Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow СЕРГІЙ ГУЗЬ: "Почесні обов'язки міліціонерів мусять озиватися лише людською вдячністю"
СЕРГІЙ ГУЗЬ: "Почесні обов'язки міліціонерів мусять озиватися лише людською вдячністю" Печать
Автор Газета "Город А"   
16.12.2010 г.

Значення і важливість їхньої праці для суспільства пере­оцінити важко. Вони - загроза для злочину і, водночас, перша пряма мішень для злочинців. Цілодобово вони стоять на захисті наших прав і свобод, бо носять горде ймення - міліціонер.

Щороку 20 грудня в Україні відзна­чається День міліції - державного зброй­ного органу виконавчої влади, що захи­щає життя, здоров'я, права і свободи гро­мадян, їхню власність, навколишнє сере­довище, суспільні та державні інтереси від протиправних посягань.

Діяльність правоохоронних органів вва­жається індикатором стабільності у суспільстві, а боротьба зі злочинністю - невід'ємною складовою гарантування національної безпеки, одним із визна­чальних державних пріоритетів. Тож від стану справ на міліцейській ниві великою мірою залежить довіра народу до влади, економічний і соціальний розвиток Ук­раїни, нашого регіону та міста.

- Нині наше суспільство живе і розви­вається за якісно новими вимірами, у зовсім новій системі політичних, еко­номічних та правових координат, - каже виконуючий обов'язки начальника Охтирського міськвідділу, підполковник міліції Сергій Миколайович Гузь. - Саме то­му робота органів внутрішніх справ сьо­годні повинна базуватись на беззапереч­ному виконанні чинного законодавства, зразковому забезпеченні громадського порядку та надійному захисті прав і сво­бод громадян України. Глибоке розуміння своєї відповідальності перед державою і людьми, нелегкі міліцейські будні вимага­ють від кожного з нас високого про­фесіоналізму, фахової виучки і компетентності, самовідданості і хоробрості, зразко­вої дисципліни та граничної мобілізації сил, постійної готовності до самопожертви і допомоги тим, хто потрапив у біду. Усі ці благородні риси знаходять високу оцінку у наших людей, які по праву вбачають в нас, міліціонерах, надійних захисників закону у найрізноманітніших життєвих ситуаціях.

- Сергію Миколайовичу, символічно, що ваше професійне свято - День міліції - відзначається наприкінці грудня. Саме час підбити підсумки року, що минає, та пого­ворити відносно завдань на перспекти­ву...

- Почну з останнього. Поле для вдоско­налення нашої роботи - дуже широке. Але існує один чіткий і зрозумілий принцип, який ми не маємо права порушувати. Ро­зумієте, міліція не може бути ані заручни­ком, ані механізмом політичної боротьби чи з'ясування стосунків між владними і корпоративними структурами. Крім того, головним показником роботи органів внутрішніх справ має стати рівень довіри населення до міліції, формування у нього почуття безпеки. Над цим ми працювали, працюємо і будемо працювати. Треба ви­користовувати усі можливості оперативно-розшукових та оперативно-технічних заходів для виявлення не тільки "стрілоч­ників", а й організаторів та замовників, не звертаючи уваги на політичну прина­лежність і вагомість займаних посад.

Тому на наступний рік нашими пріори­тетними завданнями залишаються забез­печення особистої безпеки громадян, за­хист їх прав і свобод, законних інтересів, попередження правопорушень та їх недо­пущення, розшук осіб, що скоїли злочини, захист власності від протиправних пося­гань.

І стосовно підсумків. Упродовж 11 місяців нинішнього року у нашому місті та районі було скоєно 710 злочинів, із них тяжких і особливо тяжких - 250. Із загаль­ної кількості злочинів маємо 16 грабежів. На вулицях міста і в громадських місцях було скоєно 75 злочинів. Умисних убивств маємо 4, усі вони наразі розкриті, а кримінальні справи - направлені до суду.

Всього упродовж 11 місяців було скоєно 344 крадіжки, у тому числі квар­тирних - 53. Мають місце й випадки ки­шенькових крадіжок - здебільшого на рин­ках, у місцях великого скупчення людей та в транспорті. Посадових злочинів маємо 4 - це хабарництво.

Злочинів у сфері незаконного обігу нар­котичних речовин - 91. Маємо також один випадок втягнення неповнолітнього у зло: чинну діяльність, пов'язану зі зберіганням та збутом наркотиків.

- За кілька тижнів - новорічні і різдвяні свята. У цей час, як правило, загост­рюється криміногенна обстановка на ву­лицях міста, біля головної ялинки. Цьогоріч з метою забезпечення громадського порядку у передсвяткові і святкові дні об­межитесь лише несенням служби наряда­ми міліції?

- Заходи щодо забезпечення громадсь­кого порядку і безпеки під час новорічних і різдвяних свят повинні носити комплекс­ний характер, включаючи питання щодо недопущення продажу піротехніки без відповідних на те дозволів, посилення контролю на міських вулицях, недопущен­ня знищення хвойних насаджень тощо. Словом, у передсвяткові та святкові дні працюватимемо у посиленому режимі.

І. Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg