Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Швидкої і шарової приватизації не буде
Швидкої і шарової приватизації не буде Печать
Автор Газета "Лидер"   
07.03.2011 г.

Депутати Охтирської міської ради вирішили звернутися до Кабміну, аби нагадати урядовцям про обіцяні людям безоплатні державні акти на земельні ділянки

21 жовтня 2009 року побачила світ Постанова Кабінету міністрів України N 1112 «Про додаткові за­ходи щодо безоплатних оформлен­ня та видачі громадянам України державних актів на право власнос­ті на земельні ділянки», підписана прем'єр-міністром Юлією Тим­ошенко. Після чого громадяни масово заходилися документально оформляти належне їм право на землю. Процес прийняття заяв та їхній подальший рух було постав­лено на потік. Проте ненадовго. Зі зміною влади у Києві виявилося, що грошей на продовження акції у бюджет не закладено. Але й По­станови ніхто не відміняв.

Утворилася колізія: громадяни, котрі подали заяви на безоплатне оформлення державних актів на право власності на земельні ді­лянки, і по яких були прийняті відповідні рішення місцевими ра­дами не можуть тепер виготови­ти ті акти навіть за власний кошт. Охтирчан, для яких державний акт на присадибну ділянку перетво­рився на «fata morgana», наразі дві тисячі осіб.

Депутат Охтирської міської ради Олексій Гопко на сесійному засіданні 24 лютого запропонував колегам направити звернення до уряду, аби з Києва розтлумачили, що з цим ділом робити далі.

«На сьогоднішній день Поста­нова №1112 діє. Вона не відмінена. І одне питання тільки є, немає коштів. Люди подавали заяви до міської ради, міська рада переда­вала їх до управління Держкомзему, яке укладало договори на ви­конання цих робіт, в основному, з Центром державного земельного кадастру, де вони зараз і перебу­вають. Я буквально вчора був на колегії, і нам Сказали, що не всім будуть робити ці державні акти, а виключно малозабезпеченим, пенсіонерам, інвалідам...

Друге питання, що робити людям, які хочуть виготовити державні акти за власні кошти. У Постанові чітко написано «за­боронити будь-яке стягнення за виготовлення державних актів». Сьогодні залишається одне – треба чекати на розпорядження вищих органів влади, у нас немає ніяких юридичних прав розривати раніше укладені договори і приймати за­яви від громадян на виготовлення держаків на платній основі», - такі пояснення з приводу порушеного питання надав керівник управлін­ня земельних ресурсів в Охтирці М.М.Арєхов.

Депутати сказане послухали і вирішили таки нагадати Києву про те, що люди чекають на зрушення земельного питання. Народу ж, який було зрадів і повірив у без­коштовне, лишилося тихо проков­тнути чергову пігулку розчаруван­ня. Спраглим приватизації землі стає потроху зрозуміло - швидкого і шарового держакту не буде.

Анна ПРОТАСОВА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg