні Сумського педагогічного інституту, Валентину Коломієць направили до Жовтневої школи - викладати українську мову та літерату­ру. Однак вчителювала вона недовго.

- Валентино Іванівно, скажіть, як Ви сприй­няли своє призначення на посаду директора Жовтневої ЗОШ, адже це неабияка відповідальність перед суспільством, а Ви на той час були ще зовсім молодою.

- Не буду приховувати, спершу було важко. Та поряд зі мною були колеги, які мене підтриму­вали, допомагали у вирішенні тих чи інших про­блем, радили, підказували, коли щось робила не так.. Минали роки. Навіть не віриться, що вже 16 років я очолюю Жовтневу восьмирічку. Колектив у нас дружній. Сьогодні школа стала для мене другою домівкою.

- Нинішнього року вперше відкрили групу для дітей дошкільного віку, або НВК. Що це озна­чає?

- НВК - це навчально-виховний комплекс. У ньому навчатимуться діти віком від 3 до 6 років. На сьогодні маємо вже 12 малюків, у за­кладі вони перебуватимуть з 8 до 15 години. Хочеться сказати спасибі районній владі, кот­ра, незважаючи на фінансові труднощі, забез­печила нас вихователем.

- Валентино Іванівно, на святковій лінійці у Жовтневій ЗОШ було чимало почесних гостей, хто вони?

- Із початком нового навчального року учнівський та педагогічний колективи нашої школи привітали заступник голови Охтирської РДА Євгенія Коритник, методист з дошкільної освіти І.В. Мариненко, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Л.Б. Нестеренко, директор ПСП "Жовтневе" О.В. Задорожний та депутат районної ради СО. Котля­ревський.

- Під час підготовки до нового навчального року покладалися лише на власні сили і можли­вості, чи хтось допомагав?

- Нам допомагали як могли, і чим могли. Ве­лика підтримка відчувалася з боку директора ПСП "Жовтневе" Олександра Задорожного. Він профінансував придбання будівельних ма­теріалів, ремонтні роботи виконували працівники очолюваного ним підприємства. ПСП "Жовтневе" надає нашому закладу чи не найбільшу допомогу, частково забезпечує діток продуктами харчування Учні початкових класів харчуються 2 рази на день, старшокласники лише раз. На харчування школярів кошти над­ходять з районного бюджету. Це близько 70% вартості обідів, решту доплачують батьки.

- Депутати допомагають школі?

- Так. Сергій Олександрович Котляревський, наприклад, ніколи не забуває про нас. Ось і цього разу завітав на святкову лінійку з пода­рунком, відтак школа має новий комп'ютер. Наразі він також займається облаштуванням дитячого майданчика на території школи. Сільський голова Тетяна Резніченко придбала меблі для спальної кімнати.

- А як новину про відкриття дошкільного за­кладу сприйняли батьки?

- Вони дуже задоволені., беруть участь у вирішенні всіх питань, а їх у нас не мало.

- Які проблеми потребують сьогодні першо­чергового вирішення?

- Знаєте, раніше ми співпрацювали з Качанівським ГПЗ та НГВУ "Охтирканафтогаз". Вони всіляко нас підтримували, допомагали. Але зверху надійшла вказівка про заборону на­давати будь-яку спонсорську допомогу.

- Валентино Іванівно, щоби ще вам хотілося зробити задля комфортного перебування учнів у стінах рідної школи?

- Заміни потребують вікна, опалювальні кот­ли. Вони морально застарілі. 1986-го їх пере­обладнали, однак тепловіддача залишається вкрай низькою. Мріємо також про приміщення для їдальні, хоча й розуміємо, що на все потрібні кошти, а їх - не надто багато.

Залишається сподіватись, що керівництво Качанівського ГПЗ відновить свої добрі стосун­ки із Жовтневою ЗОШ, адже в ній навчаються діти і їх працюючих.

Валентина Лебідь, с. Качанівка

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg