Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Роботу підйомників блокує...
Роботу підйомників блокує... Печать
Автор Газета "Город А"   
12.09.2011 г.

Ліфти у багатоповерхівці по вулиці Київській, 107, пройшли технічну експер­тизу. Однак у першому та четвертому під'їздах підйомники можуть не за­працювати, бо майданчи­ки навколо входів до ма­шинних приміщень заха­ращені побутовим непо­требом.

Правила будови і без­печної експлуатації ліфтів вимагають, аби підходи до машинного і блочно­го приміщень були обладнані електричним освітленням, вільними і доступними для пер­соналу, що обслуговує ліфти. Схоже, мешканців дев'ятиповерхового будинку по Київській, 107, це не стосується.

- Місяць тому ми зверталися до мешканців цієї багатопо­верхівки з проханням звільнити майданчики перед входом до машинних приміщень від сміття та іншого непотребу. На вхідних дверях під'їздів були розміщені відповідні оголошення. Схоже, їх так ніхто і не читав, бо відтоді картина не змінилася. Біля входів до машинних приміщень у першому та четвертому під'їздах цього будинку продов­жують знаходитись пакети зі сміттям, старе побутове облад­нання, дерев'яні ящики тощо. Мешканці багатоповерхівки ма­ють розуміти, що обслуговуван­ня ліфта починається з машин­ного приміщення, до якого має бути вільний доступ. В проти­лежному випадку підйомники не будуть увімкнені, - каже за­ступник директора ПП "СІБ" Ана­толій Вавенко.

- Якими були результати технічної експертизи підйом­ників у багатоповерхівці по Київській, 107, - цікавимося у Анатолія Борисовича.

- Технічна експертиза прово­дилася Сумським експертно-технічним центром. За її резуль­татами ми отримали відповідні висновки. Згодом розпочався капітальний ремонт ліфтів у всіх чотирьох під'їздах. Здійснювало його підприємство "Отіс". Мину­лої п'ятниці, 2 вересня, роботи були завершені. Висновки ЕТЦ, що перевіряв якість виконаних "Отісом" робіт, є позитивними. Були певні зауваження, але на сьогодні усі вони враховані. Приватним підприємством "СІБ" теж чимало зроблено. Так, на­приклад, ми замінили світиль­ники у всіх машинних приміщен­нях, провели опоряджувальні роботи - пофарбували панелі та підлогу біля входів до ліфту на всіх без винятку поверхах. На­разі чекаємо на висновки від ЕТЦ та "Отіса". А ще - дозвіл на включення ліфтів від інспекції Держгірпромнагляду. Отримав­ши згадані документи, зможемо увімкнути підйомники. Однак цього не досить. Мешканці ба­гатоповерхівки мають подбати про власну безпеку і прибрати сміття з майданчиків навколо входів до машинних приміщень.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg