Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Кожному депутату - п'ять помічників?
Кожному депутату - п'ять помічників? Печать
Автор Газета "Город А"   
13.01.2011 г.

ImageУ продовж грудня минулого року відбулося три пленарних засідання третьої сесії Охтирської міської ради шостого скли­кання.

Робота зі зверненнями громадян - на постійному контролі виконкому На першому пленарному засіданні, що відбулося 16 грудня, депутати за­слухали інформацію начальника відділу організаційно-кадрової робо­ти та контролю Марини Яківни Моісеєнко - про роботу зі звернення­ми громадян у виконкомі Охтирської міської ради за 9 місяців 2010 року.

Із виступу М. Моісеєнко (вибірко­во):

"Метою роботи зі зверненнями гро­мадян є допомога у вирішенні акту­альних проблем як територіальної громади міста, так і кожного окремо­го громадянина, який звертається за допомогою чи консультацією. Тому робота щодо розгляду звернень гро­мадян та організації особистого прий­ому перебувають на постійному кон­тролі керівництва міської ради і її ви­конавчого комітету.

За 9 місяців 2010 року до виконав­чого комітету Охтирської міської ради надійшло 520 звернень, що на 48 більше у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року. До органів вла­ди вищого рівня від громадян нашого міста надійшло 61 звернення (проти 29 у минулому році), у тому числі:

- до адміністрації Президента Ук­раїни. - 25;

- до Кабінету Міністрів України - 29;

- до Верховної Ради України - 2;

- до Сумської ОДА - 5.

У своїх зверненнях громадяни по­рушили 623 питання, з яких на кон­троль було взято 461 (74%). Позитив­но вдалося вирішити 215 питань (47%). Зменшилося надходження ко­лективних звернень, повторних за 9 місяців 2010 року надійшло 9.

Збільшення звернень зумовлено зміною державної влади та утворен­ням Урядового контактного центру.

Упродовж 9 місяців керівництвом виконавчого комітету проведено 159 особистих прийомів, з них 25 - міським головою, 37 - його заступни­ками. На ім'я міського голови надійшло 96 звернень (проти 114 у 2009 році), його заступників - 75.

Попри запровадження консульта­тивного прийому громадян, мешканці міста все ж надають перевагу особис­тим зверненням до міського голови, сподіваючись на позитивне вирішен­ня порушених питань.

За звітний період від пільгової ка­тегорії громадян надійшло 130 звер­нень, у тому числі:

- від учасників війни та бойових дій - 24;

- від членів багатодітних сімей, оди­ноких матерів - 4;

- від інвалідів, ветеранів праці, інших пенсіонерів - 94;

Здебільшого ці звернення стосува­лися виплати матеріальної допомоги на лікування, призначення, перера­хунку та виплати пенсій, допомоги у поліпшенні житлових умов, пільгових перевезень.

Попри те, що у роботі виконавчого комітету вирішення соціальних пи­тань, питань охорони здоров'я, праці і заробітної плати має пріоритетне значення, їх відсоток у зверненнях залишається високим і становить 8,5% (збільшення на 2,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2009-го).

З метою надання практичної допомоги мешканцям міста з питань за­стосування чинних законодавчих та нормативно-правових актів щодо пенсійного забезпечення, на базі сектору з контролю за правильністю призначення і виплати пенсій уп­равління праці та соціального захисту населення було створено інфор­маційно-консультативний пункт. Там пенсіонери мають можливість отри­мати необхідні консультації, роз'яс­нення чи рекомендації. Діяльність інформаційно-консультативного пункту при УПСЗН дає змогу літнім людям без черги вирішити наболіле питання, а також сприяє зменшенню письмових звернень щодо пенсійного забезпечення. З початку 2010 року до інфррмаційно-консультативного пункту звернулося 120 громадян.

За 9 місяців 2010 року (у порівнянні з аналогічним періодом 2009-го) збільшилася кількість звер­нень з питань:

- житлової політики - 80 (+48);

- аграрної політики і земельних відносин - 97 (+29);

- соціального захисту населення -53 (+22);

- комунального та дорожнього гос­подарства - 239 (+16);

- транспорту і зв'язку - 20 (+6);

- праці і заробітної плати -15 (+5).

Більшість питань, з якими зверта­лися громадяни, стосувалися:

- зрізу аварійно-небезпечних де­рев;

- ремонту та експлуатації будинків;

- благоустрою територій, будівництва та ремонту місцевих доріг;

- відновлення вуличного освітлен­ня;

- незадовільного температурного режиму у квартирах;

- вартості житлово-комунальних послуг.

На превеликий жаль, задовольнити усі питання, що порушують громадяни у своїх зверненнях, неможливо - у зв'язку,з недостатнім фінансуванням. Але під час формування планів робіт та бюджетного запиту на 2011 рік на розгляд профільних депутатських комісій вносяться пропозиції щодо виділення коштів на виконання таких вимог громадян. Відтак є звернення, що перебувають на довгостроковому контролі.

Збільшення кількості звернень з питань житлової політики зумовлене придбанням у 2009 році Державною іпотечною установою квартир для громадян, які, відповідно до чинного законодавства, потребують поліпшення житлових умов - 80 проти 32 у 2009 році.

З метою здійснення контролю за дотриманням законодавства про звернення громадян та недопущення повторних звернень працює постійна комісія з питань розгляду звернень громадян. За звітний період відбулося 7 засідань цієї комісії, повторно розг­лянуто 11 питань, а також 17 питань, що перебували на довгостроковому контролі у виконавчому комітеті - з метою виявлення та усунення причин, котрі сприяють повторним звернен­ням.

Щокварталу аналізуються і узагаль­нюються питання, порушені громадя­нами у їхніх зверненнях, вживаються заходи реагування - з метою вирішення нагальних проблем мешканців міста. З питань організації роботи зі зверненнями громадян у виконавчо­му комітеті та виконавчих органах міської ради продовжується практика звітування керівників на апаратних нарадах при міському голові.

Робота з розгляду звернень грома­дян, організація особистого прийому перебувають на постійному контролі керівництва міської ради та її вико­навчого комітету і спрямовані на ре­алізацію конституційних прав грома­дян на звернення, захист найбільш незахищених верств населення шляхом неухильного виконання норма­тивно-правових актів про звернення громадян".

Відповідним рішенням депу­тати доручили апарату та виконавчим органам Ох­тирської міської ради забезпечити безумовне виконання вимог ЗУ "Про звернення громадян" та Указу Прези­дента України "Про першочергові за­ходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного пра­ва на звернення до органів держав­ної влади та органів місцевого само­врядування, а також удосконалити порядок здійснення особистого прий­ому громадян працівниками вико­навчих органів міської ради шляхом залучення до участі у них депутатів міської ради.

Кожному депутату - п'ять помічників

На першому пленарному засіданні третьої сесії депутати затвердили По­ложення про помічника-консультанта депутата Охтирської міської ради шо­стого скликання, згідно з яким народ­ний обранець може мати до п'яти помічників-консультантів, які працю­ють на громадських засадах. Персо­нальний підбір кандидатур на посаду помічника - консультанта депутата міської ради, організацію їх роботи та розподіл обов'язків між ними здійснює особисто депутат міської ра­ди, який несе відповідальність щодо правомірності своїх рішень.

За письмовим поданням депутата Охтирської міської ради на ім'я міського голови та його особистим підписом на підставі розпорядження міського голови помічнику-консультанту видається посвідчення встанов­леного зразка. Посадові чи інші осо­би органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ та організацій несуть відповідальність, згідно з за­конодавством України, за створення перешкод у роботі помічника-консультанта депутата міської ради, не­виконання його законних вимог щодо забезпечення діяльності депутата міської ради, а також за недотриман­ня встановлених Законом України "Про статус депутатів місцевих рад" строків надання інформації або завідомо неправдивої інформації.

На організацію призову - трохи більше 9 тисяч.

Також на першому пленарному засіданні третьої сесії депутати за­твердили міську програму "Ор­ганізація призову громадян України на строкову військову службу в місті Охтирці на 2011 рік", спрямовану на удосконалення організації проведен­ня призову громадян на строкову військову службу та забезпечення його ефективності.

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься з міського бюд­жету. Загальний обсяг коштів, не­обхідних для реалізації завдань цієї програми, становить 9464 грн., з яких 1600 планується витратити на перевезення призовників до облас­ного збірного пункту, 1916 - на забез­печення міської призовної та медич­ної комісій канцелярським прилад­дям, 2998 - на організацію розшуку призовників, що не з'явились на при­зовні комісії, 2500 - на придбання по­дарунків для призовників.

На поховання -1000 грн.

На другому пленарному засіданні третьої сесії, що відбулося 23 грудня минулого року, депутати затвердили порядок виплати грошової компен­сації сім'ям (особам), які здійснили поховання померлих (загиблих) осіб, що мають особливі заслуги та особ­ливі трудові заслуги перед Батьківщи­ною, учасників бойових дій і інвалідів війни.

Згідно з цим Положенням, виплату грошової компенсації здійснює уп­равління праці та соціального захисту населення через установи банків - шляхом перерахування коштів на особовий рахунок одержувача на підставі наступних документів:

- заяви члена сім'ї померлого чи особи, яка здійснила поховання;

- довідки з останнього місця прожи­вання (реєстрації) померлого;

- копії свідоцтва про смерть;

- копії посвідчення померлого, що підтверджує право на пільги.

Грошова компенсація виплачується у розмірі граничної вартості мінімаль­но необхідного переліку ритуальних послуг - у межах діючих цін на них.

До мінімально необхідного пе­реліку ритуальних послуг належать: копання і засипання могили, надання труни з оббивкою, послуги катафал­ка, надання таблички або хреста, вінка зі стрічкою, доставка ритуаль­ної атрибутики та померлого з моргу додому.

Фінансування виплати компен­сацій за поховання зазначених пільгових категорій здійснювати­меться з обласного бюджету.

Граничні суми виплат грошової компенсації сім'ям (особам), які здійснили поховання померлих (за­гиблих) осіб, що мають особливі за­слуги та особливі трудові заслуги пе­ред Батьківщиною, учасників бойо­вих дій і інвалідів війни

1. Надання труни з оббивкою: мінімальна вартість -140 грн.; макси­мальна - 650 грн.; рекомендована -300 грн..

2. Копання могили, винос, опускан­ня в могилу, засипання: 240 грн.; 300 грн.; 250 грн.

3. Послуги катафалка: 120 грн.; 150 грн.; 135 грн.

4. Послуги супроводжувального ав­тобуса (на 2 години): 120 грн.; 145 грн.; 130 грн.

5. Надання таблички або хреста на могилу: 50 грн.; 80 грн.; 65 грн.

6. Надання вінка зі стрічкою: 35 грн.; 48 грн.; 40 грн.

7. Доставка ритуальної атрибутики та померлого з моргу додому: 0 грн.; 80 грн.; 80 грн.

Разом: 705 грн. (мінімальна вартість); 1458 грн. (максимальна вартість); 1000 грн. (рекомендована вартість).

Місячна оренда 1 кв. м нерухомо­го майна: 4 грн. для некомерційної діяльності і 8 грн. - для виробничої та комерційної

На третьому пленарному засіданні третьої сесії, що відбулося напере­додні Нового року - ЗО грудня - депу­тати визначили мінімальний розмір місячної орендної плати за 1 кв. м за­гальної площі нерухомого майна по м. Охтирка на 2011 рік:

- 4 грн. - для некомерційної діяль­ності, у т.ч. для проживання фізичних осіб;

- 8 грн. - для виробничої та ко­мерційної діяльності. Відповідне рішення набуло чинності з 1 січня 2011 року.

Із пояснювальної записки начальника управління фінансів і Наталії Шаркової:

"Проект рішення розроблено на ви­конання підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, яким визначено, що органи місцевого самоврядування встанов­люють мінімальну вартість місячної оренди одного квадратного метра за­гальної площі нерухомості. Такий по­казник повинен враховуватися при наданні в оренду нерухомого майна, що знаходиться у власності фізичних осіб - громадян та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, доходи яких оподатковуються за за­гальними правилами. На фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяль­ності, які обрали спрощену систему оподаткування (сплачують єдиний по­даток), дія цього рішення не поши­рюється.

Орендодавці при укладанні дого­ворів оренди нерухомого майна по­винні вказувати місячну орендну пла­ту за 1 кв. м не менше затвердженого міською радою мінімального розміру.

Мінімальний розмір місячної орендної плати за 1 кв. м загальної площі нерухомого майна обрахований на підставі рекомендацій, згідно з Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затвердженої постановою КМУ за N$1787 від 20 листопада 2003 року.

Основа розрахунку мінімального розміру орендної плати за 1 кв. м не­рухомості за Методикою - це вартість. 1 кв. м новозбудованого житла. По місту Охтирка новозбудованим жит­лом є будинки по пров. Друкарському, 9, та 9а, пров. Табірному, 8а, та по пров. Правдинському, 19, що були придбані Державною іпотечною уста­новою. Вартість одного квадратного метра зазначеного житла становить: по пров. Друкарському, 9, та 9а / пров. Табірному, 8а - 4150 грн., по пров. Правдинському, 19, - 3650 грн. Вартість затверджена відповідним розпорядженням КМУ. З метою за­безпечення надходжень до бюджету міста в розрахунку використано вартість 4150 грн.

Застосовано коефіцієнти функціонального використання неру­хомого майна, що надається в оренду:

- для некомерційної діяльності, у т.ч. проживання -1;

- для виробничої та комерційної діяльності - 2.

Розрахунками визначено такі розміри орендної плати: 4 грн. - для некомерційної діяльності (у т.ч. про­живання); 8 грн. - для виробничої та комерційної діяльності".

Підготував І. Івахненко
 

����������� 

 
#16 прохожий_11 18.01.2011 10:18
Уважаемый и хорошо воспитанный Дембель. В отличие от Вас, я отслужил срочную еще в Советской Армии и знаю что такое Армия не по наслышке. И горжусь не тем, что я Дембель, а тем, что я военнослужащий запаса. Опыт показывает, что больше всего пытались показать, что они Дембеля как раз те, кому служба в армии давалась очень нелегко. А что касается 2000 грн., то на них можно купить более тысячи конвертов уже с марками и разослать повестки половине Ахтырки.
 
 
#15 B58 16.01.2011 10:33
 
 
+3 #14 VVo 15.01.2011 19:26
Одобряя постановление депутатов, и взваливая на свои плечи обязанности "помичныка" (по крайней мере конкурируя на вакансию) докладываю своему "хазяину" и соответственно мэру города
1) Пантелеевна (Котовского 58-1)не платит налоги и гонит самогонку!!!
2) В Средней школе имени Остапа Вишни (украинского писателя-приколиста) туалет находится за 150 метров от здания скоро запощу на форуме фотки...и девочки-ученицы бегая туда отмораживают родовые придатки....
3)Стены здания трещат, разваливаются скоро рухнет школа
4) школьники руководимые отнюдь не руководством, депутатами города, школы, а своими собственными идеями расчищают лёд зелёного озера и проводят соревнования по хоккею...улица на улицу...школа на школу...они бидолаги и даже не знают шо в мэрии есть лощённая ряха, которая носит красивый мундир, занимает кабинет, и ежемесячно отчитываются за проведённые мероприятия и за это им положена такая премия- шо на вырученные средства можно экипировать целую хокке
 
 
-1 #13 дембель 15.01.2011 18:30
 
 
+1 #12 alex48096 15.01.2011 14:48
 
 
#11 Север 15.01.2011 14:33
Да пусть будут! Что от єтого меняется. 5 референтов, два секретаря и будут решать вопросы как в Римском клубе. Удачи им всем в таком важном и нужном труде
 
 
+1 #10 driller 15.01.2011 13:42
 
 
-2 #9 proftorg 15.01.2011 12:45
Вы что, дебили!!!!???? Во первых: помошник депутата не имеет никаких зарплат и иных мат.поощрений. Во-вторых: для ГАИ и другой нечисти это удостоверение как мертвому горчишник. А в третьих депутат одновременно не может быть физически в нескольких местах одновременно и для этого нужен помощник.
 
 
+1 #8 Mister Boombastik 14.01.2011 21:49
вот сижу и думаю ... может оформить корочку
 
 
#7 alex48096 14.01.2011 19:41
а с какого хрена вообще то еще кодло бездельников???Или бля депутаты так переработались?По ночам уголь грузят??
Вообще сдолбонулись,ещ е эту свору кормить за счет народа
 
 
+1 #6 alex48096 14.01.2011 19:38
эти типа помощники к корыту хотят.Кризис в стране.
 
 
#5 driller 14.01.2011 17:44
Интересный пункт"2998 - на організацію розшуку призовників".Будут нанимать частных детективов или платить наличными ментам?
 
 
+1 #4 прохожий_11 14.01.2011 14:41
Извините, не хочу показаться навязчивым, но сколько можно купить канцтоваров на 1916 грн, чтобы призвать в армию два-три десятка призовников? На эти деньги можно купить 63 пачки бумаги по 500 листов. Или 3200 авторучек. Или почти 4 тыс. ластиков. Или почти 200 тыс. скрепок. Хорошо живем!!!
 
 
+3 #3 прохожий_11 14.01.2011 14:12
А почему не 25? Как-то 20 предыдущих лет депутаты жили без помощников и ничего, справлялись со своими делами. А тут вдруг такая загруженность! "Утром мажу бутерброт - сразу мысль: а как народ? И икра не лезет в горло, и коньячк не льется в рпот..." Осталось за каждым помощником закрепить пять советников и выдать им соответствующие удостоверения.
 
 
+2 #2 прохожий_11 14.01.2011 14:10
Думаю, им нужны корочки, чтобы предъявлять их ГАИ, милиции и т.п., мол, мы власть, элита. Мы особенные, неприкасаемые. И почему по этому случаю не было общественных слушаний? Почему никто не спросил общественность города (избирателей) - они одобряют эту инициативу с помощниками? И неужели депутаты так загружены, что им нужны ПЯТЬ помощников.
 
 
+1 #1 прохожий_11 14.01.2011 14:09
Обалдеть! Я на выборах уполномочил представлять свои интересы ОДНОГО депутата. Уважаю мнение других избирателей, избрапвших депутатов по своим округам. НО я НЕ УПОЛНОВАЖИВАЛ 5 ИХ ПОМОЩНИКОВ! В горсовете 40 депутатов, а значит, скоро в городе будет 200 человек козырять корочками помощника депутата с немалыми правами: проходить куда хочет (в подсобку магазина, кафе, бара, служебное помещение и т.п.) и качать права. Плюс столько же в районе. Зачем им корочки? Их что, не пускают без них в автодор, чтобы добиться ремонта дорог, или в ЖКХ, чтобы потребовать отлова бродячих собак, или в ЦРБ, чтобы посмотреть, на чем сплят и что едят больные?
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg