Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Ювілейний рік може стати переломним
Ювілейний рік може стати переломним Печать
Автор Газета "Лидер"   
09.06.2011 г.

ImageВід Зеленого озера до будинку з колонами у пошуках легенд і місцевого дива, аби побороти власну скромність і вирватися з забуття

Своє професійне свято журналісти Охтирки відзначили велоакцією «Журналісти з громадою». Ідея акції виникла ще минулого року, коли місцевий осередок Національної спілки журналістів України планував свою роботу на рік прийдешній. Девіз «Охтирці 370» виник по ходу, бо як стверджують дослідники, саме стільки років виповнюється Охтирці цьогоріч.

Склавши маршрут руху, а він проходив пам’ятними місцями районного центру, журналісти місцевих друкованих та електронних ЗМІ прагнули привернути увагу громади до історичної і культурної спадщини міста. Справа в тім, що Охтирка, яка має досить насичену за фактажем історію, протягом років багато в чому розгубила її матеріальну складову. Простими словами, помацати руцями у нас нічого.

Координаторами акції виступили представники газети «Лідер» Анна Протасова та Айжан Більченко, активну участь у її проведенні взяли редактор газети «Ахтирка» Ігор Кирієнко, творчій колектив ТРК «Пульсар» - Олександр Цибуля, Олександр Куліш, Євгенія Терещенко й інші. Приєдналися до акції і представники громади Олександр Скиба та Іван Краснокутський. Член НСЖУ Алла Дзюба залучала спонсорів на підтримку акції. А журналістам сприяли депутат обласної ради Олександр Єрмак, підприємці Павло Землинський та Ігор Гурбанов. Машина супроводу ДАІ забезпечила проходження маршруту на найвищому рівні.

За три роки існування місцевого осередку НСЖУ, секретарем якого є Анна Протасова, члени організації влаштовують вже третій захід, спрямований на популяризацію професії, стимулювання проактивного ставлення охтирчан до громадських проблем та пошуку шляхів їх вирішення. Були виставка фоторобіт журналістів «Знайди себе на фото», конкурс молодих авторів у жанрі журналістики, присвячений М.Мотренку.

4 червня 2011 року відбулася акція, пов’язана з ювілеєм Охтирки.

Членом місцевої журналістської організації є і Валентина Устинова, яка нині посідає пост заступника міського голови. Взявши участь у велоакції «Охтирці 370» вона звернула увагу на актуальність журналістських ініціатив щодо покращення туристичної привабливості Охтирки, засвідчила важливість цієї професії як провідника інформації у суспільстві.

Яким бути нашому місту, багато в чому залежить від нас самих. Сівши на велосипеди і одягнувши футболки з написом «Охтирці 370» журналісти хотіли нагадати громаді саме про це. Охтирка втратила багато. Давайте разом зупинимо процес руйнації історичної і культурної спадщини. Давайте знати про наше місто більше і дбати про нього щиро!

Image Image Image Image Image

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg