Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирські правоохоронці ведуть активну боротьбу з розповсюдженням наркотичних речовин!
Охтирські правоохоронці ведуть активну боротьбу з розповсюдженням наркотичних речовин! Печать
Автор Охтирський МВ УМВС України в Сумській області   
17.11.2010 г.

Проблема наркоманії в умовах сьогодення займає одне з перших місць. Статистика вживання наркотичних засобів дуже кричуща. За офіційними даними в Україні кількість наркоманів на сьогоднішній день вже становить близько 110 тисяч. У той же час реальна чисельність осіб, що вживають наркотики і займаються їх незаконним обігом, за оцінками МВС України, становить близько 1 мільйона осіб. Тому проблема боротьби з чумою ХХ ст. займає найвищий шабель в політиці нашої країни, і головну роль в боротьбі з наркоманією виконують правоохоронці.

Чітко спланована та організована робота дає свої позитивні результати. Працівниками сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків Охтирського міського відділу за останній тиждень на було зафіксовано чотири факти незаконного обігу наркотичних речовин.

Так, минулого тижня в ході проведення оперативно-розшукових заходів було виявлено та вилучено 100 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – «канабіс» у 19-річного мешканця м. Охтирка на ім’я Віктор (ім’я змінено) , який навчається в Охтирському професійному ліцеї. Наркотичну речовину було виявлено за місцем його мешкання, яку він зберігав з метою збуту. На даний час порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 307 Кримінального кодексу – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів з метою збуту.

Правоохоронцями було встановлено причетність Віктора ще до ряду злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Встановлено, що він надав приміщення для вживання наркотичних речовин 22-річному охтирчанину. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 317 Кримінального кодексу – надання приміщення з метою виготовлення, виробництва та вживання наркотичних речовин. Було встановлено, що Віктор схилив 15-річного хлопця до вживання наркотичних засобів, а саме коноплі. Порушено кримінальну справу за ст. 315 Кримінального кодексу – схиляння неповнолітнього до вживання наркотичних засобів. Також було з’ясовано причетність студента до збуту наркотичного засобу – марихуани, яку він збув 22-річному охтирчанину в кількості 5 гр. Правоохоронці порушили кримінальну справу за ст. 307 Кримінального кодексу – незаконний збут наркотичних засобів.

Тепер юнаку загрожує позбавлення волі на чималий строк. Та чи варто міняти нормальне життя на тюремні нари заради наркотиків.

Охтирський МВ УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg