Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Відлуння «Золотого листопаду»
Відлуння «Золотого листопаду» Печать
Автор Газета "Лидер"   
27.12.2010 г.

Відбувся щорічний районний фестиваль дитячої творчості

Протягом дев'яти років районний центр дитячої та юнаць­кої творчості проводить звіт вихованців художньо - естетичного та декоративно-ужиткового на­прямків.

Зранку кипіла робота в примі­щенні районного Будинку культу­ри. Оформлялася виставка, в якій взяли участь 67 дітей із 20 гуртків художньо-декоративного напрямку Охтирського районного центру ди­тячої та юнацької творчості. Коли дивишся на витвір дитячих рук, дивуєшся, на що здатна людська фантазія. Маленькі пальчики ство­рили цілу палітру м'якої іграшки, робіт з природного матеріалу, де­коративної різьби по дереву бісероплетіння, ткацтва та плетення з природного матеріалу, квілінгу.

Більшість з них вразила само­бутністю, оригінальністю творчої задумки,- складністю виконавчої техніки та якісним оформленням.

Поступово до місця заходу з'їжджалися і юні артисти. В цей день прибула 121 дитина з 12 гурт­ків художньо-естетичного напрям­ку, які працюють на базі загально­освітніх закладів району.

Яскраві костюми, моменти хви­лювання заполонили сцену Бу­динку культури. На заході були присутні гості, начальник відділу освіти райдержадміністрації Алла Юріївна Мірошниченко; Ніна Михайлівна Шаталова, начальник відділу культури та туризму; Віра Дмитрівна Сітало, начальник від­ділу у справах молоді та спорту.

Прозвучали позивні до свята і дійство почалося...

Фестиваль - це результат робо­ти як вихованців, так і керівників гуртків. Звичайно, розповісти про маленькі шедеври, створені юни­ми даруваннями дуже важко. Адже скільки б не говорив про гармоній­не поєднання музики, рухів, кольо­рів та образів, не побачивши їх, не відчуєш ту неповторну атмосферу, яка виникає в залі під час виступу.

У районному фестивалі дитя­чої творчості взяло участь 196 гуртківців із 32 гуртків художньо-естетичного та декоративно-ужиткового напрямків. Виступи хореографічних колективів: «Орі­он» при Малопавлівській ЗОШ І-ІІІ ст. ( кер. Яковенко О.М.), «Перлинки» при Бугруватській ЗОШ І-ІІІ ст., (кер. Мурай О.І.), вирізняються оригінальністю по­становки номерів, якістю музично­го оформлення, елементами традиційності та новизни, виконавчою майстерністю. Слід відмітити зна­чний ріст майстерності номерів хореографічного колективу «Соне­чко» при Сонячненській ЗОШ І-ІІІ ст.( кер. Лященко Н.О.) .

Наш край завжди славився сво­їми піснями. Пісню завжди ша­нували і шанують на Охтирській землі. І «Золотий листопад» під­твердив, що є кому продовжувати традиції батьків. Учасники фольклорного гуртка „Журавка" при Рибальській ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Гвах T.O.) обрядом «А весна вже скрес­ла» підтверджують слова: вишита мелодія, витончене слово, витікає річечка з джерела любові. Слід від­мітити якість виконання побутово­го обряду, сценічну майстерність, аутентичність костюмів, рівень ви­ступу дітей.

Вихованці районного поетич­ного клубу „Джерельце" показали високий рівень виконавчої майстерності, навички правильного декламування.

Красу рідної мови, українського слова глядачам уже вкотре показа­ли вихованці «Поетичної вітальні» при Грунській ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Тунік Л.П.) Сокол Валерій та Лисаченко Таїсія. Уривок із історично­го роману Ліни Костенко «Маруся Чурай» неперевершено довела до слухачів Лисаченко Таїсія з Грунської ЗОШ І-ІІІ ст.

Вокальний гурток «Родзин­ки» при Бугруватській ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Ткаченко Н.В.), постійні учасники обласних та районних конкурсів. Слід відмітити яскраві природні голосові дані вихованців гуртка, професійну майстерність керівника вокального гуртка, спрямовану на розвиток мелодій­ного та гармонійного слуху, умін­ня вихованців користуватись «спі­вацьким диханням».

У цьому році почали працювати хореографічний гурток «Шарм» при Рибальській ЗОШ І-ІІІ ст.. (кер. Кладько Л.М.), але вихованці гуртка підготували танок, батьки допомогли пошити костюми. Важ­ливо відмітити художній рівень по­становки, драматургії та режисури танцю, відповідність музики та хо­реографії.

Високий рівень виконавської майстерності продемонстрували вокальний колектив «Дзвіночки» при В'язівському НВК (кер. Зуй Я.В.) та дитячий хор «Дружній спів» при Хухрянській ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Куцай A.A.).

Зі словами вдячності до юних дарувань району звернулася на­чальник відділу освіти райдержадміністрації Алла Юріївна Мірош­ниченко.

Як підсумок фестивалю прозвучав гімн «Золотого листопаду» у виконанні учасників цього дій­ства. Попереду у всіх нас цілий рік творчої праці, нових здобутків. За організацію такого свята хочеться подякувати методистам центру ди­тячої та юнацької творчості та пра­цівникам районного Буднику куль­тури. І, звичайно, низький уклін за невтомну працю керівникам гурт­ків, які знаходять нові таланти й розвивають любов до мистецтва у своїх вихованців. «Золотий листо­пад» прощається з нами лише на рік. Тож до нових зустрічей у 2011 році.

А ось і перші відгуки про «Зо­лотий листопад»:

Відгук керівника хореографіч­ного гуртка «Перлинки» ( керів­ник Мурай О.І.) при Бугруват­ській загальноосвітній школі.

За організацію такого свята для дітей, хочеться подякувати всім причетним до організації цього дійства. Особлива подяка батькам, які допомогли в придбанні костю­мів та організації поїздки дітей до районного Будинку культури.

За дорученням батьків серед­ньої групи хореографічного гурт­ка «Перлинка» Ткаченко Н.В.

В рамках фестивалю гуртківці центру дитячої та юнацької твор­чості показали свої творчі досяг­нення та познайомилися із творчи­ми здобутками інших. Було дуже цікаво спостерігати за цим дитя­чим святом. Учасники нашої Бугруватської школи також взяли участь у фестивалі. Хореографічний ан­самбль «Перлинки», керівник Му­рай О.І., представили цікаві номе­ри «Магія» та «Фарби пустуни». А вокальний ансамбль «Родзинки», керівник Ткаченко Н.В.,привітали піснею Наталії Май «Вчителі» всіх присутніх в залі педагогів. А також дівчатка Марина Ткаченко та Я на Литвиненко подарували всім піс­ню «Країна надій». Весь концерт пройшов у теплій дружній атмос­фері. Ми, батьки, вдячні всім при­четним до організації та проведен­ня фестивалю дитячої творчості.

Ш.Л.Кудінова, методист художньо-естетичного напрямку районного ЦДЮТ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg